Да погњавам јас уште малку за утрогестанот Наутро станувам порано за да ја ставам, лежам мин 2ч и кога ќе станам пак ми истекува. Кај сите е така или јас неубаво ја ставам? Има ефект од ваквото користење или да го консултирам гинекологот за орално да земам наутро?
Мајка ,јас ги користев на крај на бременост орално, па ми се гадеше , ама потоа ми дозволи докторот и вагинално. Прашај си ,мислам дека ке можеш.
Нормално е да имаш бел исцедок како помада е бела леплива не се секирај не ти паѓа цело апче, исто имам и јас. Ставај си секојдневни улошки.
"проблем" е што кога ми рече гинекологот да ставам вагинално по 2 пати, јас одма го прашав дали таа е единствена солуција, оти се знам и знам дека имам психички проблем околу ставањето вагиналети. Тој ми рече дека е најдобра опција за да делува локално, ми го даде утрогестанот заради кратење на грлото на матката и фанелинг. Мене затоа ми е дилемата дали воопшто делува вагиналетата наутро, ако нема дејство барем да земам орално прогестерон. @Hopeeee некогаш ми е како секрет, некогаш баш грутки од вагиналетата.
И мене ми истекуваа, и колку и да лежев дури и грутки од нерастопена ми излегуваа, па ми дозволија наутро орално да одат, ама можни се така вртоглавици да знаеш, јас од 7 испиено, кај 11ч бев комосанапа се навикнав така да сум во денот по некој час како "зашеметена". Прашај што ќе ти каже гинекологот. Јас истерав 35 недели наутро орално, навечер вагинално. Исто совет беше најдобро да е вагинално ама кога ми излегуваше пола па и немало ефект. @Brpbrp само со лесно да биде, каде и да одлучиш
Исто и на мене некогаш дури кога мочам имам мали грутки во шоља, јас си го прашав докторот ми рече нормално е исто го прашав за орално ама не се осудувам да пробам мене и со вагиналново многу ми се лоши и ме боли глава. Јас го ставам бидејки имам септумска матка двапати оперирана, еден спонтан и никако не сакаше да се закачи после па сум со инсеминација.
Нормално е да истекува и не се грижи. Она што е активна материја се апсорбира бргу од организмот. Нормално не е целата таблета само прогестерон. Потребно е и восочни структури за да може таблетата да е стабилна и да изгледа и може да се употребува, така како што се употребува. Тоа е всушност она што истекува и не е возможно да се апсорбира при вагинала апликација. При орална употреба се разградува се од желудочна киселина. Дури и лежење по апликацијата не е потребна. Бидејќи не излегува веднаш таблетата ако е добро ставена. Баш со движење се потпомогува циркулацијата и со тоа абсобцијата на прогестерон во слузокожата. И она што истекува е всушност од таблетите од предходните денови што се топи. Не е се од последната. Сум морала и три пати на ден да ставам, па таа на пладне/попладне на работа додека бев ја ставав и се движев веднаш. Не влијае на ефектот, не си прави стрес за џабе.
@LangeAlfa честитки мамааа. нека е живо и здраво бебчето! големо да расте! баш те помислив оти те нема. 39 денес полна. ни болки. ни чепови, ни мепови ни водењак да пукне ништо буквално, нема никаков знак за пораѓај . си чекам
Јас тогаш се мачкав на стомак само, а не ми текна да мачкам и на нозе и имам неколку стриикаде што не ставав. А сега секаде мачкам
Drugarche (se zateknavme ovde pri prvite bremenosti ), poslusaj sovet od patalec za toj cervix, mozebi se sekavas so serklaz bev, no se do negova stavanje a i po stavanjeto,utrogestan sabajle i vecer stavav vaginalno. Taka najdobro deluva, toa bese sovet od prof.Tofoski. Jas postojano lezev, no kratko stanuvav neli za tusiranje i wc i pak mi istekuvase kako sekret tecno, pa kako krec, grutki (nasobrano od prethodnite denovi)... Toa sekako si se resorbira a mora i da istece.
Bash bi sakala no, ne. Seushte si vikam rano mi e, a i stravot od pred skoro 2god.seushte si go imam ne mi e nadminat. So lesno na tebe mama
Еее кој мислел на нозете тогаш ,само мешко се галеше. Сега па и заборавам еве 2- 3 дена немам ставено само да е бебе ок