И јас од прошлиот вторник ги почнав вагиналните + дабростон на 8 часа неделата целата ми падна и роа после 1 час станав и синојка исто,како да не се растопува а исто ја ставам.
Една недела бев 2 прсти отворена и со размекнато грло. Петок бев на преглед, добив совет иден четврток на преглед, па другиот ден на “преглед” уште еднаш. Болки ме фатија во 5 наутро пред да одам во петок. Значи една недела цела ништо не осеќав.
Zdravo mamicki. Jas na odmor vo 25+4 vo grcija. Koga se vrativ od plaza se istusirav i se brisam so krpata i na nea mn malo kolicestvo na bledorosev iscedok.mozebi 1 ml. I se preplasiv. Nosev vo mene utrogestan 200mg, vednas stadov i horizontala fativ. Slicni iskustva? Inace bev petokot pred trgnuvanje na ginekolog me pregleda rece super e se normalno, dobiv dozvola za patuvanje.Mn se vardam, cel den pod senka, mn malku se kapam, vednas smenvam kupaci..
Cestitki mami. Da ti e zdrava ziva i od boga blagoslovena. Sega guskajte se i tebe ti posakuvam brzo oporavuvanje.
Jas stavav isto vaginalno do 27 ma nedela i posle mi gi ukinaa. Dovolno e 40 tina min da deluva. Inaku normalno e takviot sekret. Ic da ne se sekiras. Ama podobro e vaginalno koga se raboti za takva problematika kako tvojata.
Pak jas so moite problemi... Mi najdoa seker pred dve nedeli i od denes na insulin me stavija po 6 edinici navecer samo do poragaj... Jas sum 36+4 i denes slucajno na ctg i pregled vo cair se padnav kaj Emil...doktorov da mu gi vleces zborovite od usta,i mi vika moj sovet da si se prefrlis na klinika radi sekerot... Neznam sto da pravam,se mislam da se konsultiram i so Ilievski pa da vidam dali ke mora da odam na klinika namesto vo cair ... Nekoja so gestaciski se poragala vo cair
Мами некоја будна ? Да прашам вие сто имавте крварење имавте ли болки? цела недела сум така ај си викам од терапијата се враќа се на место,пошто ми било ниско,но денеска после инекцијата на раб на издржливост сум. Ептен болки и во кичмата почнаа,понеделник сум на контрола дотогаш само д а одмарам и терапија,тоа и правам незнам што да правам веќе.
Не верувам дека може да е некаков проблем.Инаку доста чудно како на крај веќе ти провериле скр. шеќер.Имаше ли некакви симптоми или што те натера да провериш?
Одмарај лежи, гали меше пробај да ги тргнеш мислите, читај книга гледај серија...ќе помине. @sencuk не знам како можел така да ти рече доктор, да одиш на ГАК... Денеска и јас бев во Чаир а второ цтг и искрено се мислев кај да влезам кај Балајски или кај Дика. Првото цтг бев кај Дика и не ми кажа многу али ме прегледа детално и беше сосема коректен. Па и викам на сестрата на цтг да одам сега кај Балајски, ме погледна жената и ми вика а да си одиш кај Дика подобро. Значи не се ослонувај на еден доктор што ти кажал, ако сакаш во Чаир да се пораѓаш има и други доктори побарај и друго мислење.
Pogolemo e bebeto za 2 nedeli i deka jas krupna,ilievski mi rece da si vidis pak da ne se pojavil seker i taka i otkrivme
I mene sestrata od CTG mi rece odi si kaj Dika,ama jas da ne cekam mn red ajde kaj Bajalski glupava...sega ke tupam glava so kako,ama ajde so gospod napred ke vidime kako ke ispadne na kraj
Добро утро жени, сакам да прашам дали некоја го има користено ланолинот од Дм на бејби лав? Вчера го земав за цели 89 денари, па прашањето ми е дали е ефикасен? На Леа мама имам користено тој беше сосема добар
Денес на преглед бевме, бебуш се спуштил во каналот. Се беше во ред, нема некои предзнаци дека ќе излегува порано, но и има време, ќе почекаме. Болките за кои што пишав пред некој ден биле лигаментите инаку. Туку кажете некоја идеја/совет како ги поминувате деновиве/неделиве во чекање? Втора недела како сум дома, филмови, серии, шетање, онлајн шопинг, чистење... нешто друго поинтересно? За бебе генетално е се спремно.
Идеја, шеткај попладне, седни на сладолед, одмарај, излежувај се. Јас бидејќи работам, секој ден до ручек работно ми е. Попладне одмарам саат два со спиење, а потоа со ќерка ми или си играме, вртаме,боиме или сме пред зграда со децата комшиски.
Здравје нека се роди, 4 год и 8 месеци ќе бидат Јас само си мислам како ќе издржам јули на работа, тешко некако ќе биди. Мачно ми е со 3,4 часа сон сум, кога сум прва некогаш дремнувам пола сат па продолжувам, шетаме пешки со синко, најмногу 2км можам, ама не се форсирам си слушам тело денес нешто нервозно ми е на душава сите ме нервират