Тие и двата се витамини и се добри, а и кои да почнеш да ги земаш нема да згрешиш. Инаку мојата матична витамини ми даде дури од 6 месец, и јас ги пијам Премама дуо. Она секогаш ми велеше дека на почеток е најдобро само фолна, ама ти сепак слушај си ја матичната, ипак тоа се доктори кои ни ја водат целата бременост...Со лесно мила и се што те интересира прашувај
Благодарам мешенца за одговорите. Ај сега која има време да ми објасни подетално за испитувањата во 12 недела, зошто се, како се прават итн.
Utre sum na kontrola za 21 nedela ne me drzi mesto odvaj cekam mislam deka ne sum go videla bebuso 100 god I + maz mi prv Pat ke idi so mene na kontrola so me praj nervozna mnogu ama ne e od pozitivnata nervozna tuku nervozna nervoza
во 12та недела се прават микробиолошки тестови за да се открие дали има некоја бактерија или инфекција и доколку недајбоже има нешто навреме да се лечи тоа е тоа позз
Mislam deka prviot skrining go pravev togas, toj skrining na anomalii i priska test za daunov sindrom... Nekoja potaze bremena neka ti objasni podetalno. A i sekoj gin raboti razlicno, tebe ne ti kaza gin sto kako treba da ispitas? imam drugarka bremena nejziniot gin se nekako porazlicno raboti, razlicna nedela ispituvanjata, ama kako i da e tie se tie, isti ispituvanja i brisevi ako ne ti zemale do sega, kje ti zemat
Мешенцааа како сте ми? Јас со ова свежичко време сум сууупер конечно спиев јеее инаку минатиот месец хемоглобинот ми беше 110.а денес испитував и ми беше 150 јупииии крвната слика ми е топ!ама таа пустаа кандида пак ја имам,откако сум бремена втор пат,иначе никогаш сум немала пред бременоста, и докторот ми рече нормално е , знаете ли некој Бабин лек за кандидава? бацки за ситеее
Опуштеноо срцка без нервози зошто бебушот осеќа се...и татичко требс да учествува .маж ми од првиот ден иде со мене на секој преглед а и му зборува на мешето хехе уживкај се ќе биде добро
Истo и мене,никoгaш пoрaнo a сегa двaпaти ми се врaќa! Инaку пoкрсј другите терaпии јaс прoбaв и сo oдмивaње сo сoдa бикaрбoнa рaствoренa вo вoдa некoлку пaти вo денoт.А сеa пoмaгa,јa смирувa aмa не верувaм декa јa лечи скрoс тoa.Убaв ден милa
Најпрво, баш се радувам што ни се придруживте @okcenzi и @rakce89 ... Јас од почеток на бременост пијам Фемибион 1, а потоа и Фемибион 2. Во врска со прашањето за испитувањата, во 12-та недела се прави т.н. Double тест- ултразвучен преглед и лабораториска анализа на крвта со која се проценува дали постои ризик од Даунов синдром, се испитуваат хромозомите кај бебето, евентуалните аномалии на срцето, дали постои носна коска, наборите на вратот и др. За ова повеќе ќе ве упати мат. гинеколог.. Магнезиум исто од многу рано почнав да пијам по 250мг дневно. Грчеви (ретко и само ноќе) почнаа тек сега да ми се јавуваат во 31-32 недела... @rakce89 нормално е да те наболуваат јајниците, матката првите недели...Само опуштено и со лесно
Јас го имам истиот проблем, грчеви во нозете имам уште од 3 - 4 месец. Гинекологот ми рече дека не било тоа до магнезиумот, туку повеќе млеко да пијам. И бидејќи не обожавам млеко многу уште си имам маки со мускулите, секоја ноќ ме будат грчеви. Магнезиум почнав нешто подоцна, кога влегов во 5 месец, таму 16 недела, ама затоа што имав болки во стомакот - т.е.муслулите на стомакот и ми беше мн тврдо стомачето како растеше. Тоа е моето искуство, сепак секој индивидуално, па би те советувала да си го прашаш гинекологот
Јас почнав со Pregnazon почетокот на 5 месец. Матичниот гинеколог ми препорача нив да сум ги пиела ако сум можела демек да си ги дозволам. Јас од пусти страв пошо мн ниско го носев, крвната слика ми беше за никаде и немав доволно плодова вода, нив ги земав. Сега па не се решавам да ги сменам, а гледам повеќето пијат Премама или Мамавит.
@irena.1 честито синче да е зиво и здраво и да расте големо @danichap на тебе каде ти правеа испитувањата за 12 недела, кај матичен или те препратија во клиника?
Претежно сите одат на клиника, брзо се завршува не е страшно. Јесда прашањево не беше до мене упатено, ама ептен ми е досадно на работа хаха
Јас сум тука некаде со тебе, 25+6. Отоци фала богу немам уште, ама топлото време ме убива ич не ми прија и не го сакам. Имам пишувано и претходно дека мака мачам со спиењето, неможам да заспијам, а кога ќе заспијам цела ноќ се будам на саат два, дали се припремам за откога ќе се роди бебуш, па да се навикнам Ти како стоиш со спиењево? Поздрав и имајте убав ден убави трудници
Со горештиниве исто. Се будам ноќе целата препотена, неможам да дишам. А ко ќе видам мм се покрил цел, сфаќам дека не било толку жешко. Ме будат грчеви во мусклулите и болки некогаш во стомакот, како што спијам на страна, ми се чини како да ми се тегнат мускулите на др. дел од стомакот. Така да ретко да се наспијам ко човек.