Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Да јас во вторник бев кај нејзе и сега на 27ми пак сум кај нејзе. Иначе да мажот и е Јосиф Ѓоревски :), можеш и матичната да ја прашаш зошто јас така си закажувам кај докторите ја бара нејзе кога има термини и кој ден е. :)

2. sencuk

sencuk Истакнат член

И јас денес хаотичен ден полн со страв
    Сабајле на последен преглед кај матичната и да ме спремат со документи за чаир....ме гледа на ехо и вика нема плодова вода,итно брзо во чаир да те видат ако треба и да те хоспитализираат или итен царски...
    Јас исплашена зошо ништо не ми е спремно а и многу рано 35+1 сум...трчаме по аптеки вир влошки бараме пелени за бебе и се по ред со треба за у болница и директ у чаир
    Таму лабаво,ајде на ЦТГ...сестрите ми викаат не се плаши и да треба одма царски ок ќе биде веќе си во сигурни недели
    Завршив со ЦТГ и ми рекоа бирај амбуланта да те види доктор 2 или 3 ми ги кажаа и докторите ама не познати за мене...одлучив кај жена во амб.2 Јасмина Челебиева
    Незнам некој дали има искуство со неа,ама мене ми се виде топ докторка...ехо преглед ми направи има плодова вода бебето си е супер малку е поголемо ама не е страшно...ми закажа следен преглед во понеделник и ми рече само следење на движења
    Конечно дома,викам на маж ми и мајка ми да средиме викендов се зошо веќе не се знае работава

Hopeeee, Asja, popins and 8 others like this.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Добро бе здрава ли ти е матичната само? Како може кај нејзе да нема плодова вода и магично во Чаир да има? Да и се вратиш и да ја плукнеш во фаца!

sencuk likes this.
  4. Misskirova

Misskirova Популарен член

Мајка не се стресувај. Јас кај неа бев еднаш само кога почнав со ЦТГ ,генерално не ја коментираат на темава ,немаат искуства со неа многу.
    Мене не ми се допадна што не збореше многу ,ништо не кажа ,само дека е во ред се.
    Ама океј ,таков пристап има веројатно.
    Јас сакам доктори што ке ти објаснат убаво .
    Ама штом си океј немај гајле.

sencuk likes this.
  5. sencuk

sencuk Истакнат член

Valjda e se ok,sega ke me sledat na sekoi 3 4 dena u cair...
    Ova OGTT e skrien seker,taka?
    Bidejki mi rece povtorno da ispitam za sekoj slucaj

Attached Files:

Asja and LangeAlfa like this.
  6. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Сѐ е добро според ова, инаку да, пишала да испиташ скриен шеќер. Со лесно и без страв:)

sencuk likes this.
  7. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Жени како сте, ве читам сите и ви посакувам лесен период. Јас веќе 39+1 и воопшто не ми се верува. Ми исчезнаа и менструалните болки што ги имав, си имам по некое стврднување на ден ама поизразено навечер. Цтг мирно без контракции :D стомакот ептен ми тежи веќе ама си се движам. Бебче мое ќе оди до термин а можда и ќе надмине, така ми стои :inlove:

0ли, Sofi.ja, Veki4kaa and 5 others like this.
  8. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Јас и ти секакви патешествија имавме кога влеговме во деветти месец, тебе чепот ти падна, јас контракции болки ненормални сѐ укажуваше дека порано ке се породиме ама изгледа стварно над термин ке се породиме:D

Viveki, Alishan30 and lipstickmadness like this.
  9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

@Sofi.ja При крај си другар,не се стресирај. Ќе биде 'се како што треба.
    Сега се хаосни со одмориве, па има држ недај ситуации.
    Со лесно:l:

Sofi.ja likes this.
  10. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Вистина така испадна :D Колку само различни искуства имаме сите :)

Veki4kaa and LangeAlfa like this.
  11. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Како сте девојки? Има некои новости? Мене ми се смачи денес цел ден спијам, лежам, времево досадно врнежливо, јас скарана со мм од синојка збор немаме разменето:?: се убив од досада:D

Lili90, Sofi.ja, Viveki and 2 others like this.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

За скарано-исто:wasntme: затоа на шопинг денес, боденце купив за ќерче, и фустан за од болница за мене. Прво на работа, па со ќере се дружевме, сега туш и спремна за спиење, уште да се проверам во темата за торбата за во болница дали се ставив и толку од денов.

Убаво би било сега спремна да си поуживам бар уште 3 недели, на работа исто се средено и подмирено.:inlove:

Крвна слика проверував заради рацете што ми отекуваат, протеини ми се малку под долна граница, матичната кажа да внесувам урда, но несолена. Се пребарав но секаде беше со сол. Па сега мислам од утре да ги исфорсирам протеините и така.

Во седимент на урина пак покажа доста бактерии и леукоцити, иако последната уринокултура пред 2 недели излезе чиста, брисевите беа без бактерија најновите, па затоа во понеделник уште една уринокултура ќе правам.
    Магнезиум имам уште за 2 ипол дена и ми кажаа да го прекинам.барем пред пораѓај недела-две да сум без него, бидејќи ја опуштал матката.

Така да ќе останам само на пренаталните витамини, метилдопата и на метилирана фолна, тие и по пораѓај ќе ги пијам

Last edited: Jun 9, 2023
    CareTee, 0ли, Sofi.ja and 6 others like this.
  13. jolooo_

jolooo_ Истакнат член

Јас супер само малу жешко деновиве. Синко не сака да излези над термин сме па уште си чекамее
    Да прашам до денес имав пренатални витамини па незнам дали да купувам нови или доста беше ?

14. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Обично се препорачуваат да се продолжат доколку доиш

15. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Ох, и јас имам бактерија баш се досадни.. Со помин нека ти е, а за урда мислам стокомак имаше несолена обично од таму купува бабата на мм. Јас се молам само сѐ да се среди оти не можам веќе бебето ми е вознемирено поради караницата од синојка а цела бременост буквално вака ја протерав со нервози и карање.. Дај Боже сѐ да се среди откако ке се роди принцезата таа ми е единствената надеж, ептен осамено се осеќам од тој најмногу што треба да имам поддршка ме изигрува на моменти за малку и рака ке ми подигнеше синојка.. Не знам веќе каде да се обратам психички едвај се држам на другарки, на мои не сакам да им кажам што се случува да не ги загрижувам и така, во вас и во ќеркичката гледам надеж:l:

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Мила земи ја било која урда од маркет, сите необработени се несолени (ќе видиш колку е блањава на вкус), а без воопшто сол нема да најдеш.
    Исто и козја сурутка земи, доста протеини има.

Alishan30 and Viveki like this.
  17. Girl239

Girl239 Истакнат член

33+6 bebe mnogu aktivno denovive dali e normalno ?

Asja likes this.
  18. Asja

Asja Популарен член

Истоо,34+2,се некако ми се чини како да сака да тргне од толкави движења.

19. Viveki

Viveki Истакнат член

Немој да се нервираш, не е добро тоа што ти се дешава, ама пробај да не се нервираш...Како тоа рака ќе дигнешена тебе тоа не смее да се случува, ако недај Боже нешто одма да им кажеш на твоите такви работи не се кријат, никој нема право да те малтретира ни психички ни физички, па посебно не сега во овој ранлив период... Инаку караници има секаде не е тоа ни ново ни чудно. Те гушкам ❤
    @Alishan30 и јас си купив фустан за од болница пред некој ден ептен ми е убав :)

@sencuk ти како си душо? Јас се исплашив кога пиша ти па фатив еве пеглам ствари за бебе додека не завршам не легнувам, да не ме изненади неспремна :D

20. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Не се секирај и ние сме поосетливи во бременост,и имаме повеќе очекувања,а мажите најверојатно го немаат до толку осетот :),баш се изненадив прв пат некој да пише дека се скарал и мене ми доаѓало па гледам никој не се жали викам ај можда само мене знае да ме изнервира муж :D.Напиј си се Б6 и мене исто како @Alishan30 лек"за душа ми е шопинг :rofl: напрај си некој мерак и уживај си во бременоста,а после и со беба :angel::l:нема по убаво :inlove: