Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Мене од 3 вагиналети микотрит ми се исчисти. Ист состав се со канестен.

Би ти рекла и лактогин да земиш, одлични се за одржување на нормална флора.

Sofi.ja likes this.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@Sofi.ja јас полигинакс испримав и ја снема. Вагиналети пробиотски може да се користат и внимавај многу на тестенини и благо

AlchinovaR1979 and Sofi.ja like this.
  3. Bonitaa

Bonitaa Активен член

Ви благодарам многу девојки ❤️❤️❤️

4. Macemece

Macemece Истакнат член

i mene mi se pojavi miomot so pozitivniot test , i jas panicev mi rekoa nema sto da se pravi osven da se sledi , embrionot bese vgnezden do samiot miom doktorot se salese vika si se potprel na nego da se topli , mi dadoa na pocetokot dabroston 2x1 i odnosi nikako megutoa i pokraj terapijata pak si rastese , na poslednata kontrola 31 nedela bese 4,6cm ama nisto ne mi iskomentira , odnosi seuste ne ni e dozvoleno, od terapija poslednive skoro 3 meseci stavam utrogestan mesto dabrostonot

DaisyDream likes this.
  5. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Здраво, може ли да ми кажеш каков ти е секретот од кандидата? Матичната не е на работа, брисеви и преглед имам закажано наредна недела, а имам на долен веш како воден секрет со по малку бело на средината. Не знам дали опишав добро :D Не е многу, но сепак е тука и ми ствара немир.
    Пиев антибиотик до пред 4 дена, па некако се плашам да не е кандида.
    Ако било кој има нешто да ме советува би била благодарна :)
    Инаку сум 27 недела:)

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Веројатно е тоа. Кај мене е како млечен бледо жолт,понекогаш бели парченца.
    Кога се гледав на огледало имав малку бели како урда парчиња(се надевам ме разбра)
    Чекам сега докторка од гак да ми каже некои вагиналети од еурофарм што биле ефикасни.

7. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Пробав и јас со огледало да се видам, кај усните приметив бели парченца, ама помислив да не е од утрогестанот :)
    Ќе морам или кај замената на матичната да се јавам или на државна да отидам.
    Фала ти многу за споделеното.

Sofi.ja likes this.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Да не не ти е кандида да не ти е промена на пх внатре па да ти дава чешање пробај одмивај се со хиперманган мене тоа ме спаси од чешање или пак ако е екстремно нешто каестен 3 вагиналети и се средува. Мене со микотритот бетер ми беше уште повеќе осеќав горење доле и чешање со канестенот не.

Sofi.ja likes this.
  9. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Здраво душо јас сум иста
    4 ги имам,15 недела денес бев на контрола сега за сега не сметале ( сеуште) ама прокрварев пред 2 нед. И сега сум на боловање со строг одмор,имам огромни болки и терапија пијам,ми вика ако не растат ке е добро ,само ке си бидам со болки цело време. Ми пиша и бускопан некои по потреба против болки и тоа другото на господ вика. Денес бев кај 2ца на мислење,исто кажуваат сега планираме уште плодност да одам за мислење,ако и тамо ми кажат дека ке биде ок ке издржам некако само бебе да е ок. Се надевам кај тебе нема да има никаков проблем,зошто секоја 2ра бременост е со миом само зависи на која страна ке е . Со лесно. И да додадам и кај мене пораснал од 4 на 5,другите 4 и 2

DaisyDream likes this.
  10. Viveki

Viveki Популарен член

Ај од поискусните да кажете, како почнуваат породилни болки?:D Од кога станав ме боли кичмата и како болки имам за у вц кога ми се оди такви како нагони :?: А бебе само од време на време се тегне

Veki4kaa, Asja and Luminary like this.
  11. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Fala vi na site za spodelenite iskustva...Inace toa e, smetal ne smetal, Gospod da ni pomogne da gi rodime zivi i zdravi bebencava, pa posle ke gi resavame miomite. I mene mi rekoa ke sledime, utrogestan primam 2x1, za odnosi nisto ne mi kazaa ama nemam od pusti strav da ne zeznam nesto. Isto mi kazaa bolki ke imas, vekje pocnaa, polovinata nikogas ne me bolela, sega bolki imam edvaj stanuvam i sednuvam. Inaku edniot golemiov na vnatre raste toj sto sega e 5cm , drugite nadvor se....Gospod da ni e na pomos na site :l:

Alishan30 likes this.
  12. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Да тоа е само господ да е со нас ,
    Тоа е само господ да е со нас,и јас пијам дабростон по 3 , утеогестан по 1 и прогестерон ми ги намали сега по една неделно,а за тоа убаво ми нагласи да не ни помислуваме барем сега засега,ама пошто ниско ми е изгледа и година ке помине.

DaisyDream likes this.
  13. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Честитки мамичка, да сте живи и здрави голем да расне лепотанот:l::inlove:

Veki4kaa likes this.
  14. baby 5

baby 5 Популарен член

Несакам ама стварно несакам да те плашам или паничам јас така се породив во 23 недела.. почна со лигав секрет после со секрет измешан со крв на крај убава крв и јаки болки...а исто бев со болки и лигав секрет лежев со крената карлица не мрдав.. се надевам дека нема да биде кај тебе исто и нека ве чува Бог и истерајте си до крај со лесно најлесно мила инаку како сте?

15. baby 5

baby 5 Популарен член

Колку се чести напоните? На кој интервал се и колку траат? Само вака ќе ги познаеш вистинските породилни болки..тие се на временски интервали зависи на колку минути и траат пократко додека да дојде време после се почести и појаки...со лесно инаку како сте :)

Viveki likes this.
  16. Bonitaa

Bonitaa Активен член

Доколку некоја од вас девојки ги има овие тестови користено ќе ве молам да споделите искуство

Attached Files:

17. Kala22

Kala22 Популарен член

Жал ми е навистина што имаш поминато низ сето тоа.. Еве ме втор ден лежам, се подместувам се трудам, се молам, му зборам ама Божја волја на крај ќе биде Јас сеуште имам крвав лигав секрет на станување или бришење, количината не е голема но сепак.. Примам тројна антибиотска терапија, уринокултурата е чиста, брисеви само кандида позитивно.. Што доведе до ова не знам, докторите не можат да гарантираат ништо, единствено сакаат да видат да се смири за да се проба со серклаж..

baby 5 likes this.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Дали да реагирам, во 36,37 и денес 38 недела тројца различни доктори ми го мерат бебето 3200. Дали е можно да не напредува или различно мерат?
    Постелка денес 3 степен, протоци уредни.

Asja and Alishan30 like this.
  19. silk

silk Популарен член

Во последните недели бебето веќе не расне со тој интензитет како претходно. Мене од 36-42 недела ми го мереа 3200 а се роди 3800

Sofi.ja likes this.
  20. Girl239

Girl239 Истакнат член

Devojki 36+2 sum povremenk nekoi bolki vo grbot dole i stomak isto dole ama slabi bolki se mislim se normalni sega ili