@Luminary Пробај без перница. Јас ставам од онаа како змија што е долгата перница меѓу нозе само и малку ми стига до под стомак, и пак ми е склет.
Meskovci kako ste? Za zestinite nema spas samata bremenost pravi i tiplotni udari. Jas ne fativ nekoj zezok period. Ama vriev. Nozete mi gorea. Spiev razgastena. Maz mi se cudese, kako ne mi bilo ladno.
Добри сме мајка, еве ги поминуваме последните недели чекаме бебуши да дојдат. Ти како си, како бебушка?
Podobro sum. Macam uste maka so rebroto i epizotomijata, ama odam na podobro i odma polesno e. Bebe super, cica, spie, i placi koga ima grcevi i koga e gol. Ne sakame gol da bideme i toa e
Zenicki ima li nekoja so alergii? Jas sum na antihistaminici cela godina, koga doznav deka sum bremena gi prekinav. Ok bev eden mesec, sega pak katastrofa. Samo sto vlegov 3 mesec. Piete li nesto? Na svoja raka sekako ne zemam, ke se konsultiram so lekar, no ima li care?
Здраво дечки, имам едно прашање. Знае ли некој според сликава да ми каже колку изнесува работата на срцето? Ви благодарам
Мене од Х причини ми дозволија и Фамосан за болка во желудникот, а Летизен и спреј Фликсоназ оти ова година алергијата ме доведуваше и до тешко дишење, да не речам гушење. Кај мене кога ми ги дозволија бев веке над 12та недела, сега сум 22ра. Самиот гинеколог ми рече дека има случај кога поштетно е мајката да е во некаков дистрес, отколку да се напие апче. Значи има чаре, додуша еве помина и пола јуни, јас со то се тешам во однос на пролетните алергии.
Сакам да ве прашам пред 3год имам правено ласерска операција на очита за диоптрија, е сеа ме интересира дали има некој такво искуство дали смее природно да се пораѓам или?
Здраво женски. Денес малку порелаксирана, ја почнав 36та недела, наместивме креветче, наредив алишта во фиокарот. Некако залади после дождов, па ги извадив и шпихозните со стапалки заедно со летните алишта да ги исперам. Можеби ќе ми затребаат, па нека се спремни. Ранецот од Пики се луфтираше неколку дена надвор, на сонце,на ветар, на дожд, дење , ноќе. Залудно се, пак смрдеше. Го пикнав во машина на 20° ,не дека сега го нема мирисот ама не е толку изразен. Па да се исуши и да го наполнам со потребни нешта за во болница за бебе. Го извадив и стерилизаторот,утре да купам бебешки сјај, да измијам и стерилизирам цуца и шишенце. Испран и наместен е транспортерот, полека привршуваме со подготовки Карактерна особина ми е организираност, па не сакам ништо да оставам на случајност (читај мм ). После ќе остане уште да чекаме и кукаме кога ќе се роди а најупорен е синко, само прашува уште колку време ќе се роди бебето. И него да не го мислам го дотерав за мекици,му купив комплет и денес му ги исправ. Фраерче со трегери и лептир Уште одам на работа и се некако ми се врти филм во глава дека ќе ми пукне водењак додека сум на работа се надевам нема да се случи тоа чудо. Инаку со матичната сме скар, тешко ни оди и со замената, уште немам упат за на гак. Не сакам да мислам на тој дел зошто ужасно се нервирам,немам никаква поддршка на крајот од бременоста. Барем се тешам дека нема да ме вратат во случај на болки/крварење.
Браво на организираноста. Ти посакувам се да помине во најдобар ред, со лесно и без нервози. А каков е тој бебешки сјај? Јас прв пат слушам дека има посебен, среќа што пиша
I da pojdes bez upat nema da te vratat. Jas bukvalno vo nis im pojdov kako od mars padnata. I ne mi ni spomnaa zosto ne si otisla vo tvojot grad, zosto ima porodiliste i tamu kaj sto sum mazena. Tuku samo mi rekoa aaa tebe ti nema odenje doma, ostanuvas tuka, vodenjak ti teci ima opasnost od infekcija ke uklucime i antibiotik. I tolku me kacija gore vo porodiliste. Inaku i jas se mislev deka ke se porodam cim vlezam 36 ta nedela ta na kraj go nadnosiv dva dena , i uste ke terav da ne mi se dupnese vodenjakot. Cerviksot ala ic ne mi bese skraten i bebe mi bese pod cicki. Ama vo takva situacija nema ne saka da izlezi, mora. Bravo za organiziranosta. Jas mislam vo 39 ta sreduvav uste bebeski raboti. I togas montiravme krevetce
Алал да ти е.Јас од оваа недела тек планирам да почнам со сите подготовки и доста обврски чекаат на мене Ако не те мрзи дај пиши што си купила од бебешка гардероба,отприлика по колку парчиња се доволни за почеток?
Здраво жени , 32 недела сум од сабајле забележав кај надоколениците и погоре по нозите како модрици но сепак не се модрици , нешто измегу флеки и светли модрици буквално излезени преку ноќ по двете нози, синоќе немав ништо , дали некој се соочил со вакво нешто ..?
Е со алиштата сум тотално неорганизирана Со оглед на времево,навистина не знам ни како ќе се облекува бебе,ни што дополнително ми треба. Имам алишта од првото,ми даде нешто јатрвата а и нешто летно докупив јас. На посвежо време,по дома би го облекувала по боди на долги и долни тренерчиња. На потопло боди на кратки со долни тренерчиња/шорц. Имам купено и комбилизони по кратки,тие па идеални се за на топло време. Имам нешто и шпихозни,но повеќето се затворени со стапалки долу,за кои не сум сигурна дали ќе му ги облекувам. Ориетнационо, 10-15 боди на кратки, 10тина боди на долги, 10-15 долни ѕиври/тренерчиња, 4-5 шпихозни , 3-4 дводелни комплети,чорапи,лигавки. Од што не знам како ќе го облекувам ,немам појма ни од која бројка по колку имам јас. За почеток имам,па кога ќе се роди ќе докупувам што фали.