@Tsukinory точно, нивен подарок сме им направиле. Баш интересно. Јас сум плус јулско дете, па подарок и за мојот роденден ќе биде. Првата ќерка е пред на маж ми роденденот, а вторава пред мојот. Интересни коинциденции
Кај нас само синко е на зима, мм јуни, јас јули и бебево здравје август 20тина дена по мојот роденден лавче ќе биди како мене Иначе денес нозе уште повеќе отечени, уште повеќе ми жежат, како во оган да ми се ставени од сега само жалење
Ние ќе сме 2 ракчиња и 2 девици Јас и протеинурија ќе испитувам, и утре димери и хемостаза. Со ништо не ми намалуваат отоците. Ме плашат малку Прашај дали да испиташ нешто. Првиот пат немав отоци а септември се породив, цело лето го поминав убаво.
Здраво мајки, се извадив од памет денес. Закажан прв скрининг кај Петрова, се спремам и на излегување се бришам после вц гледам кафеава слуз за прв пат во цели 3 месеци и тоа баш пред прегледот. Потоа дотаму по пат пак ми истече малку кафеаво, ептен се исплашив и како менструални болки почнав да осеќам. Веднаш уште пред ехото напоменав за исцедокот, докторката се насмеа вели како да знаело дека ќе дојдеш на преглед. За среќа бебињата се добри Ама рече мал хематом до матката и можно било заради него да се јавило тоа. Препиша добростан 3х1 додека трае крварењето потоа да продолжам по 1 таблета уште една недела. Не спомна за мирување ништо рече нормално можам да си продолжам. Ама под стрес сум цело време и само проверувам да не има нешто... Да прашам се соочила ли некоја со крварење во 12та недела, што помогнало најмногу?
Ja Jas imav od 10-12 nedela takov iscedok. Piev dobreston i edna inekcija progesteron depo. Maticniot ginekolog o aka relaksirano mi reve deka togas se formira postelka i deka se javuva kaj poveke trudnici. Mi reve da ziveam normalno. Na bolnica pak na oddel za ginekologija doktorkata mi rece strogo miruvanje. Ne znaev i jas kaj teram ama se sredi. Jas izlegbev so kola so drugarki i sedvev vo kafic za da se relaksiran malku. Olabaj se ke bide vo red!
Никакви болки иако цел прв триместар бев со кафен исцедок и поред дабростонот кога прокрварев така само ме боцнаа со инекција и прекина . Сега во оваа бременост хематомот пукнал ама не прокрварев најверојатно ради дабростонот.
Jas vcera bev na kontrola po ciklus 31+4 spored maticniot31+1 bebeto bese 1450g. Ne znam dali e malecko , doktprot rece vo red si e
Mene vo bolnica sestra edna dojde i mi rece ne taka da dises koga imas bolki, disi brzo i kratko i niz zabi. I da ti kazam navistina mnogu mi pomogna. Ako najdam video ke pustam za tocno kako izgleda toa
Добро утро, да ве прашам вака нешто на свадба сум за 3 недели па сакав да земам крем за самопотемнување ке го извадам утредента многу бела сум у нозеве, и сега се мислам дали е можам или сепак не се препорачува?
Јас мислам дека секое бебе си е своја приказна. Јас на пример сум родена 2300, а брат ми 5400 иста жена не родила ама јас сум била ситна додека брат ми крупен. И со другарки вака што ги прашував, сите се различно. Така да штом др рекол се е во ред, се е во ред. Гали мешко и уживај
Јас купив едно од ДМ и досега два пати го мачкав на нозете во бременоста потемнува моментално не треба да чекаш како боја е само треба убаво да се размачка и потоа лесно се мие. Не знам дали уште го има јас го купив лани.
Жени да се пријавам тука..Пет години неможев да останам бремена,три инвитра од кои третото успешно и пред 3 недели синчето направи 2 години, проценти за второ дете природно многу мали и.... оп од нигде никаде позитивен тест за бременостМе интересира оние што останале бремени и имаат детенце на 2 години како се справивте со тоа што он сака да се гушка во раце,така и заспиваше а сега не можам да го кревам и многу е жално кога крева рачиња а не можам да го кренам...
Прво со лесно до крај. Ќе си лежиш до него така ќе си заспивате, со приказни, ќе се навики со време, моето 4 беше ко останав трудна ама го кревав и јас и после му кажував дека ме боли мешето и не бараше сам, ама е поголем сепак. Како и да е се е навика кај децава.
Честитам од срце и се радувам за вас. Лесна и школска бременост да си имаш. Оваа година е многу плодна, многу членки со претходно ивф сега се бремени со второ спонтано. За сите до една ми е посебна радост. Моето и твоето детенце се 1 месец разлика и скрос те разбирам за кревањето в раце. На почетокот го кревав и го носев в раце, се разбира колку можам поретко и помалку, ама како одминува бременоста, нормално не можам да го кренам, освен да седнување во хранилка, седиште и такви краткотрајни активности. Ќе надокнадувате гушкање од седење и лежење. Колку и да е жално мора да се чуваме. Кај нас зборување помага многу. Макар шо некогаш ако му речам ме боли мешето, не можам да те кренам, ќе дојди да го изнабацува и ми вика ете, те бацив, ти помина сега?
Здраво, бремена сум во 8ма недела имам проблем со затнат нос,дали некој од вас знае дали може да го користам спрејот за нос Nasonex?