Фала ти на одговорот ❤ Па не знам како да опишам ме фаќаат и ме пуштаат на саат време еве да речам одприлика. Ама стомакот постојано ми е стврднат и спуштен надоле и постојано како нагон за вц имам.
Добра сум душо фала што ме мислиш, дефинитивно се случува нешто, си реков да не идам денес у Чаир, утре ми е редовен преглед па се надевам вечерва ќе помине мирно, мада си имам болки од време на време и напон цело време. Па сега со Господ напред ❤
Дали некоја знае Илиевски сеуште да е во среда во амбуланта 3 или има некоја измена? Не ми се јавуваат на информации,на упат ми стои само амбуланта ,не и доктор.
На упатите стои само амбуланта не и доктор. Но кога закажуваш го пишува докторот но не значи дека и он ќе биде на смена. И јас денес имав закажано кај Ива, а уствари не беше она туку некој си Беким Елези.
И јас имав печат од Беким Елези,ама жена ме прегледуваше Јас купив од Зегин Автокоманда, пред од прилика 15-20дена имаа на залиха. Мислам дека не мора со рецепта,обична беше рецептата, сепак на приватно си ги плаќаш.
Он беше зошто и на униформата му пишуваше беким елези со тапија беше овој, а имаше внатре и уште еден висок повозрасен со боцки фризура е тој не знам кој е.
За чудо на некој да му пишува. Обично не знаеш кој е доктор,кој сестра,кој болничар. Сега по ново изгледа,докторите се облечени во тегет униформи.
Да и овој беше и тој до него што улета. За чудо овој што ме прегледуваше си зема точно мерки како и во систина. Само во систина не ми го водат понапред бебево, а на гак и матичната цело време разлика во мерки. На гак не се знае кој пие кој плаќа доле во амбулантите.
Апсолутно. Здравството кај нас достигна тешко дно. Сега мм беше во Букурешт да ми продолжи боледување и да му снимаат нога зошто ја скрши,вика немаме доктор отиде на одмор во Грција,врати се за 10 дена. А баш мислев ништо не ме изненадува. Коктелче нешто,ова она? Не е за смеење,тешко на нас тука... Фала за инфо бај д веј за Чаир.
Требал да каже маж ти епа ај да заздрави па за 10 дена ќе ја скршам пак за боледување да ми дадете какви ликови немам коментар.
Помина прегледот, се е во ред со бебе, со плодова вода, цервикс не ми мери, бебе долу со главче и вика си притиска и затоа те боли коската, нормални се сите болки за овие недели, колкови, половина се е нормално ортопедски обувки ќе си носиш вика, штикли не, викам какви штикли јас веќе си купив ортопедски сандали од Леон, од искуство со првото 31+1 бебче е 1720г
Во 10 дена, трет преглед кај три различни доктори, со три различни мерки за цервикс (3.2, 3.9, 4). Едниот не го сметам за релевантен, оти ептен шалабајзерски ми мереше, ама другите два.. Тој шо ми измери 3.2 ми рече да земам утрогестан и да следиме ситуација, виде и фанелинг. Тој шо ми измери 3.9 ми вика нема потреба од прогестеронска поддршка, внатрешно устие на цервикс е затворено, сѐ е во ред, да не мислиш. Е сега или во овие 10 дена утрогестанот има делувано и го зголемил цервиксот, а збришал фанелингот или еден од овие двајца грешка мерат и гледаат. Е, само заради ова ич не ми се оди по доктори, болници, прегледи. Ај барем на тројцата мислењето за бебето се совпадна, дека сѐ е во ред. И дека е машко. Туку, и матичниот нешто ми мати умот. Не требало да испитувам скриен шеќер дека постојано гликемијата ми била под 5. Каква врска има тоа? Мислам, јас секако ќе испитам на приватно, не планирам да се молам и да се убедувам за упат, ама ме интересира ставот. Има некој од вашите матични гинеколози со ваков став? За фетален скрининг која недела се одеше? Знам за првото бев еднаш, ама д-р Драшко ми рече дека е рано. Додуша ме прегледа,ама одев на уште еден преглед покасно. Не ми се оди на жештиниве на два пати, добро би било со еднаш да поминам. И уште нешто Пошто не можам да си ги достигнам стапалата за да си направам пилинг, смеам да користам нешто да не ми се ко копитца?
Во врска со шеќерот мене тетка ми ми велеше да не правам штом ми е под 5 цело време, работи мед сестра в лабораторија, ми велеше зошто дс се оптеретуваш со толку шеќер, ама јас го направив и во ред беше, под граници. За цервиксот немам искуство ама изгледа е ок, плус од прогестеронот немаш штета. За срце не отидов јас, не бев ни за првото, само 2 скрининг на државна болница направив, др се кај матичен, еве и денес се му измери, бубрези, желудник, рбет, коски нозе, раце, секој месец се мери и си запишува.
Srcki jas pominav termin, 40+ 3...ctg mirno nema nikakvi bolki i kontrakcii.E koga me vide na eho.doktorot vide deka e rudicirana plodovarta voda i deka ostanuva uste eden dzep,sakase da ostavi da dobijam bolki do Ponedelnik ama.ne mu se rizikuva.Imav i pregled so raka,ne osetiv nekoja bolka ne bev otvorena no.celosno.omeknato grlo cep izleguva poleka poleka.E sega saka da inducira so provokacii neznma da dva uma sum, 3to dete,3 priroden poragaj do sega so provokacii ne sum imala rabota i enznam ni kako kw reagiram i me faka i sube i strav neznam sto da kazam...Nekoja zenicka so slicno iskustvo
Јас и ти махери сме со цервиксот јас кај матичен ми измери 3.09 а во систина 4.50  верувам на тој од систина искрено зошто знае што прави. Може да ти помогне утрогестанот во должината но дека фанелингот се средува за толку брзо не верувам. Еве @Sofi.ja има колку што знам во оваа бременост па ќе ти каже подетално. За фетална јас не правев туку 2ор скрининг кога прават се гледаат ако има ептен нешто што не им штима па да те пратат на фетална. Ни со првото не правев имав само 1рв и 2ор скрининг.
мое мислење да почекаш уште ден два природен знак за пораѓај, чим е омекнато грло и чеп паѓа. Со лесно само нека е !