Мене од 3 вагиналети микотрит ми се исчисти. Ист состав се со канестен. Би ти рекла и лактогин да земиш, одлични се за одржување на нормална флора.
@Sofi.ja јас полигинакс испримав и ја снема. Вагиналети пробиотски може да се користат и внимавај многу на тестенини и благо
i mene mi se pojavi miomot so pozitivniot test , i jas panicev mi rekoa nema sto da se pravi osven da se sledi , embrionot bese vgnezden do samiot miom doktorot se salese vika si se potprel na nego da se topli , mi dadoa na pocetokot dabroston 2x1 i odnosi nikako megutoa i pokraj terapijata pak si rastese , na poslednata kontrola 31 nedela bese 4,6cm ama nisto ne mi iskomentira , odnosi seuste ne ni e dozvoleno, od terapija poslednive skoro 3 meseci stavam utrogestan mesto dabrostonot
Здраво, може ли да ми кажеш каков ти е секретот од кандидата? Матичната не е на работа, брисеви и преглед имам закажано наредна недела, а имам на долен веш како воден секрет со по малку бело на средината. Не знам дали опишав добро Не е многу, но сепак е тука и ми ствара немир. Пиев антибиотик до пред 4 дена, па некако се плашам да не е кандида. Ако било кој има нешто да ме советува би била благодарна Инаку сум 27 недела
Веројатно е тоа. Кај мене е како млечен бледо жолт,понекогаш бели парченца. Кога се гледав на огледало имав малку бели како урда парчиња(се надевам ме разбра) Чекам сега докторка од гак да ми каже некои вагиналети од еурофарм што биле ефикасни.
Пробав и јас со огледало да се видам, кај усните приметив бели парченца, ама помислив да не е од утрогестанот Ќе морам или кај замената на матичната да се јавам или на државна да отидам. Фала ти многу за споделеното.
Да не не ти е кандида да не ти е промена на пх внатре па да ти дава чешање пробај одмивај се со хиперманган мене тоа ме спаси од чешање или пак ако е екстремно нешто каестен 3 вагиналети и се средува. Мене со микотритот бетер ми беше уште повеќе осеќав горење доле и чешање со канестенот не.
Здраво душо јас сум иста 4 ги имам,15 недела денес бев на контрола сега за сега не сметале ( сеуште) ама прокрварев пред 2 нед. И сега сум на боловање со строг одмор,имам огромни болки и терапија пијам,ми вика ако не растат ке е добро ,само ке си бидам со болки цело време. Ми пиша и бускопан некои по потреба против болки и тоа другото на господ вика. Денес бев кај 2ца на мислење,исто кажуваат сега планираме уште плодност да одам за мислење,ако и тамо ми кажат дека ке биде ок ке издржам некако само бебе да е ок. Се надевам кај тебе нема да има никаков проблем,зошто секоја 2ра бременост е со миом само зависи на која страна ке е . Со лесно. И да додадам и кај мене пораснал од 4 на 5,другите 4 и 2
Ај од поискусните да кажете, како почнуваат породилни болки? Од кога станав ме боли кичмата и како болки имам за у вц кога ми се оди такви како нагони А бебе само од време на време се тегне
Fala vi na site za spodelenite iskustva...Inace toa e, smetal ne smetal, Gospod da ni pomogne da gi rodime zivi i zdravi bebencava, pa posle ke gi resavame miomite. I mene mi rekoa ke sledime, utrogestan primam 2x1, za odnosi nisto ne mi kazaa ama nemam od pusti strav da ne zeznam nesto. Isto mi kazaa bolki ke imas, vekje pocnaa, polovinata nikogas ne me bolela, sega bolki imam edvaj stanuvam i sednuvam. Inaku edniot golemiov na vnatre raste toj sto sega e 5cm , drugite nadvor se....Gospod da ni e na pomos na site
Да тоа е само господ да е со нас , Тоа е само господ да е со нас,и јас пијам дабростон по 3 , утеогестан по 1 и прогестерон ми ги намали сега по една неделно,а за тоа убаво ми нагласи да не ни помислуваме барем сега засега,ама пошто ниско ми е изгледа и година ке помине.
Несакам ама стварно несакам да те плашам или паничам јас така се породив во 23 недела.. почна со лигав секрет после со секрет измешан со крв на крај убава крв и јаки болки...а исто бев со болки и лигав секрет лежев со крената карлица не мрдав.. се надевам дека нема да биде кај тебе исто и нека ве чува Бог и истерајте си до крај со лесно најлесно мила инаку како сте?
Колку се чести напоните? На кој интервал се и колку траат? Само вака ќе ги познаеш вистинските породилни болки..тие се на временски интервали зависи на колку минути и траат пократко додека да дојде време после се почести и појаки...со лесно инаку како сте
Жал ми е навистина што имаш поминато низ сето тоа.. Еве ме втор ден лежам, се подместувам се трудам, се молам, му зборам ама Божја волја на крај ќе биде Јас сеуште имам крвав лигав секрет на станување или бришење, количината не е голема но сепак.. Примам тројна антибиотска терапија, уринокултурата е чиста, брисеви само кандида позитивно.. Што доведе до ова не знам, докторите не можат да гарантираат ништо, единствено сакаат да видат да се смири за да се проба со серклаж..
Дали да реагирам, во 36,37 и денес 38 недела тројца различни доктори ми го мерат бебето 3200. Дали е можно да не напредува или различно мерат? Постелка денес 3 степен, протоци уредни.
Во последните недели бебето веќе не расне со тој интензитет како претходно. Мене од 36-42 недела ми го мереа 3200 а се роди 3800
Devojki 36+2 sum povremenk nekoi bolki vo grbot dole i stomak isto dole ama slabi bolki se mislim se normalni sega ili