Хелооу Некој да ми каже дали е нормално да го осетам бебето во 20та недела? Да не е премногу рано некако? Инаку не ми е прва бременост, ама некако се чувствувам многу чудно овој пат..
Жени што смее да се користи за хемороиди во бременост, некој да ме посоветува ако знае и е користил нешто..?
Во првата бременост одев на ГАК од 36-та недела со намера таму да се породам и докторката којашто ќе ме пораѓаше, ми рече прво цтг во 38 недела дека ќе ми прават. Со договрен царски ќе бев во 38+.
@Brpbrp Јованова, цтг правам од 35та недела јас, кај матичната. Не спијам, претпоставувате, трпки по рацете и отоци, мир не ми даваат. Постов цели 10 мин го пишувам, одвај
Девојки конечно се породив, со многу маки дојде вчера на свет мојата принцезичка Кога ја видов и земав во раце сфатив дека нема нешто повредно од тие мали очиња
Жива, здрава и од Бога благословена да е принцезата. Имај брзо и лесно опоравување и уживај во најубавите очиња на светот. ❤️
Честитки да е жива и здрава ќеркичката тебе побрзо опоравување Мене од сношти многу чудно ми мрда, некако ко скроз на бешика го осеќам и не ми е пријатно ич, цела ноќ така ми е, еве и сабајлево, како мм ниско да ми е, дури и се загрижив, поинакво чувство од обично, нз како да опишам, да не не е нормално се мислсм, прв пат ми е вака.
Зборувај ми за неспиење колковиве ми се згрчени кога спијам навечер џабе е и магнезиумот. Ти кажа кога ќе те пораѓа со оглед на тоа дека веќе ти ја исклучиле терапијата?
Да и јас овие пев Да и јас тие првата бременост сега овие ама не се исти течни се и не се мешаат со кремата,ке си земам од др.стварно помагаат и читав и за на лице ги ставале против брчки.
38+5 сум на контрола кај неа, рече преглед со рака тогаш. Јас се чудам како ќе издржам дотогаш бидејќи порано родив претходно, ама она на преглед вика одприлика 38-39 ќе сум раѓала, па ќе видиме. Некои глупави менструални болки имам, а вчера на цтг не ги регистрираше воопшто, добро беше цтг-то.. Колку ми фали магнезиумот само, трпки и преку ден имам во рацеве, незнам како го држам пенкалото-безосетно И ти си на ГАК?
За жал нормално е . Јас сум со ниска постелка и бебе ми е ептен долу. Буквално на секое мрдање мислам дека ќе ми излезе со нога надвор . Многу е чудно чувството . Докторите уште имаат надеж дека ќе се крене погоре , меѓутоа на синко изгледа му се допаѓа долу на бешика да си седи . @LangeAlfa Честитки мајка , живи и здрави да сте и принцезата и ти !
Јас сегде сум и систина и гак ама на гак ќе раѓам ако се е како што треба ако има компликација до крај тогаш систина ќе морам. Ситно броиш ти уште малце и ќе си се дружите со бебка