Апликација баш и не ти е веродостојна. Јас имав подоцна овулација на гинеколог го дознав тоа. Или имаш тестови од аптека за да следиш кога ти е. И како што препорачуваат на два дена односи за да ја фатиш. Исто паметот на друго нешто насочи го и не се оптеретувај со тоа и ќе биде.
Апликациите се само орентационо, не значи дека стварно тогаш ти била овулација. Мери базална температура или земи тестови за следење овулација. Два месеци не се воопшто за дигање паника. Опушти се.
Жива, здрава и од Бога благословена да е Петра. Прекрасно именце сте одбрале, вечно да ѝ е. Поскоро опоравување мама, уживајте со ќеркичката. Како си мила? Шо викаат за серклаж? Дај Боже сѐ да е во ред.
Фала ви девојки некогаш и психата си го прави своето, нажалост... Ќе земам утре тест за овулација па ќе видам. ❤️
Јас сум со миом, на место е кое не и смета на бременоста, го следеа до трет триместар, беше пораснат околу 4см, сега веќе на крај неможе да се виде убаво. Во првата бременост исто го следеа, до 5см одприлика порасна, се беше во ред со него и добро поминав. Без грижи ќе го мерат на прегледите и ќе го следат. Честитки мајка, да е здрава и жива Петра, тебе побрзо опоравување
Главоболки vs менување 3 годишни времиња во ден Ме убива времево. Метеопат сум и секако не поднесувам вакво време,ама сега со бременост екстра поени. Умирачка. Бев на преглед од последна менструација плодот као касни 2 недели. Со првото беше напред некој ден од пресметки,ама ова 2 недели малце ме штрекна,не се неколку дена во прашање. Др рече дека е најверојатно покасна овулација... искуство некоја со вакви мерки и пресметки?
Фала ти многу на грижата Еве се превртувам по малку низ креветов по малку во болница, барам страна кај што грбов нема да боли...Имав скоро цел ден на бришење лигав исцедок и црвен.. Останува на мене да лежам и на Бога да помогне да се крене и ако дојдеме до тоа да се стави серклаж..
Девојки во кој период од месецот се направи тест за овулација? И што мислите што е по реално тестот или апликација?
Pocni dva tri dena od koga ke ti zavrsi mensizot. Ne mora da e sekogas isto. Jas koga sum ostanala trudna vo januar sum ovulirala na 10ti den od ciklus a mi trae 6 dena... Ke osetis i po tebe ako imas simptomi kaj mene bea pak bolni gradi i mlecen iscedok ligav. Najsigurno da pocnes so test aplikacija nema vrska ... Isto ako ne sakas so testovi po zavrsuvanje na ciklus na dva dena odnosi najsigurno. So lesno
Девојчиња што ви се покажало ефикасно за кандида во бременост? На брисевите во 33та имав стрептокока. Пиев антибиотик, потоа се појави кандида. Матичната ми рече да земам Макмирор. Ставив 6 вагиналети,се подобри само во моментот додека ги користев. Потоа почна пак чешањето. По малку тече исцедок,кога ќе капне на гаќи тогаш почнува и да ме чешаат усните. Се одмивам со камилица но само моментално помага. Денес сум 38+1,се надевам не штети кандидата за бебе и за природен пораѓај
Тестовите се прават неколку дена кога би ти била овулацијата, ден два пред можеш да почнеш да правиш. Има инструкции во упатството кога и како се прави. Правиш неколку дена по ред и следиш како се менува интензитетот на цртката. Апликацијата на две различни жени со циклус кој трае 28дена ќе покаже дека во исто време им е овулацијата, но не мора да значи дека е така. Едната може да има порано овулација, другата подоцна. Затоа тестови за овулација и мерење базална температура ако сакаш да одредиш.
Multi-Gyn ActiGel, за превенција на вагиноза е, ми го дадоа со антибиотикот за одржување на вагиналната флора. Прашај дали смееш, олеснува многу. Знам на жешково дека не ти се пие чај ама, нека се излади па пиј чај од брусница. Гледај повеќе јогурт кисело млеко да внесуваш, јас последниве 2 недели така ја контролирам. Ама напаѓа на паднат имунитет одма кандидата