До 12та недела и пресекување и болки и бодежи во јајници. Кога ќе кивнев мислев дека јајник ќе ми отпадне од болка. Со лесно мајка
Мешиња колку често има(в)те стврднувања околу 23та недела? Знам дека се нормални, но понекогаш се толку чести или толку интензивни шо ме паничат да не се случува породување во скоро.
Jas mislam deka ne e normalno stvrdnuvanje vo 23 nedela.. mozebi ne e za panika no jas sum takva panicarka za sekoja sitnica odev na kontrola.. ako si vo moznost odi si na kontrola
Па засега не. Ја прашав и докторката, бидејќи нејзин предлог беше тоа а јас се двоумев, но ми објаснуваше убаво дека нема да имам проблем понатака со циклус, и дека општо не носи ризик па затоа и се нафатив. И не се каам, 3 дечиња имам да ми се живи и здрави, секако никогаш пак не би помислила на 4то. Поминав добро, повеќе крварев за време на операцијата само, друго ништо специјално не осетив од тегоби.
5год,2и пол и бебе. По 2 години се разлика сите. Најлесен ми беше третиов царски, движев без проблем уште утредента, се туширав се посегав по бебе, дома исто најнормално функционирав. На вториот дем на визита докторка влегува а јас излегувам истуширана, вика мајка алал, ко да не си оперирана изгледаш. И стварно така и се осеќав, многу многу брзо закрепнав.
Јас имам често и сум 23та недела, и како тебе некои денови си викам дали е нормално мада кога ќе сменам положба одма го снемува… Во денот по неколку пати ми се стврднува, сега и дека патував и умор приметив тој ден пречесто и малу ме исплаши тоа. А читав дека се нормални
Ova go otkriv za glavobolki samo da ne se pretera. Kako mentol e i se macka na skalpot. Jas ednas preterav poveke od so treba se namackav i malce minse vcrvrni kozata. Dovolno e ednas i efikasni e. Ne mi e od doktor preporacano
Јас имам скоро секој ден, некогаш кога ќе де преморам на неколку саати по неколку пати осеќам баш е незгодно. Ме фаќа у момент паника па кога ќе пројдат се смирувам... Матка се шири тие се неделите за лажни контракции плус и ако бебе прави дополнителни акробации внатре тоа па плус осеќам. Некогаш имам чуство ко цело да се превртува цел стомак у грч болка и испапчен и осеќам внатре движење. Језиво неможам да зборувам во моментот
Имав и јас повеќе пати денот, од 17та недела почнувале тие лажни контракции, не се плаши, нормално е, со првото не памтам да ги имав овај пат цело време ги имам, сега поретко. Од утре 31 недела сум, минатата ноќ имав една јака породилна контракција назад во половина, срце ми застана во 3ч ноќта, се преплашив, ама само таа беше не се повтори, дали е ова нормално?
Имав и со првото вакви лажни контракции, газето му беше на десна страна и кога ќе ми се стврднеше стомакот како топка ми се испакнуваше тука. Ама не се сеќавам баш кога почнаа и колку чести беа. Го прашав матичниот ми рече само магнезиум да пијам, нормално е, премало е бебето за да фатиме нешто на цтг. Докторот од плодност е на одмор и искрено не ми се молкни по болници за секој случај, освен ако не е нешто навистина ургентно. @little women сепак, фала ти на советот. @Larea @*Milicka* и јас читав дека е нормално, ама друго ми е кога ќе слушнам/прочитам друго искуство. Пишува дека може да се резултат на дехидрација, а реално јас премалку вода пијам. Ќе пробам да пијам повеќе вода и цел ден да заглавам во вц @lackygirl една ко ниедна, не се грижи.
Jas epten bev panicarka vo bremenost ama i so pricina.. so prvoto imav patoloska bremenost nekolku pati lezev vo bolnica so vtoroto imav rizicna bremenost so krvarenje hematom miom pa od pusti strav mislam sekoja nedela bev na kontroli.
Jas sum kako tebe 22 nedela + 3 dena, i da imam oseteno podobro e koga pijam poveke voda. Moze ima vrsks i toa. Jas koga spomnav na doktor samo mi kazaa normalno e.
Devojki dali vi se slucuva od vreme na vreme da osekjate kako da imate urinarna infekcija da ve pecka dole a pritoa da nema niso da trae nekolku casa i da se izgubi toa cuvstvo? I od sto se slucuva toa? 27+5 sum
Јас сум 28+2 и чуствувам како бодежи,пецкање што кажуваш . Час напред , час во анусот . Најверојатно е од притискањето на бебето кај мене . Правев и уринокултура и брисеви пред 5 дена излегоа чисти . Ми мереа и цервикс супер си е за неделите. За да ти биде мирна душата не е на одмет да си направиш една уринокултура и да пиеш повеќе чај од брусница.
Здраво мешиња. Мене малку ме снема од темава имав тежок стрес (смртен случај) па немав многу што да кажам ама ве читам цело време. Како сте? Како спиете на жешково, јас не можам ич да спијам др ми рече да пијам дијазапам, ама јас се немам напиено... Ве поздравувам
Bog da prosti,vie da ste zivi i zdravi....znam deka e tesko,no moras da ostanes pri sebe i da se cuvas najmnogu sega na kraj...ne mu trebaat stresovi na bebeto..za diazepam mislam deka ne treba da pies,bolje zemi B6 Inace i jas sum za nikade so vremevo,stomakot mislam ke mi pukne veke...macno mi e se,kiselini eden kup cim legnam Ama ke izdrzime uste malku
Здраво, што земате за затнат нос во бременоста, пробав бебешки капки за навлажнување ама не ми помагаат, не знам што да земам друго што е дозволено?