Здраво феминки од која недела почнавте да ги чувствувате движењата на бебето? Дали е интензивно движење или?
Сабајле така појаки, менструални, а вака преку ден како кога добиваш ко за у вц кога ти се оди, не знам како да опишам...
Не памтам со првото, сега немам, ама и сум 28ма. @lady1987 и првото и сега второво во 18та недела. Првото нежно како пеперутка да ти лета, второво почна појако од почеток, од 20та недела снимав кај што мрда, се гледаше
Јас овие 2 дена така глупави некакви болки менструални и стомак почесто е стврднат. Направив и цтг бебе ок, болки не се регистрираа. Мислам се подготвува телото за главниот чин, јас сум 36+
Ти благодарам за споделеното искуство, 18+ недела сум и денес како да почувствував така нежно како пеперутка, како што го опиша ти.
Прв пат од 20та недела беа слаби но не знаев дали тоа е бебето или грчеви, завчера за прв пат многу убаво го осетив, иако сум 21+1. Честитки, нека е жива и здрава.
Za prvoto dete se bricev, no ispadna so carski porojgajot i kako so matkanjci so ranata vlaknata porasnaa i bas mi bese neprijatno kiga ke osev na prevrski. Od togas redovno ee depiliram..taka planiram da bide i za porojgajot
Ве читам цело време,ретко пишувам нешто ,ама ќе бидам поактивна. Ветувам Честитки на сите мајки!! Јас сум мирна и не галамам многу, зошто оваа бременост не осеќам апсолутно ништо. Само идењето на ехо ме потсетува дека сум трудна. За разлика од првата каде што само кукав на форумов од муки,повраќање,трауми и тн... Две потполно различни бремености,околу ова време со првото бев полужива буквално. Единствено слично е што пак во пеколот летоска ќе бидам слон и ќе се тркалам. Поздрав до сите
@princess5 @KonstantinaM Нека ви се живи и здрави бебињата! многу да ве радуваат! вас побрзо опоравување! Гушкајте се сега ! нема поубав мирис од бебешкиот мирис