Погоре има објаснето Бабу5, на исти интервали се контракциите, пр на 20мин, па на 10мин пример, после крајно на 2 мин имав (со провокација). Види на саат мери. @Sofi.ja мене ми го мереа околу 3200 во 35, 36та (од прилика) се роди 40та недела 4300г така да не се грижи, сиг не се точни мерките, плус протоци ко се во ред немаш потреба од грижи. Ситно се брои, со лесно
Кај мене многу малку напредува а и баш ништо не ми реагираат, освен дека е големо бебе. Разликата во 3 недели е само околу 200гр
Mene ne mi se taka deneska raboteve sreduvavme stan i me zabole togas me bol Pa i vcera mi bese vaka ama mi pomina posle deneska sreduvave vo stan skoro cel den pa posle me zabole moze da e do toa
Кај мене нема додадено ни грам според нив од 34та до 36та,меѓутоа ми рекоа дека поради видно намалената пл. вода,де случува плодот да се храни слабо.Доста сум загрижена оти и малечко е сеуште,ако е точно мерено.А тебе штом веќе ти рекле дека има 3 кила ,не се грижи,со мерењата често знаат да зафркнат,плус тоа,ако не ти се намалила пл. вода,нема воопшто место за паника.
Па не е баш за супер, оти сите велат голем плод, ме спремаат за природно, а којзнае како ќе биде, во фамилија се се поголеми на раѓање. И првото ми беше поголемко, и се на диета ме ставаа
Овие вагинални ми ги препиша,ги земав од еурофарм 770ден. Белким да помогнат,па налет парите. Во нив пишува за 48 часа дека имаат дејство, на природна база се.
Дали на ГАК примаат без упат бидејќи го изгубив, а маѕичната ми е 2ра смена, а замената и е на одмор. Дали можат системски да проверат дека е закажано на тоа име или да не ни одам воопшто?
1 месец има ли поминато од последен термин? Ако нема слободно оди. Ако има поминато види со матичниот гинеколог да ти го реиздади.
Ептен фала ти што сподели. Матичната ми даде канестен, ги земав прегеска. Се надевам ќе се исчисти со нив, ама ќе си ги зачувам и овие што ги прати, за секој случај
28 дена ќе има поминато од кога бев и пишува контрола по 1 месец. Ама оваа Ива се паѓа во вторник и си имав закажано за кај нејзе само што го изгубив упатот, а матичната утре ми е 2ра смена никако не може да ми го реиздаде упатот.
Вир влошки дали наоѓате некаде? Во Зегин денес рекоа веќе два месеци ги немале, Еурофарм исто ги немаа кај што прашав ми понудија само Бони
Nemase skoro nigde,dali 10 paketcinja niz cel grad....zamolete gi vo apteka da vidat kompjuterski vo koja apteka ima i odete da zemete...jas taka najdov u kapishtec
Тогаш оди, системски ќе те најде докторката и ќе те виде. Во амбуланта дај им го последниот извештај за да може да те викне сестрата
Mora so recepta? Da se javam i jas da prasam...i mene na poslednite brisevi mi iskoci kandidata i so poliginaksot ama ne se iscila...uste me cesaat usnite i imam malku belo pranje