Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Нашето бебуле дефинитивно решило да не зеза. Денес пак не се покажа и останува за втор скрининг да ни потврди за полот. Срамежливо ги стиснало ножињата, посакав да е живо и здраво само па какво е такво е. Мерките се во ред, си се развива како што треба. Ми рече само за д димери да испитам и хемостаза нешто не му се свиѓало кај протокот на крвта.. ме праша дали имам низок притисок, цело време до сега ми е нормален он вика ајде чисто да испитаме дали има нешто или е само моментално вака. Инакуу за 2 месеци не сум поправена ни 1 кг се трудам да одржувам некако, пијаам многу вода и јадам свежо овошје и зеленчук. Леб ретко ептен. Крвна слика исто правев на граница ми е ќе треба да пијам нешто за крвта ама не е страшно. :)

На *Milicka*, CareTee, lackygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    323
    Zdravo kako ste
    Denes bev na kontrola 35+1 sum bebe 2890gr mi rece pogolemo za 2 nedele nozinjata pogolemi bile neznam sto znaci toa za 2 nedela pak treba so ctg ke smo.pocnele

3. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.463

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Meimei

Meimei Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Здраво на сите, ве читам долго време но конечно да се охрабрам и да пишам 36+3 сум, денес бев на ГАК со упат од матичен за ехо и цтг (со термин), но цтг не ми направија рано било.. во претходната бременост немаше вакво нешто, ми правеа цтг од 36 недела па натаму редовно, а сега дури за 10 дена пак таму на преглед. Дали е во ред ова, какво е вашето искуство?

5. ludicka

ludicka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    27
    Devojki zdravo,
    Jas sum veke vlezena vo 18 nedela megutoa od vreme na vreme imam bolki vo zeludnik.Cuvstvuvam steganje i kako nekoj da me stipeMislite deka e normalno vo ovoj period ili ke treba da proveruvam bakterii i sl.Vaka krvna slika e dobra.
    Fala vi,lesna i bezgrizna bremenost

6. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    323
    Sto znaci deka e pogolemo za 2 nedeli ili normalno e deka mi rece doktoekata sve e dobro super?

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    8.470
    Ic da ne se sekiras za toa. Merkite vo tie nedeli ne se ic precizni. Mene dve nedeli skoro pred termin mi go vodea meseto so tri nedeli pomalo. Um nemav. Dete si se rodi super. Si ima i mese i se, a po novno trebase da bide kako gladnite vo afrika da ne kazam :D
    Inaku do dve nedeli plus minus vo merki e normalno,nema mesto za panika. Opusti se;)

8. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    323
    Mene mi rekoja sve deka e super samo odgovara za 37ma nedela skoro ja sum 35ta

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    8.470
    Nisto strasno ponapredno ti e bebceto ;)

10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    На мене ми рекоа на 7 дена да одам на контрола,а цтг практикувале од 38ма недела

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Жива глупост мене како што ќе треба да ме породат до 38ма недела значи цтг нема ни да видам. Државниве се закон значи.

@Alishan30 Кај кој доктор ќе се пораѓаш на ГАК? :)

На Alishan30 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  12. Meimei

Meimei Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Баш се зачудив, не беше вака..па има жени раѓаат само што ќе влезат во деветти, не знам како се оставаат така

13. MeryS

MeryS Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    114
    Од кога ви кажале дека сте 1 цм отворени и дека почнало да се спушта бебето, за колку време ви почнал пораѓај?
    Јас бев во петокот на контрола и имав 4 контракции за 15 минути околу 50 беше амплитуда ама немав болки. Ме проверија вагинално и беше 1 цм и омекнато грлото. После тоа цел ден имав болки дома и контракции ама како менструални и се издржуваа. Немав крвав слуз до сега, 3 дена поминаа, само зелено парче и некои жолтеникави погусти од обичен секрет. Дали може да паднал чепот ама да немало воопшто крв? Во саботата, неделата и денес имам некои контракции ама послаби болки отколку во петокот по прегледот. Прво дете ми е, па не сум сигурна кога треба да одам на доктор, за кои симптоми? 38 +2 сум.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Чепот може да паѓа со денови, јас бев 2 сантима отворена и сум се шетала така 2 недели плус немав контракции на крај и водењак ми пукна и пак немав контракции :) Така да се е индивидуално. Обично кога е почнат процесот контракциите се на одреден интервал пример на 15мин па на 10мин итн ама не секоја жена има вакво искуство :)

На MeryS му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Во претходната бременост мене само еднаш цтг ми направија и тоа со полни 39 недели, претходно докторот ми викаше дека нема потреба.

16. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    9.276
    Јас одев на ЦТГ од 36та недела . Еднаш неделно.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Meimei

Meimei Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Пред колку време ова? На ГАК? Јас имам искуство пред 4 и пред 2 години и сигурно знам дека не беше вака да чекаат до 38 недела за прво цтг

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    И пред 3 години правеа ЦТГ од 38 недела.

На Sofi.ja и Meimei им се допаѓа ова.
  19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    На мене пред 3ипол год Иво Ќаев ми рече од 39та недела дека се прави цтг. Нормално исплашена дека е доцна,на следен преглед кај специјализанти кажав дека имам болки и ми направија во 37 или 38 недела.

Инаку на првиов преглед во 36+4 само го измери бебе,мереше плодова вода,пишала доволна количина,постелка 2 степен. Не ми објасни околу позицијата, јас знам дека е главично,рече дека е ок за спонтан пораѓај,но не кажа ни дали е спуштено бебе. Протоци и срце не пушти да слушнеме. Сега бинго во четврток,кој знае кој доктор ќе ми се падне.:wasntme:

На CareTee, Brpbrp, lackygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Во првата бременост,три дена истерав со 1цм отворена,а во втората од 1 цм се отворив 5 за неколку часови.Зависи,штом веќе ти е омекнато грлото,качувај се по скали или пешачи,сето тоа ќе биде во твоја полза.

На MeryS и Viveki им се допаѓа ова.