Јас не планирам 3та бременост и размислував на темава, дека и јас царски ќе бидам, на државните ја прават ама нз колку се плаќа, сиг не е многу, ама со мм зборував и вика не, а и мене ми е и шубе, после нема назад. @Chanell* прашуваше мислам ако не грешам, приватно околу 200-300е било.
Isto i jas za toa se mislam. Ama nikogas ne se znae, maz mi saka treto, jas nemozam da smislam pak da pominuvam niz se tret pat. Se ezam od samata pomisla pak se jovo na novo od vakcini, razboluvanja, nejadenja, zabi... Kako li ke bide neznam. Ama sepak.... Plus mi e strav dali ponataka i toa podvrzuvanje si nosi svoi posledici, komplikacii i slicno? Ima li nekoja iskustvo?
Честитки да е здрав и жив Дамјан. Како помина вториов пат? Побрзо оздравување Др. Скепаровска во која болница работи? @Bubish26 ти ли пишуваше дека си гледала видеа со техники за дишење за време на контракции? Пушти линк да се едуцираме И да ве прашам,можно ли е од една страна да почнат породилните болки? Бебе е баш размрдано денес и чуствувам повремено слаба болка на левата страна долу. Денес 37+3
И јас размислувам, ама па ко шо вика другарка, јас родив 2 деца, он нека се сецне ако не сака да пази. И во мисла ме стави. Хормони не сакам да пијам, така да не знам шо ќе излезе ко опција
Па со термин до октомври, здравје Боже ќе бидат разлика 4год. и 4 мес. Јас си имам некоја замисла за спирала ама имам време да размислам. На другарка моја породена со второ, гинекологот кај што одиме и двете и рече, кога ке добие циклус ке и каже што и како, па еве таа уште нема добиено и не го знае предлогот на гинекологот сеуште.
Јас сум денес баш нерасположена и тажна...првиот пат крв па кафено, денес пак кафен исцедок..пак ги почнав Дабростонот, магнезиум земав, вит ц од 1000ка и као лежам...ја па што сум еден човек за лежење досадно ми е, сафра ме фати..ја сум навикната пешачев пред бременост скоро секој ден просек 10км сакам да си шетам..бебево ниско го носам, денес нешто и ме лупка кај лев јајник..бебето ли е не знам..некоја ниско што носела бебе да ме утеши која недела почнало да се крева нагоре? И дајте нешто совет плус ако имате
Иронијата кај мене е што првото ми беше со инвитро поради органи зафатени од ендометриоза, меѓу нив и јајцеводите - цели слепени. Eден додуша ослободен со лапаро, ама пак правев многу цисти на тој јајник и не биваше. Па од бременост и долго доење не добивав, ендото ваљда во мирување, се случи второто природно. Со ниско АМХ, високо ФСХ, комедии. Убаво изненадување, ама дефинитивно не сум за трето Си разгледувам опции, не спијам веќе на тоа уво дека нема шанси природно да забременам
Здраво од мене трудно по трет пат и пак маже ,28 тераме до сега се е во ред и кога се сака се се може..ете јас неможев да се исчистам не ми дава срцето и ќе си ги чувам инаку ме интересира мами кои се во Германија како минале на царски?
Јас правев во Систина да,300€ кошта ама мене не ми наплатија. Дали ненамерно дали гратис дека трет пораѓај таму беше не знам, ама заштедив За време на царскиот ја прават, уште 30мин плус траеше зафатот.
Јас породена пред 3ипол месеци супер поминав предобро се пораѓав во елизабет ходпитал и презадоволна сум ние ди земавме и фамијарна соба мислам како во хотел да бевме прв порагај предобро и 10 со царски би ги родила без гајле уживај само од мое искуство земи си го партнерот оти сестрите не те гледаат баш нај нај мене мојот сопруг многу ми помагаше и во станување и туширање и со бебчето кога требаше ми го подаваше оти додека да дојдат они коа им звониш бебето ке се одере од плачење поготово ноќе среќно
Др. Кристина Скепаровска е моментално во ГАК колку што сум запознаена. Читам доста негативни коментари за жената ,меѓутоа јас лично имав преубаво искуство со нејзе . Лежев во ургентен и благодарение на Господ и нејзе денес сум 27 + 5 , да не беше таа ќе останев и без лев канал и без бебе . Секој ден ми доаѓаше во посета и пратеше ситуација . Дури и за јадење ме прашуваше жената.
Jas razmisluvam za postavuvanje spirala posle porajgaj..inaku raxlika megu dbete deca od ko ke se rodi bebo bi bila 9 god i 9 meseci
Здраво мамички дали е нормално во 25-26та недела бебето да тежи 600 грама, зарем не треба да е повеќе?
Душо извини вака што упаѓам ама колку ти се разлика дечињата јас сум веќе 28 недела а разликата од царскиот е 17 месеци многу ми е страв дека со вториот син многу лошо минав...
Која недела си? Тоа што мора мора, лежи сега дури можиш па после турбо со бебе, земи си книги читај, серии гледај и позитивна мисла, времето одма поминува.
Не се сите бебиња исти , исто како и нас возрасните. Додека напредува и докторите ти велат дека е во ред не се оптеретувај со грамажа/килажа.