Да ве прашам некој чуство ко нон стоп да му се моча?? Земав брусница да пијам, настината бев со нос и грло сеа ок сум само онакво чуство ко да ми се моча цело време... Вечер тргам на одмор па се изнервирав... Инаку 21 недела плус 4 дена сум
Јас цела бременост ја поминав така бебе притискало на бешика затоа. Еве скоро 37ма недела и уште ми се моча цело време, и што е уште потрагично кога и да отидам у вц има мочам, ја не знам од каде искача таа вода
Денес се породи жена од моето маало која неможеа да имаат дечиња 21 година. после толку неуспешни обиди инвитро ете Божја работа и благослов жената остана бремена и денес роди здрава ќеркичка ! Нека и е жива и здрава. многу да ги радува многу се радувам за неа
Може да е тоа... Помина сеа ама осеќам ко стврднувања како бебе да се превртува можно е оваа недела?? И благи менструални болки, онакби стврднувања и бебе клоца осеќам... Некако мн јако се денес баш кога се пакувам Некако исплашена сум
Како ја да сум го пишала ова Досега ми беше сеедно,ама сега почнав да се плашам помалку оти плодовата вода почна да ми се намалува и некако кревам паника и од толку често одење во вц. Во среда ја почнувам 36та недела е потоа ќе бидам по спокојна.
Мешиња после ставањето на утрогестан наутро, одма станувате од кревет и функционирате нормално или лежите одреден период? Гинекологот ми рече да ставам вагинално 2 пати по 200мг, во упатството сосема друго е напишано. Па се прашувам да не го разбрав грешка. Има некоја од вас шо става вкупно 400мг утрогестан?
Еден ден пред породување. Некогаш лежев околу 20 мин., а некогаш ич. До крај примав дневно 400 (2×1), а во прво тромесечие и 600.