Во Плодност ќе се порагам. Бебе го осеќам многу горе, а ќе биде и големко над 3800гр. Утре сум на контрола па ќе видиме.
Jas moeto go rodiv 3610 g i 52 cm Sepak ostavi doktorite da procenat. Plus vo privatna se poragas tamu ke te gledaat kako so treba
Ja se depiliram so bikce sum se proagjala na depilacija ne sum idela sega vtor pat mie od koj sum trudna pocnav i super ne me boli mnogu so bikce ne ni mozam vise
Дали некоја се има пораѓано царски со ниско железо? Пијам тотхема веќе 2 недели по два пати на ден, и пак железото е 7 а хемоглобинот 9, ме фаќа страв ако е царски да не настане проблем.
Менувај тотхемата ни мене не ми помгаше ни кога не бев бремена. Во бременост само сидерал форте ми помогна скапи се 1100 беа сега може и покачени се имаш 20 капдули и немаш потреба од додатно да пиеш витамин Ц до нив.
@IRBBB @Brpbrp Сигуно ќе ја сменам нешто друго да земам, претпоставувам тотхемава не ми ја прифаќа телово баш баш. Немам искуство до сега со додатоци за железо, никогаш сум немала проблем. Со првата бременост топ железо имав до крај над 20 ми беше, а ни додатоци зимав ни ништо. Ама еве сега сосема друга ситуација. Фала ви
Мајка мене многу ми помогнаа Ferozomal директ пред да останам бремена . Железото ми беше 9 ми го кренаа на 27 . А сега во бременост пиев Ferofolic 500 , ми ги носеа од Грција исто така многу ми помогнаа . И доколку можеш конзумираj повеќе аронија , спанаќ , цвекло .
За ферофолик (грчките) денес ќе ви кажам како ќе се покажат правев сабајле крвна слика после 12 резултати ќе имам. @CareTee земај нешто друго. Пред ферофолик Ферсан форте земав 1 месец, од 11 на 16 или 18 ми го крена не памтам точно. Крв се губи како и да се породиш дал царски дал природно. Бришев прозори и папсав сила ич.
Баш пиши како ќе ти бидат резултатите. Инаку мене прозорите ми се на мени овој викенд. Конечно да исчистиме една генералка и од понеделник да почнам да перам и пеглам, веќе влегувам во 9 месец викендов а абер си немам од ништо. План е следна недела се да средам, чисто се сомневам дека ќе успеам ама важно да почнам од некаде.
Мама, мене Фероглобин многу ми помогнаа, со едно кутивче ми се покачи и хгб и железото лани додека бев бремена. Секако прво пиев витамин Ц па веднаш потоа и Фероглобин.
30. недела сум, се е во ред со тежината, плодот, постелката, немам скриен шеќер, брисеви уредни, значи се е ок ОСВЕН тоа што имам повеќе плодова вода. Некој со искуство? Ме фаќа паника
И јас бев со вени. На допир беа како грутки ама меко, иначе плави темни на боја. Не може да се превене ништо, после пораѓај ми станаа само тврди на допир ептен, сег ги нема, скоро месец дена од пораѓај.
Е по трет пат,фала Богу брисевите чисти испаднаа. Сега останува само да биде се во ред со количината на водата,оти завчера баш се загрижив кога ми рече дека почнало да се намалува.Господ нека ни е на помош!
I mene denes taka vo irina dosta bakterii i plocest epitel. D-dimer 650... Utre pram urinokultura. Pred eden mesec sterilna bese mokracata. Simptimi nemam. Sto ti vika ginekologot za toa dosta bakterii?
Дека со лента ја испитуваат урината и е само ориентациона метода. Ама па на секое уринокултура ми дава да правам.
Исто и кај мене денес кај бак често пиши, мислам и мин пат исто беше, а уринокултура правев стерилна беше. А леукоцити 6 до 8 а до 5 нормално
Мешиња од кога почнаа да ве фаќаат болки менструални, во јајници и препони? Јас сум 35та плус и сабајле со болки се разбудив, прв пат до сега ми се дешава ...
Јас немав никакви болки се до денот кога започна пораѓањето. Сепак секој си е различен. Само сабајле имаше болки? Можеби лошо имаш спиено или се мести детето кога се мести може да те удри на некое место што може да предизвика болки.