Нaјверoјaтнo зa жaл истo и мене нa пoчетoкoт ми се лoшеше сaмo oд нив. Прoбaј нaпиј се вoдa,пoлежи мoже ќе ти се смири
Да, од тотемата е...понекогаш и мене се случува да ми се повраќа, ама ќе се навикнеш. И како што ти рече Биле, растворај ги во сок, поубаво е (јас ги растворам во лимонада). Задолжително во комбинација со витамин Ц...
Zenicki aj ve molam koja od vas gi primala inekciite progesteron da mi kaxete do koga gi primivte do koja nedela jas prokrvarev vo 6 a sega sum 11 do koga bi gi primila
Nana odi vednas na ginekolog ne Cekaj, ako si blizu do stip odi kaj organciski naj dobar e, I jas prokrvarev vo 6 nedela, odi vednas na lekar te molam
@podravka јас не сум примала, ама мислам до второ тромесечие обавезно (14 недела) а после треба да се советуваш со гинекологот. Како си сега, мислам близначиња носеше?
Тоа само докторот може да ти каже до кога да ги примаш, и никој друг. Моја пријателка ги примаше до 8 месец, некој до второ тромесечие, кај секој е различно. На своја рака и во консултација со други трудници никако ништо не превземај, како и да е докторите се тие што се најстручни.Позз
Јас мислам дека кога јас ги оставив цигарите секој може, искрено бев страствен пушач, и од моментот кога го видов тестот позитивен и ниту еден дим немам повлечено. Мене највеќе ме мотивираше тоа дека нешто се развива во моето тело,дека срцето на тоа бебе се труди да работи а јас го гушам, дека човечки живот треба да донесам на свет и дека ако јас сум решила да се отровам со цигари никој не е должен а најмалку бебенцето да го трпи моето задоволство. Мислам дека се е до психата, верувај ми, почни така сама да си збориш може ќе ти делува, убедувај се самата (се зависи од самата себе) А како што те читам и гледам дека имаш кафеаво крварење, некои парталиња како што пиша, се надевам дека тоа ќе ти биде уште поголем мотив за откажување на цигарите. Јас како пушач те разбирам,ама ајде да си ги родиме прво живи и здрави, па кога ќе престанат да цицаат, ако сакаме можеме пак да си се отровиме од цигари нели мила Со лесно во обидот се надевам ќе ги откажеш (ипак се неколку месеци во прашање)
Скоро сите мешиња се породија, а ни дојдоа нови Јас сум 22+6, има ли некој во близина со неделите? Како се справувате со времево? Јас отекувам како луда, стапалава кога ќе си ги видам мислам ко на Шрек ми се
Леле мила тоа е само од жешкото а и рано си почнала да отекуваш. Инаку доколку ти е притисокот во ред, и немаш некои посебно симптоми дека ти се лоши, не се секирај за отоците,само избегнувај солена храна. Инаку и јас сум со отоци и тоа само на нозете и на работа се смееме им викам кога ќе си ги погледнам нозете ме потсеќаат на бабури-пиперки ама тежината на мешето си го прави своето. Со лесно и понатаму на жешкото време
Леле Ели23 многу рано си почнала да отекуваш Најверојатно од времето... Јас сум 31 недела и сега претходниве денови кога беше многу топло прв пт ми се појавија отоци..Затоа зеленчукот (салатите) почнав да ги јадам свежи без сол/зејтин...Почнаа и да ме болат нозете, ама пиметив дека кога сум поактивна, кога пешачам помалку ме болат...
Имa ли некoј oд мешињaтa штo е при крaј нa пр 37 неделс или и близинa? Кaкo се спрaвувaте сo емoциите,стрaв,пaникa..,Спремни ли сте,кaде нa пoрaѓaј?Јaс немoжaм дa се препoзнaaм себеси Местo не ме фaќa,тристa мисли низ глaвa,џaбе седaм у друштвo пaметoт скoрo никoгaш не ми е присутен у муaбетoт Ајде уште мaлку oстaнa- сo гoспoд нaпред
Јас од утре ја раситнувам 40 недела. Спремна нема да бидам никогаш верувам, ама за сега фала богу немам некој излив на емоции, страв или паника. Трема да, едноставно сакам што побргу да заврши се(ама тоа карактерна особина). Бавна и голема сум но шеткам по малку секој ден, низ куќа оброците и јадењето...од останатото се поштедувам бидејќи моментално е другарка ми на гости а утре доаѓа мајка ми па ме штедат. Тактика за одвлекување мисли мене ми беше купуавње работи за бебушот. Иако сега веќе се крца и е купено, спремно знам сеуште да заглавам во одделот за бебиња и да купам некоја ситница онака колку да се наполнам со позитивна енергија. Инаку јас плус 10 од старт на бременост. Денес бев на преглед и бебуш абер нема, затворена, вода супер, грлото супер...никакви контракции. Ќе видиме последнава недела како ќе ја избуткаме.
Отекувам уште од 4 месец, ама по рацете претежно и небеше многу нешто приметливо. Ама сега се познава и во фаца. Ми помага ако ги кренам нозете на високо. Плус па и на работа седам цел ден, затоа и мислам отекувам толку.
Те Те фатив.... Реков да не си родила, да не те чепкам Тешко ти е, знам... 100% навечер едвај спиеш и се вртиш...не си спиена со денови и мажот ти е крив за СЕ !!! Бебето мрда, ти имаш контракции, неможеш многу да се движиш... Нит си некаде да одиш, нит некој да ти дојде, социјалниот живот ти е НУЛА Утеха-купување бенкици , бодиња, разни ,,докулатки,, за бебе...и задолжително БУДНО СОНУВАЊЕ Те сакам
Јас сум 38 г.н поточно 37+3 и нешто ич паника не ме фаќа, незнам дали бидејќи уште одам на работа и се сама си зборам како сите родиле така и ти, и некако оптимистички настапувам па со бога напред ќе видиме како ќе биде. Од пон сум дома па одма нешто уште сега ангажирам шетање, друштво, да не мислам на тоа, па ќе видиме како ќе биде. Ми остана да закажам педикир, со депилација и фарбање завршив и сега уживам и дождот и баш ми е мило што не е топло. Инаку се ми е спремно за во болница, за мене и бебе и сега чекаме кога таа ќе реши да излегува. Инаку поминав прво ЦТГ и се беше супер, а ќе се пораѓам на ГАК. Наредната недела сум на второ ЦТГ па ќе видиме како ќе биде, тогаш ќе бидам 39 г.н Мила а ти каде ќе се пораѓаш...Со лесно на сите да ни е и со Бога напред
Здраво Подрвака, и јас сум после ин витро и од почетокот до сега 9та недела ги примам инекциите прогестерон депо. Почнав на секои 4 дена, а откако слушнавме срцева акција на 5. Имав и јас повремени крварења, поточно кафеав исцедок - оскудна сукрвица и многу се плашам кога ја гледам, сигурно 4-5 пати до сега ми се има појавено. Со прогестеронот се чувствувам посигурно и не би сакала да ми ги прекинат. Исто така користам и Утрогестан вагинално секој ден х3, всушност и тие содржат прогестерон.
Trudnicki mene me porodija vo ponedelnikot,otidov na ctg i me zadrza doktorot.bebe 3450, dolgo 50 .ranata boli,ama kako pominuvaat denovite popusta.ime uste nemame .