Malku glupo prasanje ama soprugot zabeleza deka imam prljavo vo papokot vnatre, neli so stomakot se siri i papokot pa zabeleza. Mi e strav bilo sto da napravam i da cepkam. Probav so stapce za usi ne ide i ostaviv....
хахаха се надевам мажот ми се смее читај прашувај таму на фемина како да издржи до 15 лежи одмарај немој да си станала викам сите саакат да се породат побргу јас мора да чекам после 15
Женски освен со чајчиња, парацетамол и витамин ц зимате ли некаков сируп на природна база, таблети и сл? Месец дена кашлам.... Ќе прегорам шеќер до млеко и ќе ми помине ама после недела дена пак исто... Некаква сува кашлица имав, мислев и алергија да не бидејќи не ме болеше грло туку само осеќам ко нешто да имам во грлото и морам да искашлам ама џабе суво кашлање. Сега веќе после месец дена осеќам ко од подлабоко да искашлувам и носот ми тече мислам од мозок го осеќам секретот... Не знам што да земам, се скинав од кашлање
Пробај да си свариш чај од лушпа од кромид . Мене тоа секогаш ми помага или евентуално алпенкрафт сируп , само тој мислам дека е дозволен во бременост за кашлица .
Бев на лекар пред малце и ми кажа ниту црвено грло,ниту нешто на плуќа имам. Се сомневаше на алергија ама не смееше терапија да ми даде туку ако не се смири за недела дена да отидам крв да испитаме и да видиме зорд ако фати што можат да ми препишат
Devojki dali znaete dali za inekcijata koja se prima vo 28 nedela za krvna grupa 0 negativ gi refundiraat sredstvata od fondot i dokolku da sto treba da se podnese?
Zenski aj da se prijavam 39ta....doooolga i teska nedela hah...Se osekam golemo,tesko isplaseno,se mi e izmesano...Krevetce sklopiv,vcera alista za bebe ispeglav,postelnina stasa uste toa da preperam i posle uste mama da se podsprema Sakav da ve prasam,malku e prosto prasanjeto,jas ne sum covek nogu sto slusa bos muabeti, ali ajde.Imam zakazano denees za sisanje i farbanje, e sega muabetitr od doma se ne se sisalo taka vaka,a jas mislam deka malku ke mi pomogne vo zestinive i podobro da se osekam
Мајка првпат слушам дека не се шишало. Јас се шишав додека бев трудна 2 или 3 пати и тоа последниот пат неколку дена пред да се породам . Па мајка треба да се осеќа добро и убаво пред па и за време на пораѓај . Не се замарај, прави си како ти е тебе убаво.
Јас 3 пати се стрижев и фарбав, не верувам во бабини деветини и првата бременост се стрижев и фарбав. Оди среди си ја косата после нема да имаш време 29та недела ја терам јас, се осеќам баш трудно како слон се осеќам мн ми е мачно, нозе ме болат, на работа ми е се потешко а сакам цел јули да го одам, како ќе биде нз, мислам дека нема да можам
Си дремнав кратко и сонував голема палачинка со нутела.... Сега уште да го организирам маж ми пред одмор и сето спремање да тркне да ми земе
Јас 11та недела почнав да работам од дома,додека можам па после боледување ќе терам. Ептен ми е тешко и со малиов дома, сами и на работа не се издржува. Ми се спие цело време, плус времево А мали ми е лут зашто не сум го дигала да се гушкаме,татко му го сакал повеќе Ако пука вака љубомора уште од сега,тешко мене. Се плашам
И мојов покажува љубомора од сега тебе мамо мешето те боли неможиш да ме креваш? пред некој ден заспиваше и ми вели, Кога ќе се роди бебето, кога ќе излези од мешето, уште малку? Му велам да уште малку, Нејќам да излези, ко ќе излези пак да се врати внатре ми вели и почна да плачи, Го нејќам, му велам јас, овај има братче, онај сестриче, сите си имаат.. Јас нејќам и плачи. Ете така
Моето има 3 години и кога ќе го прашам што сакаш да си имаме дома братче или сестриче и тој ми вели НЕ . Пред некој ден му покажував слики каде што е новороденче и го гушкаме, му кажував еве си ти кога беше мал, ама велеше ова не сум јас и ги насолзи очињата. Јас мислам дека ќе имаме голем проблем со љубомора
I denes odkoga stanav gledam imam pokacen zelen sekret nema miris ilo cesanje go imam i na dnevnata uloska i koga se izbrisam posle.mocanje...Posle ke odam.na ctg pa ke vidime ke prasam doktor
За љубомора, мојов го чека засега братчето, вчера му ги покажуваше сите количиња (на мешето), и му кажува - еве ова е мустанг, ова ленд ровер, ова мерцедес Ќе му ги давал да играат заедно. И кажува - овде седам јас во џипот, овде ќе седне братчето, назад татуљче. За мене веќе нема место во количињата. Амаааа, уште се изразува за себе со - бебето, не си го дава статусот на бебе. И тантруми секој ден, навидум за банални причини. Ќе биде забавно ко ќе дојде бебето, знам дека ќе има љубомора и очекувано е. Познавајќи си го син ми, нема да биде лесен период. Ова со нешишањето ми беше еден од најсмешните муабети што ги слушнав во бременост, и мене така ми велеа. Знаеш која била причината што ми ја кажаа? За да биде паметно детето не треба да се шишаш. Од кај им истекнуваат вакви работи, и уште пострашно - како им веруваат - баш би сакала да знам. Закажи си побрзо, може и на фризер да ти почне пораѓај тебе. Со лесно да ти е!