Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.358
    Допаѓања:
    19.588
    Леле и јас со килажава на бебе, кај што ке се пораѓам и кај матичниот не ми се согласуваат. Кај што ке се пораѓам 2200 денес ми вика и пишува во извештајот + - 290гр.
    Пред две недели беше 1600 со + - 270гр.
    А кај матичниот на контрола минатата недела 1610.
    Дури и реков да повторам скриен шеќер, ама докторкава вика нема потреба се си е во ред бебе ке биде големко до кај 4-4ипол кг.. на 100 памета сум

2. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Zdravo. Dali se mackase so masloto? Jas denes

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    И јас прочитав дека е Чаир.
    Мм нешто се труди да ми најде врски да ме следи еден доктор до пораѓај и му рекле утре на гак да одам на цтг дека ме пратила оваа докторка. Истражив малку ми дава во чаир дека работи.
    Ама еве па и членкава пишува дека е на гак.
    Да не се посрамотам таму,да ми речат нема таков доктор:D

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Беше во Чаир за време на корона . Од Декември месец 2022 е во ГАК , јас бев таму јануари-февруари . И на профил и пишува дека работи во ГАК :D.

Прикачени фајлови:

На Sofi.ja и Viveki им се допаѓа ова.
  5. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Женски, многу ми е мирно бебево нешто денеска, така малце ќе се протегне и толку...Од жешкото ли е или?Треба ли да паничам?

6. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    И моево денес нешто го нема :^), само сабајле кога доручкував ми се јави и тоа ептен беше нежен .:?:

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Топло им е изгледа :)

8. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100
    Исти сме со разлика :)

На Tsukinory и Alishan30 им се допаѓа ова.
  9. Bubica1991

Bubica1991 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    176
    Vekickaa ziv i zdrav golem da raste duso te cekame vo porodilni

10. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Za toplovo da ne zboram sinoka na rabota celo vreme ofkav nekoj sklet mi bese nekoja muka ....a za spienje uzas cela nok se vrtev ajde uste malku ke izgurame Jas u najtoploto ke treba da se poragjam...ama ke izdrzime se za nasite bebuski

На Luminary и Viveki им се допаѓа ова.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    Ај да си пишам еден исповед од гак,може ќе ми олесни на душава:whew:
    Денес 37+4, одам на контрола после 7 дена во соба 36. Сестрата вика ако не ти е итно оди си,докторот е во две амбуланти ќе чекаш. А имам ли друг избор? Ќе чекам. После саат и нешто конечно се појави млада докторка албанка. Го дочекав мојот ред,таман влегов,дојде еден ќелав доктор со пациентка и мажот,да ја проверат на ехо.
    Таман се спремав да легнам,ја легнаа неа. Јадната не знаеше кога и е последна менструација,ама третирана од докторот со сите почести,дури и среди да ја примат на патолошка за пораѓај и покрај тоа што не и беше надминат терминот ниту пак некаква индикација.
    Се покајав што немам врски.
    Откако завршија со неа,легнав јас,но докторката што ја прегледуваше куцаше извештај,па случајно налета друга млада албанка(се надевам докторка) која ми го направи ехото,едвај го измери бебето.
    Прашав за цтг ми рекоа дека можам да направам. Па се вратив со извештај,реши со рака да ме провери зошто покажувало некои болки.
    Прегледот со рака ужасен и болен,вели 2 прста отворена. За 5 дена на контрола или порано по потреба.
    Нит и знам име,нит презиме,стои печат со име и презиме на машко.
    Уште еднаш се покајав што немам врски и жими се да раѓам трето дефинитивно и последниот денар би го дала во приватна болница. Не за условите,туку за да добијам човечен однос,внимание какво што и е потребно на трудница пред пораѓај и трошка емпатија.:envy:

На 21kike21, mal.ecka, KuklickaSk и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Е тоа највеќе ме иритира влегува и не се претставува кој се што се ај легни да те видам, можеби болничар е. Е тоа ме нервира во здравствово наше секој може мантил да облече и доктор да изиграва. Втора работа е тоа демек не знаат ништо албанките па мажот влага да му се објасни. Ај и ние глупи ќе се правиме...

На MartinaMM, Alishan30 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  13. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    355
    Девојки, едно прашање.
    Моето бебе е од старт помало за 10тина дена, поради тоа што имам циклус на 35-40 дена и покасна овулација.
    Докторите велат дека тоа е ок и не ме загрижува.
    Прашањето ми е, дали и вас ве воделе според менструален циклус или според мерките на бебето? На почетокот ми спомнаа дека може да се корегира краен термин, но остана само на тоа.
    По последен циклус сум 27 недела, бебчето одговара на 25+6. Ме збунува ова и кога ќе ме прашаат која недела сум, не знам која да ја кажам :D

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  14. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Мене термин по циклус ми е 09.08, на скрининзите покажуваше 02.08, а на обичните прегледи 31.07 (waiting)
    До сега не ми рече докторот дека ќе биде порано само ми спомна дека е покрупно. Јас си го кажувам според големината :lol:

На kikiritkaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Јас за првото бев така. Им кажував покасна дата за последна менструација со 10 дена оти ме водеа според последна менструација. И со моја корегирана дата се породив во 40+1 со провокација. Ако ме водеа според реалната дата, ќе бев 43+ :D

Не советувам дека така треба некој да направи, само споделувам искуство.

На kikiritkaTa, AlchinovaR1979, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  16. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    278
    Во мојот случај ми доцнеше многу пред да извадам позитивен тест и тоа за прв пат во мојот живот толку доцнење. И кај матичниот и кај докторот кој ќе ме пораѓа здравје, се совпадна датумот кој го водиме како да е официјално од последна менструација, според мерките на бебето. Пример ако мене последна менструација ми беше на 29.09, и едниот и другиот го пишаа 18.10 токму за да нема вакви забуни.

17. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    355
    Јас уште на почетокот на бременоста ја размислував таа варијанта, можеби требаше да ја реализирам, сега е веќе касно :D
    @BadKarma94 Според тоа кога мислам дека ми беше овулација, ми се совпаѓа и мене, ама официјално никој не ми го помести терминот, да е според бебе и затоа јас сега не знам како да рачнувам, која недела сум :D
    Па на секој преглед морам да кажувам дека од старт е помало заради покасна овулација:whew:

На BadKarma94, AlchinovaR1979 и IRBBB им се допаѓа ова.
  18. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    На no name5 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  19. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.463
    Здраво девојки :) Ве молам за совет, моментално качив температура скоро 38, 14 та недела. Денес бев излезена повеќе од вообичаено, не се движев на сонце. Болката за која пишував пред некој ден сеуште ја имам десно во стомакот, кога лежам не ја чувствувам, но на седнување, одење и сл. ја има. Исто така имам и бледо жолт исцедок малку во поголемо количество. Си пишав со матичната ми рече парацетамол, мн течности и да мирувам, ако се влоши да одам на дежурен.. Јас стварно сум преплашена, пева бременост ми е и не знам што да мислам..:worried:

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.213
    Допаѓања:
    24.631
    :rofl: :rofl: :rofl: сте се опуштиле малку :beer: :^: и ние :D една недела пред 4тиот роденден на синко 8)
    Денес купив неколку работи за бебето :) да има нешто ново :wasntme:

На Alishan30, Tsukinory и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.