@Viveki сочувство. И јас поминав низ истото пред некој месец, знам како е, биди силна. Дијазепам и јас би ти рекла немој, Б6 секако можеш.
Jas ne bi piela... Pred 5 godini sestra mi bese 8 mesec bremena koga pocina tatko mi...i dadovme samo B6 i ja trgnavme na strana od se
Zdravo mamicki. Dali ste osekale pritisok vo dolniot del na stomakot i kako bolka nelagodnost? Denes od ko stanav taka se osekam. Inaku 26+2 sum. Bev na patuvanje preventivno mi dadoja vaginaleti utrogeston si stavam. Magnezium pijam i vitamicinja za bremenost. Denov lezam. Vcera se vrativ doma. Iskustvo nekoe? Viveki socuvstvo..jas imav golem stres vo bremenost bev na psihijatar i mi dozvoli leksilium. Ne ti go preporacuvam samo ti kazuvam so mi dade psihijatar. Mojs da se konsultiras so bi smeela da pijas. Kolku so mi objasna pdihijatarot voznemirenosta i tagata mozat mn poveke steta da napravat od nekoja minimalna doza na lekovi
Сочуство. Јас прашав мат последно ко бев на контрола дали може нешто да пијам (за операција за синко ако се правеше сега, ама нема термини кај докторот па ќе се одложи операцијата за на есен) ми рече во тешки случаи давам дијазепам ама гледај да не пиеш. Подобро не пиј, бедоксин по 2, првичниот шок е најтежок после полесно ќе биде.
Девојки ве молам за утеха или искуство.. завршив на клиника со насока за строго мирување со карлицата нагоре, наводно воденикот се гледал подолу и сум малку отворена... Пишав за болките кои ги имав минатата недела од кои и два дена качив и температура за што почнав и со антибиотик, петокот дадов и брисеви и торч и уринокултура и чекав резултати ама еве ноќеска имав појаки болки и утрово лигав црвен исцедок за што и дојдов на итна...15та недела сум и преплашена
Здраво девојки, две месеци "рабитиме" интензивно на бебенце. И овој месец нема ништо. Веќе почнав да си правам филмови во глава....
Devojki nekoja so miom , moze i poraka da mi pise da ne spamiram. Imam nekolku, nadvor, i eden vnatre 5cm e , toj e najgolem (bese pomalku od 2cm pred bremenost i mi rekoa ne smeta togas). Sega od hormonite porasnal. 12 nedela sum. Vcera na skrining mi ja kazaa dimenzijava i deka nema sto da se napravi osven da se sledi situacija. Ama samo na toa mislam, duri i ne spiev nokjeska. Edno ke se sredi drugo izleguva
Знам дека е контрадикторно, ама мене после еден преглед во 38ма недела ми дадоа да се напијам диазепам за да провериме дали се контракциите лажни. Три пати препрашав дали смее, рекоа да. Ако имаш ептен тахикардија и паничен напад, направи исклучок и напи се. Ако си вака посмирена, земи маточина чај пред спиење (смее). Помага ептен.
До 3 дена смееш да прскаш мералис пред спиење ако ептен не можеш да дишеш. Јас ставав, ми рекоа помала е штетата од мералис отколку од немање воздух.
Јас бев така, исфрли месо и млечни од исхрана веднаш така се хранат миомите. Јас имав спонтан па почнав веге исхрана и се намали миомот и останав бремена и воопшто не мрдна во бременост. Ама месо немав помирисано, само риба два пати неделно, и млечни на минимум ... Пиши ми лп ако сакаш
Majki,jas se porodiv vcera .Na svet dojde Petra ,2040kg ja rodiv vo 34ta nedela ne dodrzavme uste 2 nedeli.No fala mu na Gospod se e dobro.Na site vi posakuvam lesen i ubav poragaj .
Здраво девојки, дали мислите дека има место за паника и црни мисли после два месеци интензивно работење за бебенце, но неуспешно или јас малку преувиличувам......
Preuvelicuvas! I kolku poveke preovelicuvas tolku poveke nema da se fane, potrebena e mirna psiha I bister um za da se fane, premnogu e rano za da mislis deka imas bilo kakov problem I na najzdravite parovi potrebeni Im se sest meseci do godina za da zacnat
Да следам според една апликација Femometer, според неа имавме и за време на плодните денови. Е сега можеби јас навистина сум малку параноична