Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    @Luminary Пробај без перница. Јас ставам од онаа како змија што е долгата перница меѓу нозе само и малку ми стига до под стомак, и пак ми е склет. :(

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    8.477
    Meskovci kako ste?
    Za zestinite nema spas samata bremenost pravi i tiplotni udari. Jas ne fativ nekoj zezok period. Ama vriev. Nozete mi gorea. Spiev razgastena. Maz mi se cudese, kako ne mi bilo ladno.

На Lili90, Luminary, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Добри сме мајка, еве ги поминуваме последните недели чекаме бебуши да дојдат. Ти како си, како бебушка?

4. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.523
    Koja nedela e najdobro da se napravi tret skrining?

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    8.477
    Podobro sum. Macam uste maka so rebroto i epizotomijata, ama odam na podobro i odma polesno e. Bebe super, cica, spie, i placi koga ima grcevi i koga e gol. Ne sakame gol da bideme i toa e :D

На lackygirl, Bubica1991, LangeAlfa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Zenicki ima li nekoja so alergii? Jas sum na antihistaminici cela godina, koga doznav deka sum bremena gi prekinav. Ok bev eden mesec, sega pak katastrofa. Samo sto vlegov 3 mesec. Piete li nesto? Na svoja raka sekako ne zemam, ke se konsultiram so lekar, no ima li care? :)

7. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    556
    Jas sum so alergija na polen,doktorkata mi rece nishto da ne zemam do tret mesec.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Little_girl

Little_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    97
    Здраво дечки, имам едно прашање. Знае ли некој според сликава да ми каже колку изнесува работата на срцето? Ви благодарам

Прикачени фајлови:

• IMG_3530.jpeg
      IMG_3530.jpeg
      Големина на фајлот:
      213,1 KB
      Прегледи:
      80
  9. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Мене од Х причини ми дозволија и Фамосан за болка во желудникот, а Летизен и спреј Фликсоназ оти ова година алергијата ме доведуваше и до тешко дишење, да не речам гушење.
    Кај мене кога ми ги дозволија бев веке над 12та недела, сега сум 22ра.
    Самиот гинеколог ми рече дека има случај кога поштетно е мајката да е во некаков дистрес, отколку да се напие апче. Значи има чаре, додуша еве помина и пола јуни, јас со то се тешам во однос на пролетните алергии.

На DaisyDream и Alishan30 им се допаѓа ова.
  10. katce patce

katce patce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    300
    Ќути и ја нешто не и верувам на матичната баш.

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. katce patce

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    300
    Сакам да ве прашам пред 3год имам правено ласерска операција на очита за диоптрија, е сеа ме интересира дали има некој такво искуство дали смее природно да се пораѓам или?

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.437
    Допаѓања:
    18.683
    Здраво женски.
    Денес малку порелаксирана, ја почнав 36та недела, наместивме креветче, наредив алишта во фиокарот. Некако залади после дождов, па ги извадив и шпихозните со стапалки заедно со летните алишта да ги исперам. Можеби ќе ми затребаат, па нека се спремни.

Ранецот од Пики се луфтираше неколку дена надвор, на сонце,на ветар, на дожд, дење , ноќе. Залудно се, пак смрдеше.
    Го пикнав во машина на 20° ,не дека сега го нема мирисот ама не е толку изразен.
    Па да се исуши и да го наполнам со потребни нешта за во болница за бебе.
    Го извадив и стерилизаторот,утре да купам бебешки сјај, да измијам и стерилизирам цуца и шишенце.
    Испран и наместен е транспортерот, полека привршуваме со подготовки :)
    Карактерна особина ми е организираност, па не сакам ништо да оставам на случајност (читај мм :D ).

После ќе остане уште да чекаме и кукаме кога ќе се роди :) а најупорен е синко, само прашува уште колку време ќе се роди бебето.
    И него да не го мислам го дотерав за мекици,му купив комплет и денес му ги исправ. Фраерче со трегери и лептир:inlove:

Уште одам на работа и се некако ми се врти филм во глава дека ќе ми пукне водењак додека сум на работа :rofl: се надевам нема да се случи тоа чудо.

Инаку со матичната сме скар, тешко ни оди и со замената, уште немам упат за на гак. Не сакам да мислам на тој дел зошто ужасно се нервирам,немам никаква поддршка на крајот од бременоста.
    Барем се тешам дека нема да ме вратат во случај на болки/крварење.

На LivingGlam, Brpbrp, 0ли и 16 други им се допаѓа ова.
  13. MeryS

MeryS Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    114
    Браво на организираноста. Ти посакувам се да помине во најдобар ред, со лесно и без нервози.
    А каков е тој бебешки сјај? Јас прв пат слушам дека има посебен, среќа што пиша :$

На Asja и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    8.477
    I da pojdes bez upat nema da te vratat. Jas bukvalno vo nis im pojdov kako od mars padnata. I ne mi ni spomnaa zosto ne si otisla vo tvojot grad, zosto ima porodiliste i tamu kaj sto sum mazena. Tuku samo mi rekoa aaa tebe ti nema odenje doma, ostanuvas tuka, vodenjak ti teci ima opasnost od infekcija ke uklucime i antibiotik. I tolku me kacija gore vo porodiliste.
    Inaku i jas se mislev deka ke se porodam cim vlezam 36 ta nedela ta na kraj go nadnosiv dva dena :), i uste ke terav da ne mi se dupnese vodenjakot. Cerviksot ala ic ne mi bese skraten i bebe mi bese pod cicki. Ama vo takva situacija nema ne saka da izlezi, mora.
    Bravo za organiziranosta. Jas mislam vo 39 ta sreduvav uste bebeski raboti. I togas montiravme krevetce :D

На MinnieM, Veki4kaa, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    8.477
    Ima na frosch sjaj za bebinja

Прикачени фајлови:

• images (3).jpeg
      images (3).jpeg
      Големина на фајлот:
      7,9 KB
      Прегледи:
      23
    На MeryS му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.437
    Допаѓања:
    18.683
    Овој на Фрош што ти го пратила Ценева.

На MeryS му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Алал да ти е.Јас од оваа недела тек планирам да почнам со сите подготовки и доста обврски чекаат на мене Ако не те мрзи дај пиши што си купила од бебешка гардероба,отприлика по колку парчиња се доволни за почеток?

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100
    Здраво жени , 32 недела сум од сабајле забележав кај надоколениците и погоре по нозите како модрици но сепак не се модрици , нешто измегу флеки и светли модрици буквално излезени преку ноќ по двете нози, синоќе немав ништо , дали некој се соочил со вакво нешто ..?

19. katce patce

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    300
    И јас имам,исто на едната страна на бутот и незнам од каде искочиме, не ме болат.

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.437
    Допаѓања:
    18.683
    Е со алиштата сум тотално неорганизирана:rofl:
    Со оглед на времево,навистина не знам ни како ќе се облекува бебе,ни што дополнително ми треба.
    Имам алишта од првото,ми даде нешто јатрвата а и нешто летно докупив јас.
    На посвежо време,по дома би го облекувала по боди на долги и долни тренерчиња. На потопло боди на кратки со долни тренерчиња/шорц. Имам купено и комбилизони по кратки,тие па идеални се за на топло време. Имам нешто и шпихозни,но повеќето се затворени со стапалки долу,за кои не сум сигурна дали ќе му ги облекувам.
    Ориетнационо, 10-15 боди на кратки, 10тина боди на долги, 10-15 долни ѕиври/тренерчиња, 4-5 шпихозни , 3-4 дводелни комплети,чорапи,лигавки. Од што не знам како ќе го облекувам ,немам појма ни од која бројка по колку имам јас. За почеток имам,па кога ќе се роди ќе докупувам што фали.

На CareTee, Asja, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.