Јас имам одено во Бодрум во средина на септември и тогаш беше доста топло. Мислам дека овој период можно е да биде многу потопло, но со оглед дека летото некако доцни можеби нема да ви биде прежешко. Во секој случај ќе мора да внимаваш..
Во Бодрум не е толку жешко како во Анталија, така што мислам дека е сосема ок. За не дај Боже таму имаш Аџибадем болница. Уживајте
Мешиња,после колку време од испиен антибиотик за стрептокока на вагинален брис, се прави контролен брис? Дали треба да почекам некој ден? Денес ми завршува терапијата ,планирав во вторник да го повторам брисот. Или да не е рано?
После било кој антибиотик се чека 7-10 дена за повторување на брис за да се добијат веродостојни резултати. Во спротивно, секако ќе се добие чист резултат затоа што антибиотикот ќе ја прикрие бактеријата.
Да пишам и овде поактивни сте ми . Денес прв скрининг правев кај матичниот,фала богу се е во ред со мерките 13 + 2 спрема него, а за приска ми закажа Авицена,не сретнав некоја да правела тамо како сте задоволни ако правела некоја? 4000 ден.за комплет испитување
Зошто во Авицена? На државно бесплатно ти е. Приската е иста сегде, ти земаат крв и резултатите од крвта и ехото се внесуваат во компјутерска програма шо вади статистика.
@Viveki И јас од оваа недела (35) почнав да чувствувам благи менструални болки. Мислам е сосема нормално, телото се подготвува.
Приската е статистика, не дијагностика и во превод е жива глупост. Не знам само зошто си отишла во Авицена, на државно е бесплатно а тестирањето е апсолутно исто.
Д-р Младен Ристовски од Систина ми дијагностицира Полихидрамнион (Polyhydramnion) или зголемено количество плодова вода. Моментално сум 30 + 4 недела, а плодот одговара за 32. Дали некој има слично искуство?
Епа за да не идам Скопје на државно лаборант иде Кичево и зема крв,а тука не правеле исто ми се фаќа со пари,со нив соработува матичниов,сабајлево исто кај нив давав за крв и мокрача не ми наплати ништо.
Не си давај пари "на гладно срце" статистика е, нека ти даде матичнен упут и направи ја на државно за без пари.
Што да кажам.. затоа и не одам кај него во бременоста само за приска бев зошто се плашам дека на секој преглед ќе брка хаха. Инаку претходно обавезно ќе си прегледаше допира внатре и истовремено притиска одозгоре изгледа да ги допре јајниците.. не знам
Не е пр.секако до Скопје за пат ке ги дадам истите пари,но дали бар кажуваат нешто,за првото не праев ништо не сеа дека " постара" па да не испуштиме нешто
Боли кога има контракција и ќе пробуричка внатре особено за оние што не се отвараат убаво или имаат неправилни контракции како мене. Пред пораѓај имав преглед со рака ништо не осетив е кога се пораѓав и имав веќе појаки болки тогаш дури до мозок си ја осетив болката.
Да знам али не океј работи од повеќе членки беа пишани, лошо искуство со него. Можеби треба 2ро мислење.