Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.116
    Допаѓања:
    119.635
    @Tsukinory точно, нивен подарок сме им направиле. Баш интересно.
    Јас сум плус јулско дете, па подарок и за мојот роденден ќе биде. Првата ќерка е пред на маж ми роденденот, а вторава пред мојот. Интересни коинциденции
    :inlove: :l:

На Martka, mal.ecka, CareTee и 10 други им се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.343
    Допаѓања:
    24.910
    Кај нас само синко е на зима, мм јуни, јас јули и бебево здравје август 20тина дена по мојот роденден :inlove: лавче ќе биди како мене :sun:
    Иначе денес нозе уште повеќе отечени, уште повеќе ми жежат, како во оган да ми се ставени :doh: од сега само жалење :drunk:

На MinnieM, IRBBB, Macemece и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.116
    Допаѓања:
    119.635
    Ние ќе сме 2 ракчиња и 2 девици:)
    Јас и протеинурија ќе испитувам, и утре димери и хемостаза. Со ништо не ми намалуваат отоците. Ме плашат малку:|
    Прашај дали да испиташ нешто.
    Првиот пат немав отоци а септември се породив, цело лето го поминав убаво.:(

На mal.ecka и lackygirl им се допаѓа ова.
  4. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Здраво мајки, се извадив од памет денес. Закажан прв скрининг кај Петрова, се спремам и на излегување се бришам после вц гледам кафеава слуз:whew: за прв пат во цели 3 месеци и тоа баш пред прегледот. Потоа дотаму по пат пак ми истече малку кафеаво, ептен се исплашив и како менструални болки почнав да осеќам. Веднаш уште пред ехото напоменав за исцедокот, докторката се насмеа вели како да знаело дека ќе дојдеш на преглед.
    За среќа бебињата се добри:l::l:
    Ама рече мал хематом до матката и можно било заради него да се јавило тоа. Препиша добростан 3х1 додека трае крварењето потоа да продолжам по 1 таблета уште една недела. Не спомна за мирување ништо рече нормално можам да си продолжам.
    Ама под стрес сум цело време и само проверувам да не има нешто...:|
    Да прашам се соочила ли некоја со крварење во 12та недела, што помогнало најмногу?

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.504
    Јас и имав свежа крв т. е. како циклус тие недели ама со прогестерон се имаше средено се :)

На Limeta му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Имаше ли некои болки или само крварењето? Мило ми е што поминало:)

7. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Точно, најбезболно маж маж на вазектомија. Доста ние се мачевме

На lackygirl и atz1995 им се допаѓа ова.
  8. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    457
    Ja
    Jas imav od 10-12 nedela takov iscedok. Piev dobreston i edna inekcija progesteron depo. Maticniot ginekolog o aka relaksirano mi reve deka togas se formira postelka i deka se javuva kaj poveke trudnici. Mi reve da ziveam normalno. Na bolnica pak na oddel za ginekologija doktorkata mi rece strogo miruvanje. Ne znaev i jas kaj teram ama se sredi. Jas izlegbev so kola so drugarki i sedvev vo kafic za da se relaksiran malku. Olabaj se ke bide vo red!

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.504
    Никакви болки иако цел прв триместар бев со кафен исцедок и поред дабростонот кога прокрварев така само ме боцнаа со инекција и прекина :). Сега во оваа бременост хематомот пукнал ама не прокрварев најверојатно ради дабростонот.

10. Macemece

Macemece Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2022
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    Jas vcera bev na kontrola po ciklus 31+4 spored maticniot31+1 bebeto bese 1450g. Ne znam dali e malecko , doktprot rece vo red si e

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    И ние ќе бидеме така здравје, син ми и јас сме ист месец, маж ми и бебето ќе се во ист месец :$

На lackygirl, Tsukinory и Alishan30 им се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.103
    Допаѓања:
    8.592
    Mene vo bolnica sestra edna dojde i mi rece ne taka da dises koga imas bolki, disi brzo i kratko i niz zabi. I da ti kazam navistina mnogu mi pomogna. Ako najdam video ke pustam za tocno kako izgleda toa

На simpleewa, Viveki и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  13. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    20.284
    Добро утро, да ве прашам вака нешто на свадба сум за 3 недели па сакав да земам крем за самопотемнување ке го извадам утредента многу бела сум у нозеве, и сега се мислам дали е можам или сепак не се препорачува?

14. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Секое бебенце за себе со килажата. Ако не ти рекол дека е мало, тогаш сигурно си е нормално :)

На AlchinovaR1979 и Carolin. им се допаѓа ова.
  15. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    20.284

Јас мислам дека секое бебе си е своја приказна. Јас на пример сум родена 2300, а брат ми 5400 иста жена не родила ама јас сум била ситна додека брат ми крупен. И со другарки вака што ги прашував, сите се различно. Така да штом др рекол се е во ред, се е во ред. Гали мешко и уживај

На Macemece, Lili90 и lackygirl им се допаѓа ова.
  16. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Јас купив едно од ДМ и досега два пати го мачкав на нозете во бременоста потемнува моментално не треба да чекаш како боја е само треба убаво да се размачка и потоа лесно се мие. Не знам дали уште го има јас го купив лани.
    upload_2023-6-23_10-28-12.png

Последна измена: 23 јуни 2023
    На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Жени да се пријавам тука..Пет години неможев да останам бремена,три инвитра од кои третото успешно и пред 3 недели синчето направи 2 години, проценти за второ дете природно многу мали и.... оп од нигде никаде позитивен тест за бременостМе интересира оние што останале бремени и имаат детенце на 2 години како се справивте со тоа што он сака да се гушка во раце,така и заспиваше а сега не можам да го кревам и многу е жално кога крева рачиња а не можам да го кренам...

На Kikikikiri0405, Alex*, KuklickaSk и 16 други им се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.343
    Допаѓања:
    24.910
    Прво со лесно до крај.
    Ќе си лежиш до него така ќе си заспивате, со приказни, ќе се навики со време, моето 4 беше ко останав трудна ама го кревав и јас и после му кажував дека ме боли мешето и не бараше сам, ама е поголем сепак. Како и да е се е навика кај децава.

На Kikikikiri0405, Viveki, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.335
    Допаѓања:
    33.685
    Честитам од срце и се радувам за вас. Лесна и школска бременост да си имаш. :l:
    Оваа година е многу плодна, многу членки со претходно ивф сега се бремени со второ спонтано. За сите до една ми е посебна радост.

Моето и твоето детенце се 1 месец разлика и скрос те разбирам за кревањето в раце. На почетокот го кревав и го носев в раце, се разбира колку можам поретко и помалку, ама како одминува бременоста, нормално не можам да го кренам, освен да седнување во хранилка, седиште и такви краткотрајни активности. Ќе надокнадувате гушкање од седење и лежење. Колку и да е жално мора да се чуваме. Кај нас зборување помага многу.
    Макар шо некогаш ако му речам ме боли мешето, не можам да те кренам, ќе дојди да го изнабацува и ми вика ете, те бацив, ти помина сега? :(

На Viveki, Alex*, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Цветче6754

Цветче6754 Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Здраво, бремена сум во 8ма недела имам проблем со затнат нос,дали некој од вас знае дали може да го користам спрејот за нос Nasonex?