Јас користам пробиотик овие денови. Пиев дармафлора, сега земав линекс. Јас деновиве избегнувам магнезиум зошто и од него ми се прави течна столица,а бев со стомачен вирус.
Не знам ни јас, не убедуваа со мажот тогаш да останам демек далеку сме биле ако имало нешто зарем пак ке се мачиме по пат да одиме. И кај мене се спушти уште пред две недели, се дише полесно сега А киселини имам од луто вчера се отепав од јадење ко ненормална сега ако ми е, сама сум си крива Цела бременост ги немав баш сега ми текна да се давам во луто
И јас да се пријавам денес, редовно секоја вечер ме фаќаат менструални болки и тоа ноќеска беа баш болни, сменив позиција и исчезнаа болките Инаку чепот ми паѓа веќе цела недела, еден прст отворена исто веќе цела недела ама цтг мирно, не мрда Од толку што се плашев дека предвреме ќе се породам еве ме 38+3. Возбуда преголема, едвај чекам да си го гушнам бебчето
Уххх јас сум луда за луто. Премногу си јадам буквално во секоја храна мора да има луто или мене не ми е вкусно Ама од 8ми месец приметив дека ми смета и по малку намалив со јадење
Ne nemam krvarenje fala Bogu, ali ostri bolki da povremeno, eve preku den gi snema... fala ti mnogu mi davate hrabrost.
Да се пријавам за совет кој има искуство со следново. Од петокот имам болки во грбот, веќе сум 12 недела, денес некако болките се и во долниот дел од грбот и напред долу кај абдоменот во десниот дел. Кога седам повеќе боли, не знам што може да биде, дали е нормално или треба да се плашам..
Нормално е тој период се јавуваат болки поради ширење на матката. Ако се неиздржливи тогаш обрати се кај матичен.
Zdr zencinja aj jas da ve prasam pak nesto Dali imate bolki vo racete ili pak nozete ?jas sum 15 nedela i imam skoro sekoga vecer takov problem (ne zboram za grcevi ) me faka strav edna moja prijatelka e isto trudna ona mi vika deka toa mozelo da bide znak neko na tromboza
35 nedela Od sinoka uzasna glavobolka. Piev magnezium so paracetamol. Pritisokot ne e mnogu visok 130 so 90 ali glavobolkava uzas. A legnam zatvoram oci mi se gadi minse vrti. Help
Имав исто пред неколку дена, дури после 20h осетив подобрување. Исто пиев парацетамол и магнезиум. Утредента баш ја прашав докторката што смеам за главоболка и ми рече слободно ибупрофен или аналгин.
Здраво, кажете ми дали е задолжително за на комисија покрај извештај од специјалист да се носи и крвна слика? И доколку да, каде на приватно може да се направи крвна слика и за колку најбрзо даваат резултати?
Девојки, Јас сум 6 месец бремена и до сега на секој преглед од почеток па наваму бебето е поставено во истата положба, напречно. Има движења и според нив сеуште осеќам дека е во таа положба- дали е ова нормално, има ли некој вакво искуство?
Нормално е, кај мене 6ти беше карлично сега 27ма недела ко бев на преглед е свртено со главчето надолу, јас ќе бидам царски и не игра мн улога кај мене како е има време ќе се сврти до крај. @popins ако не се трпи ибупрофен напиј се, бебче е спремно за надворешен свет ништо нема да му биде.
Утре сум на контрола и прво цтг. 37 полна ќе бидам. Знаете ли колку време ќе трае и дали и колку се наплаќа? кај матичната ќе го правам .
Да, за на комисија треба и крвна слика, јас правам во Синлаб, утрото земаат крв, резултати после 2. Дали има можност за побрзо за резултати да се распрашаш, нзз.