Samo fizioloski rastvor moze vo prvo tromesecje ili onoj sprej za nos na becutan za bebinja ama i toa mislam e fizioloski rastvor
Taka vaka do termin stasav,utre posleden termin momata aber nema nemam nikakvi indikacii ni nekoe pretcustvo mislam dekw ke si teram najmalku uste edna nedela A teskoo zesko...Ne mi se ni sedi doma a nemozes ni da izlezee negde na ovaa zesko plus so oteceni noze...Veke pocna saklet golem da me udara....Bebata malku poneaktivna ovie 2 dena,za razlika od prethodno epten podvizna.
СО лесно и честитки колку е убаво да се слушнат вакви вести . И мојот беше точно 2 кога останав трудна со второ и се ми беше во раци . Беше тешко но полека се научивме ,дека мама сега неможе да го дига затоа што има бебе во меше и ке ја боли меше , и така се одучивме . Го поткревам ептен по птреба, да го подигнам симнам но подолго во раци и носење никако , посебно на почетокот треба да се пазиш да не дигаш тешко . Синко од што ме слушаше мене мама ја боли меше и тој имаше моменти кај што почна да се жали дека го боли меше, затоа пак и тоа не е добро да се користи пред нив како сунѓерчиња се .
Јас платив 5200ден или 5500 не ме земај точно за збор,но толку беше скринингот.А дали некоја знае колку се плаќа за спонтан пораѓај сега?
Кремаст исцедок можно е да се појави од преглед со рака? Или тргна бебе... Го имав еднаш на бришење сабајле.
Погуст беше,но не беше лигав. Не го ни изанализирав многу,откако ја фрлив тоалетната ми текна Од тогаш бев уште 2 пати во тоалет,нема ништо. Денес 37+5
Vo bezbedna zona si, a i da mukozniot cep da ne se sekiras, ne znaci deka ke se porodis brzo, moze i do kraj da teras taka. Sitno brois
I jas go imav denes toj iscedok a sum 37 nedela,ama bev vo cair kaj doktorot na ctg i eho rece se e ok,pa bev na pregled kaj anesteziolog bidejki ke treba carski da se poragam a mi najdoa seker pred dve nedeli pa da vidime sto kako...mi rekoa za nedela do dve ke bide se
Исти случај сме, баш нагоре пишував за изненадувањето Не е правилно, знам, ама јас уште го кревам а сум 6ти месец. А веќе има 15 кила. Едноставно не можам, ми е жал, само кај мене бара.
Репорт од мене: 38+2 ctg уредно, бебе тахикардично оти мајка и испи 500ml кока кола и 1 чоколадце пред преглед. Буца пораснала околу 3700gr, грло затворено, абер нема, едвај 1 прст отворено (смајли што се крсти, зар јас дочекав да го пишам ова, после една бременост со скратен цервикс). Хемостаза стандард со скратени времиња, димери таман за овој период. Протеини на граница, ќе си имам отоци до крај на пораѓај и тоа е. Плодова вода лесно зголемена, постелка и доплери супер. Ќе си поквачиме уште @Sofi.ja цимерче, ти и јас нели заедно ќе се пораѓавме? Чекај ме @Maya12 честитки и со лесно, исто бев и јас, на 2 г кога беше ќерка ми останав природно. А претходно 7 год неуспех и со инвитра ја добив првата ќерка. Не ја кревав од старт, жална беше бидејќи само даваше рачиња, но мн зборење и маж ми креваше и навикна. Потоа никој не ја кревавме, ниту таа бараше и до денес не бара. Знам за во креветче да ја кренам ама ретко е. Веќе и 18кг е, ми тежи. Со лесно да ти е, уште еднаш и уживај во бременоста
Која недела си? И јас исто еве 2 недели скоро лежам , првиот пат млаз свежа крв,вчера пак кафеаво 2 3 капки денеска исто и на бришење кафено + огрооомни болки нон стоп и осеќам се движи кај папуков дури испакнато како тупаница. 14 недела сум примам терапија и само да одмарам вика вчера ептен неможев да издржам од болка се јавив аналгин вика написе. Понеделник контрола
Здраво девојки, како сте ? Како ги поминувате жештините? Денес бев на преглед кај замената на матичниот бидејќи сакам да отидам за Грција на неколку дена ,инаку сум 28 + 0 . Ми кажа дека бебето ми е помало за 12 дена и го измери 990 гр. Во понеделникот кај матичен ми кажаа дека бебе е поголемо за една недела, не ми кажаа грамажа. Бев 27 + 3 на тој преглед. Цервикс кај матичен 3,7 , кај нејзе 4,5 . Малку ме загрижи сето ова. Дали некој имал ваква ситуација како мојата ? Кај што одам приватно обично се совпаѓаат мерките со оние кај матичниот,меѓутоа преглед имам закажано дури почеток на Јули.
Која прва отвори историја, да чува кревет Со првото недела дена ми паѓаше чепот, исто така и 10тина дена бев 2 прста отворена...па ќе видиме што ќе биде сега...аууу почна да ме фаќа возбуда и паника, се присетив на болките Само да не ме задржат долго во болница,да не го мислам батково
@Sofi.ja и @Alishan30 ние три сме баш близу со термините. Јас 37+4, почнав од оваа недела со појаки отоци, среќа само на прстите и стапалата. Немам никакви предзнаци или чувство дека бебуш ќе дојде поранко, изгледа ќе си тера до термин. Јас битно си бев на фризер, се средив, па ми останува само да си чекам.
Здраво девојки како сте ? Како ги поминувате жештините Јас 32+2 ме фати настинка затнат нос со многу кашлање ептен се напнувам тешко ми е со стомакот ептен, кажете ми нешто за кашлица ве молам