Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Тие и двата се витамини и се добри, а и кои да почнеш да ги земаш нема да згрешиш. Инаку мојата матична витамини ми даде дури од 6 месец, и јас ги пијам Премама дуо. Она секогаш ми велеше дека на почеток е најдобро само фолна, ама ти сепак слушај си ја матичната, ипак тоа се доктори кои ни ја водат целата бременост...Со лесно мила и се што те интересира прашува:hug:ј

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.342
    После фолната јас пиев фемибион а сега фемибион 2.

3. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.564
    Благодарам мешенца за одговорите. Ај сега која има време да ми објасни подетално за испитувањата во 12 недела, зошто се, како се прават итн.

4. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Utre sum na kontrola za 21 nedela ne me drzi mesto odvaj cekam mislam deka ne sum go videla bebuso 100 god I + maz mi prv Pat ke idi so mene na kontrola so me praj nervozna mnogu ama ne e od pozitivnata nervozna tuku nervozna nervoza

На Fatalnata и irenna им се допаѓа ова.
  5. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    во 12та недела се прават микробиолошки тестови за да се открие дали има некоја бактерија или инфекција и доколку недајбоже има нешто навреме да се лечи тоа е тоа позз :*

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.202
    Допаѓања:
    78.284
    Mislam deka prviot skrining go pravev togas, toj skrining na anomalii i priska test za daunov sindrom... Nekoja potaze bremena neka ti objasni podetalno. A i sekoj gin raboti razlicno, tebe ne ti kaza gin sto kako treba da ispitas? :) imam drugarka bremena nejziniot gin se nekako porazlicno raboti, razlicna nedela ispituvanjata, ama kako i da e tie se tie, isti ispituvanja :) i brisevi ako ne ti zemale do sega, kje ti zemat :)

7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Мешенцааа како сте ми? Јас со ова свежичко време сум сууупер :)конечно спиев јеее :D инаку минатиот месец хемоглобинот ми беше 110.а денес испитував и ми беше 150 јупииии крвната слика ми е топ!ама таа пустаа кандида пак ја имам,откако сум бремена втор пат,иначе никогаш сум немала пред бременоста, и докторот ми рече нормално е , знаете ли некој Бабин лек за кандидава? :) бацки за ситеее

8. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Опуштеноо срцка без нервози зошто бебушот осеќа се...и татичко требс да учествува .маж ми од првиот ден иде со мене на секој преглед :) а и му зборува на мешето хехе уживкај се ќе биде добро

9. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Истo и мене,никoгaш пoрaнo a сегa двaпaти ми се врaќa! Инaку пoкрсј другите терaпии јaс прoбaв и сo oдмивaње сo сoдa бикaрбoнa рaствoренa вo вoдa некoлку пaти вo денoт.А сеa пoмaгa,јa смирувa aмa не верувaм декa јa лечи скрoс тoa.Убaв ден милa

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Најпрво, баш се радувам што ни се придруживте @okcenzi и @rakce89 ...
    Јас од почеток на бременост пијам Фемибион 1, а потоа и Фемибион 2. Во врска со прашањето за испитувањата, во 12-та недела се прави т.н. Double тест- ултразвучен преглед и лабораториска анализа на крвта со која се проценува дали постои ризик од Даунов синдром, се испитуваат хромозомите кај бебето, евентуалните аномалии на срцето, дали постои носна коска, наборите на вратот и др. За ова повеќе ќе ве упати мат. гинеколог.. Магнезиум исто од многу рано почнав да пијам по 250мг дневно. Грчеви (ретко и само ноќе) почнаа тек сега да ми се јавуваат во 31-32 недела...
    @rakce89 нормално е да те наболуваат јајниците, матката првите недели...Само опуштено и со лесно :inlove:

11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Јас го имам истиот проблем, грчеви во нозете имам уште од 3 - 4 месец. Гинекологот ми рече дека не било тоа до магнезиумот, туку повеќе млеко да пијам. И бидејќи не обожавам млеко многу уште си имам маки со мускулите, секоја ноќ ме будат грчеви.
    Магнезиум почнав нешто подоцна, кога влегов во 5 месец, таму 16 недела, ама затоа што имав болки во стомакот - т.е.муслулите на стомакот и ми беше мн тврдо стомачето како растеше.

Тоа е моето искуство, сепак секој индивидуално, па би те советувала да си го прашаш гинекологот :)

12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Еве на пример јас пијам сега по 600мг на ден :D

На okcenzi и Maceto123 им се допаѓа ова.
  13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Јас почнав со Pregnazon почетокот на 5 месец. Матичниот гинеколог ми препорача нив да сум ги пиела ако сум можела демек да си ги дозволам. Јас од пусти страв пошо мн ниско го носев, крвната слика ми беше за никаде и немав доволно плодова вода, нив ги земав. Сега па не се решавам да ги сменам, а гледам повеќето пијат Премама или Мамавит.

14. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    8.559
    @irena.1 честито синче да е зиво и здраво и да расте големо :inlove:
    @danichap на тебе каде ти правеа испитувањата за 12 недела, кај матичен или те препратија во клиника?

15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Претежно сите одат на клиника, брзо се завршува не е страшно. :D Јесда прашањево не беше до мене упатено, ама ептен ми е досадно на работа хаха :D

На Maceto123, BunnyGirl и fairy88 им се допаѓа ова.
  16. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Јас сум тука некаде со тебе, 25+6. Отоци фала богу немам уште, ама топлото време ме убива ич не ми прија и не го сакам. Имам пишувано и претходно дека мака мачам со спиењето, неможам да заспијам, а кога ќе заспијам цела ноќ се будам на саат два, дали се припремам за откога ќе се роди бебуш, па да се навикнам :D Ти како стоиш со спиењево? Поздрав и имајте убав ден убави трудници :*

На okcenzi и Eli23 им се допаѓа ова.
  17. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Дани не живее во Мк :)

18. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    8.559
    Знам затоа и праша и јас живеам во Германија

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Со горештиниве исто. Се будам ноќе целата препотена, неможам да дишам. :sweat: А ко ќе видам мм се покрил цел, сфаќам дека не било толку жешко. Ме будат грчеви во мусклулите и болки некогаш во стомакот, како што спијам на страна, ми се чини како да ми се тегнат мускулите на др. дел од стомакот. :) Така да ретко да се наспијам ко човек.

На eatpraylove90 и Angel.Heart им се допаѓа ова.
  20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Блазе тебе :D

На okcenzi и fairy88 им се допаѓа ова.