Бебето цело време е понапред со мерки,конкретно за глава сега баш гледав недела,две се разликува на неколку прегледи. Ама на последниот преглед докторката +4 недели го измерила,а исто и кај стомачето пишува. Но не и обрнувам внимание,сакаше само да ме пројде бидејќи ја заменуваше мојата докторка. А и додека мереше на тел збореше и искоментира дека не може да го фати убаво. Гастрогард или Рупурут земи за киселини. И јас сум за никаде со топлово,многу ми смета. Ноќе исто ,тешко наоѓам положба, стомакот ми тежи. Почнаа да ми се враќаат и мене киселините,ги осеќам во спиење ,ама не им попуштам Кај мене стомакот се доле ми беше,последниве денови како расте се исполнува и нагоре, па можеби притиска бебе на желудник
Притиска бебе големки се више и на нив им е тесно хахаха, ама не се трпи више. Рецепти не ми требаат за ги земам така?
Izgleda site vremevo ne ubi Nemozam da si dojdam pri sebe. Odam pravo zabeguvam levo ne razmisluvam mozokov pivtija podocnjak do kolena. Gaki polu mokri, Bebe mrda kloca siroto vrukini zestini, tremor. Navecer tvrd otecen stomak glavobolki......VREDI da znaete i da si docekame ubavi raboti. Toa da ni e misla denovive.
32ра недела и некој ден, киселини ме убиваат, главата ќе ми експлодира, овие 2-3дена ги прележав цели. Нозете и рацете ми трнат, стомакот ниско ме боли цело време. Се плашам да не се породам само што ќе влезам у36та недела.
Pa nisto strasno ne e da se porodis vo 36 nedela...lizi rupurut za kiselini pomali obroci i ponacesto, zemaj magnezium i b6 za trnenjeto i relaksiraj se.
Цела бременост бебето ми беше поставено попречно и така на породување отидов. Се вртеше, но само обратно. Ако сега е лево главче и десно е газе, на некој следен преглед беше обратно - главче десно и газе лево. Нозете цело време беа долу кај бешиката. Се роди со царски пред некој ден, најнормално е сè. И првото дете таква положба имаше до крај, само што тоа се сврте накај 36-37 недела со глава надолу.
Повеќето со прво имаме надминато термин, а и јас така си мислев, само да влезам 36та се молев, на крај 40+1 се породив. И тука неколку феминки што се породија истото го мислеа па до термин си истераа.
Здраво феминки, се придружувам и јас во муабетите ❤️ Би сакала да прашам дали на ГАК постои некој список кој доктор, во која ординација, кој ден е на смена?