Еве ме .....прво киселини,па секакви мисли,и малава не спие убаво затната е до 3 станував на секој саат,а од тогаш не сум ни презаспала Ај добро утро
Добро утро и од мене и моите киселини. Мислам дека ми гори хранопроводов,ама бев многу уморна па заспивав и се будев. Згора на се пијам антибиотик на 8 часа,уште ја чуствувам капсулата во грло од синојка,а сега се напив друга. Изгледа нема спиење,толку за денес
Еве јас ке се пријавам ме разбудија буквално од сон сега не можам ни да заспијам ништо... Прелошо чувство
Плус имам нагон за повраќање.. Мм си хрчи така мирно до мене буквално му љубоморам барем на 5 мин да сум во негова кожа да се ресетирам малку
аууу зошто така постапиле. крајно не професионално. јас имам одено кај Петровска Гордана. Бојаџиев цела ми ја водеше бременост со ќерками. и Ирена Шуплиновска еднаш на замена беше. Сите беа супер. инаку јас можам да кажам дека се спасив од киселините и ждригањето стомакот ми се спушти ваљда не притиска толку сега па можам да здивнам.
Чат пат се навраќам во темава ....ми фали.. Мајки ,за вас со киселините ,да ви каже една мајка паталец што 9 месеци не се најаде ко човек и со се бебе у 9ти тежев 64 кила.... Барајте си чаре.....мене во 8ми месец ми дадоа Фамосан ,ги пиев до крај ,немав никаков проблем , пак ми беше тешко ама ми помогнаа па барем каснував по нешто . Од тоа нејадење заради киселини завршував на инфузија во 9ти месец. Знам колку ви е мачно, ама штом ке го родите магично ке ги снема ,за утеха.
Dobro utro na site, nie konecno go slusnavme i srcenceto deneska sum 7+1, nesto me zagrizuva imam povremeno bolki na dolniot del na stomakot, kako da vi opisam ne se menstualni bolki tuku kako steganje i ostri bolki 2 sec i tolku, cela nok samo na toa mislev...aj pomognete fala.
Ќе ги имаш до крај на прво тромесечие. Барем мене така ми кажа докторот и така и излезе. Не е страшно ,се додека не дај боже имаш други симптоми како крварење.
До 4 седев в кревет на тел, поминаа малку киселините од гастрогардот, исто и синко е затнат, грчи, неможи да диши, па вака кога е и ко апнеа прави, испушта воздух и го нема мислам цела вечност за да земи и цела ноќ на штрек и со него, го фаќав и да не крени тт... Па и жешко, потење, жива вода тек допрва е жешкото вака стварно страв ме фаќа до август како ќе биде и сега стануваш наместо одморен се ме боли Бебево сега се тегни, го осеќам, долу главче, десно грбче е, вчера икаше го сетив со ножиња горе мава, рачиња долу, чат пат и боли @Jetce77 нормално е, ќе имаш болки скоро цела бременост, се што се трпи е ок, матичниот ми рече еднаш ако се како контракции, да повторуваат болките на интервали тогаш на доктор, се друго е во ред, се шири матката расти бебето.
имате ли болки во јајници? од вчера ме заболува десен јајник како за време на овулација. незнам зошто така денеска исто болки во половина позади менструални . 36+5 денес. Завчера обеливме, пребришавме се. завеси исправ. креветче избришав светна траспортер релаксатор преправ навлаки. се е спремно. уште теписоните да ни стасаат . беа на перење и бебуш може да иде
Јака ви душа со киселините, во првата бременост ми беа страшни, на гастрогарди и фамосани бев и живи зрна јадев и чаша ладно млеко. Издржете уште малку, потоа магично исчезнуваат со породувањето Јас да пријавам 2-3 дена грчеви и оттрпнатост на дланките. Секое утро се будам со нив и во тек на ден знаат да се појават. Во нозете грчевите намалија, но еве рацете се хаос Одвај чекам да се породам, за 2 дена влегувам во 9ти
ааа многу се 2-3,јас само по 1 пиев. Затоа зрно ориз, зрно грав знаев да изедам и зелено јаболко. Првото се роди со многу коса, незнам дали има врска, до ден денес е со голема и густа косаа за ова малку киселини имав па баш да видам дали ќе биде ќелаво кога ќе се роди
@Alishan30 со лесно да ти е до крај на бременост. Пиј магнезиум дупла доза наутро и навечер по 1 кесичка смее и по два пати ако е голема вкочанетоста. Јас да пријавам дека овие денови имам течна столица. Немам вирус , немам настинка само со столицата мака мачам. Што смеам да се напијам? Од пробиотици нешто можам? Не повраќам ништо немам само ова ме мачи. Осма недела од денес
Имав мн киселини и со првото јас, посебно во 9ти месец, гастрогард и кисела вода ми помагаа колку толку, млеко благо не пијам никогаш, тоа неможам да го пробам дали ќе делува а синко без коса се роди, тек на годината малку му порасна Кај мене знам што е лекот, после 19-20ч да не јадам ништо, или ако јадам да не е тесто или благо, немам тогаш, ама еве вака гости нешто и ај не касни @firequeenn едни витамини ми ги даде на почеток матичниот, слика ќе пратам Spoiler: ...
фала ти, пијам јас секој ден 2 пати по 400мг магнезиум од почеток на бременост. Веќе како да не ми делува А за пробиотик провен за бремени и јас ќе ти кажев, а сум пиела и линекс форте кога имав проблем со дијареа
Najubavo da si pocekas tie Sami ke ti kazat koga Jas prvoto od termin uste Dve nedeli ja iznosev I na kraj so provokacii posto nemav ni bolki ni nisto
И јас во првата бременост имав киселини премногу, баш и на забар ми рекоа забите ти се супер од горе, странично ти се “изедени” од киселините и повраќањето. Сеа сум во втор триместар, дишам раат малку, ќе видиме шо ме чека во трет триместар Туку и мене ми почнаа грчеви во нозете на сред спиење еве два дена ама не прејаки, се надевам нема да ојачуваат понатаму. Во првата бременост свеста му ја имав земано на маж од офкање на сред ноќ и стегање за рака