Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Околу 30 мин. максимум, после тоа докторот ти врши преглед (ехо, вагинален преглед) се на се може да трае до 1ч.
    Мене во Систина не ми наплаќаат а за други доктори не знам, државно во болница секако бесплатно е.
    Со лесно, 4 дена сме разлика:inlove:

Veki4kaa likes this.
  2. atz1995

atz1995 Истакнат член

Ако добро разбрав значи ако сите прегледи сум ги правела во Систина и плус планирам породување таму овие прегледи би ми биле бесплатни?

3. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Да, јас од самиот почеток сум таму, уште кога дознав дека сум бремена:)

atz1995 likes this.
  4. victoriasecret1

victoriasecret1 Истакнат член

Девојки дали знаете цена на микробиолошки брисеви што се прават во бременост во Систина ? :wasntme:

5. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

За уреаплазма ми земаа 1700 можеш да де јавиш во call centar ке ти ги кажат цените.

6. Lina5

Lina5 Истакнат член

Не треба крвна слика, само извештај.

mmacichka and KonstantinaM like this.
  7. Asja

Asja Популарен член

Бев денес на контрола,и последни брисеви ми зема.Бебуш тежи околу 1800 гр.,толку изгледа до 3 кила ќе стигне до крај,од задутре ја почнувам 34та недела.Ми рече дека матката уште не е зрела доволно,што значи имам време за пораѓај и најверојатно ќе дотуркам до краен термин,меѓутоа плодовата вода почнала да се намалува и ми рече да пијам што повеќе вода.Имате такво искуство досега?

Alishan30 likes this.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Има ли некој искуство со поголем обем на главче кај бебе?
    Ми го искоментираа неколку пати до сега,но не во загрижувачки смисол, демек генетски може да има голема глава.
    Па се запрашав да не е проблем за природен пораѓај,како ќе излезе тоа бебе:x
    Баш ќе ѕирнам од бато мерките како беа,да направам споредба.:doh:

Alishan30 likes this.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се случува така да измерат па на крај нормално да испадне. Не си единствена :) штом не е некоја драстична разлика не се грижи.

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Нема за шо страв, и 4то да чекаш, пак нема да си 100% спремна нити ќе знаеш шо те чека. Само опуштеност и позитивма мисла, бебе мора да дојде на свет.

туку трудници убави, како сте? Ич не ве имам читано, новости има ли? Еден поздрав од мене и ви праќам силна поддршка.

11. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Ima nekoja trudnica 24 ta nedela...da si davame soveti :). Jas sum 23+4

Kk63 likes this.
  12. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Јас 12 +4

Isabel and mcokolada like this.
  13. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Во мојата и во фамилијата на мм сите имаме поголеми глави:D
    И нашето бебче го водат секогаш 1/2 недели понапред во главчето и секој пат се зезаме со мм кои ли гени ке ги има, тој е со издолжена глава, јас со поширока а слаби и двајцата:rofl:

14. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Da ne cekate, da insistirate da ve porodat. Dovolno e cekanje...bebus treba da izleze

KonstantinaM likes this.
  15. Mademoiselle5

Mademoiselle5 Истакнат член

24+2 пред некој ден нагло малаксав мислам секоја коска ме болеше, грлото малку ме наболуваше и осеќав некоја топлина мерено температура најнормална е, ми пројде за 2 дена од вчера пак исто, едвај функционирам ко да не знам кај се наоѓам :( истово и пред месец дена ми се случуваше на 2-3 дена во консултација со гинекологот земав парацетамол (ради главоболка) и прополис за грлото. Советувајте ме што да правам како утепана сум едвај очи држам отворени;(

16. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Кај мене мерките се сите различни, помала бутна коска, поголемо главче, бебе нешто помало за неделите ама докторката воопшто не е загрижена. Според гените нормално е кај мене бебе да не е многу долго или големо па мене тоа ми е доволно, не ги ни гледам детално мерките штом докторката ми вика дека се е во ред :)

IRBBB and Sofi.ja like this.
  17. Carolin.

Carolin. Популарен член

Здраво девојки, мене оваа бременост секој триместар со некој стрес го пречекав. Песок во бубрези излеа имам.. се ме фаќа викенд и дежурниве што се на смена без мислење се зборат. Во 3 ноќе се разбудив мислев некој ми го сече стомакот со нож, едвај до болница стасав на цтг одма ме ставија мислеа ке се пораѓам и си добив преглед со рака викав мислам колку душа ме држи едвај легнав на креветот од болки со помош на сестрата и мм, да знарв што ме чека ич немашр да легнам.. добив инфузија и сега лежам вечер сум на преглед кај докторката што ме води, да видам што ке излезе од ова се..

18. Viveki

Viveki Истакнат член

Ај добар ден и од мене. Јас па пукнав од склет само се потам жежтини ко у климакс само се ладам со вода дење ноќе. Веќе не можам ни положба за спиење да си најдам. Решив денеска да си земам за киселини нешто од аптека ова е се трпи више, препорачајте нешто??
    @Bubish26 од стара гарда само ти ни пишуваш ❤
    @Sofi.ja брат ми се роди со поголема глава, го зафркавам до ден денес му викам како лижавче беше :D Па ене го денес мажиште два метра ништо не му фали ;)
    @Carolin. со лесно нека е душо пишувај апдејт.

Alishan30, Bubish26 and Sofi.ja like this.
  19. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Еве јас исто вакво искуство, 26 недела болки ненормални, преглед со рака, цтг мирно.За една недела повторно болки, докторката ми кажа да се напијам кетонал и да ме види интернист. Утредента на интернист и имав многу песок и мали каменчиња. Кај мене нападот беше инициран од гастрогардот дека тој е на база на калциум а калциумот прави песок. Кај мене имаше и мал застој на едниот бубрег. Пиев една недела но спа 4х2 за да се ослободат каналите, мноогу вода (проломот многу ми помагаше) и чај од брусница (сува брусница од зегин природно засладена со јаболков сок). Уште еднаш ми се деси да ме заболе ама не беше толку интензивно. Се надевам и кај тебе ќе пројде брзо, и нема да имаш проблеми до крај :)

*Milicka* and Carolin. like this.
  20. Misskirova

Misskirova Популарен член

Јас имав ненормално болки во раце и нозе цела бременост . Од прв до последен ден буквално. Матичната незнаеше да ми го објасни тој симптом ,а немаше ни томбоза ни ништо.
    Провери си,ама би требало да е нормално.

Pikacuuu likes this.