Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Зависи од кој дел на Скопје. Во Центар кај зелен пазар има една само ќе ја бараш Сандра. А во Карпош4 Татјана последна зграда од Илинденска кај што завршува она и со деца мн убаво работи. И провери си калциум најубаво да не ти е дефицит.

На lady1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Kaj mene bese infekcija, isto brisevi cisti. No sepak konsultiraj si se so ginikologot.

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    18.667
    Мешиња како сте?:inlove:
    Јас денес(36+4) бев на преглед на гак. Ми се погоди др. Наташа Илиевска. Млада докторка но многу убав впечаток ми остави. Ми рече еднаш неделно да одам на контрола на гак и кога ја прашав дали може кај неа на културен начин ме откачи дека била од друг оддел:D
    Таман си помислив си најдов ок докторка. Сега на среќа,кој ќе се падне идниот четврток-тој... од 38ма недела практикувале цтг. Уште не сум свесна дека ќе дојде наскоро 4тиот член во нашето семејство:worried:
    Инаку го измери бебе, ок си е за неделите,веќе има тежина од 3100 +-, мереше и плодова вода, постелка 2 степен зрелост, знаци за породување сеуште нема.
    Си го земав резултатот од брисот,стрептококата ја нема. Да завршам уште со макмирор и доста е веќе од таблети и вагиналети:doh:

Ме раздрмаа хормониве за батково голем. Си седам и размислувам како сме растрчани натака навака,што во подготовки за бебе,што изморена од работа па немам време да му се посветам максимум на него. Се замислив колку малку играм со него и колку уште помалку време ќе имам кога ќе се породам. Си ветив дека повеќе внимание ќе добие деновиве,еве вечерва си го земав со мене на спална да спие,иако успешно спие со тато во детска подолг период;(
    За од болница кога ќе излеземе му купив мн интересна количка и балонче кое планирам да го надувам и да му ги подарам. А на тато ќе му дадам задача да му одбере бато играчка на бебе и со балонче да му ги донесе :inlove: едвај го чекам моментот кога ќе се запознаат:l:
    Инаку ни го смени името, до скоро беше Давид опција, сега ќе бил Марио. Дури и во градинка се пофалил. Па нека биде по негова желба, вети дека сите играчки ќе му ги дал на бато мали:D

Разгледувате кафани за мекици?
    А за на работа,на парче од каде ќе нарачувате?

На Asja, Bluemoon1111, Алек*** и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Како може од друг оддел да биде, а тебе да те гледа малтене пред крај нека си викне соодветен доктор, затоа после не знаат кај тераат кога ќе треба дасе пораѓа некоја, работава има докторка нека седи во амбуланта колку да се каже дека има човек.

Иначе за мекици за на работа имавме еднаш нарачувано од крофните од хром не беа лоши. :)
    За кафана види кој нуди соодветно мени со пијачки кај нас повеќе се пие него ли што се јаде :)

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    18.667
    Воопшто ја нема во амб 36 оваа докторка на списокот. Кој знае и дали се држат до него

6. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Денес како ништо да не било, но секако ќе се консултирам понеделник сум на контрола. Фала ти

7. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Брисеви чисти , уринокултура чиста меѓутоа и јас имав како боцкања во вагина (како некоја нелагодност / притисок) , особено кога пешачев . Одам на 3 ца доктори и сите 3 ца ми го кажаа истото дека е нормално, се додека се чисти брисеви и уринокултура. Ми траеше околу една недела и потоа ми помина . Пиев многу чај од брусница и по една шоља чај од увин за секој случај. Ми помогнаа многу .

На Viveki и Isabel им се допаѓа ова.
  8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    18.511
    Добро утро девојки, како сте ми? Јас добра сум. се трудам да сум позитивна. малце ми влијае времево ама не му се давам. Сабајлево се разбудив со остра болка во јајник и минимални менструални болки. и нестрплива сум веќе . сакам што побргу да се роди да си го гушнам :inlove:
    Стомакот доле скроз спуштен . овие денови во чекање се агонија :D знаеш дека ќе биде во секој момент ама незнаеш кога :o:
    Денес 38+3 :inlove:

На MinnieM, Sofi.ja, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    некој со слична бактерија дали имал и дали е опасна ? првпат ја имам 28ма недела сум, Имам болки доле и при мокренје имам болки еден ден имав само бледорозева крв.
    P r o t eu s
    mi r ab i l i s
    1 . 0 0 0 . 0 0 0
    C FU/mL

10. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    И јас вчера пиев чај од брусница, денес засега сум добро, но ќе продолжам со чајот барем уште некој ден.

На Viveki и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  11. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    405
    I jas ja imav pri ispituvanje na urinokultura samo vo pomali merki bese kaj mene 100000 i maticnata mi prepisa antibiotik Furekstil na 12h po edno

12. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Dali e opasna za bebto i dali ja iscistivte?

13. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    405
    Ja iscistiv a dali e opasna neznam,ne ni prasav zoso 99% ke me poragaat carski bidejki e karlicno bebeto

14. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    98
    Ти благодарам за одговорот ❤️

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mikica1212

Mikica1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    86
    Здраво девојки, сабајле кога бев во тоалет после мокрење на тоалетот видов проѕирна растеглива слуз со млечно бели парчиња низ неа. Имаку сум 33 недела и 5 дена. Дали е можно да е мукозниот чеп или е некој секрет. Дали да одам на преглед? Малку се исплашив бидејки е рано сеуште.

16. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    675
    Каков чај од брусница зеде?

17. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    2.260
    @IRBBB мајка дали можеш да ми пишеш лп? Пробав да ти пишам ама не ми дозволува.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.361
    Допаѓања:
    19.636

Јас брусница сушена земам од зегин. И уште да земам да ја пијам редовно..

19. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Еве овој го користам јас . Во него има 60% брусница , за разлика од филтер чаевите кај што брусницата е со 20% .

Прикачени фајлови:

• cranberry-tea.png
      cranberry-tea.png
      Големина на фајлот:
      223,5 KB
      Прегледи:
      17
    На Ouravanture и Viveki им се допаѓа ова.
  20. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    И јас не ја пијам редовно, особено сега на жешково нема шанси :rofl: . Треба леден чај да си правам (да го оставам во фрижидер) за да го пијам.