вир немаат од фабрика дефектура биле такаа ми кажаа. на мажот ми му дале во болница додека бев бони и катастрофа се. ич не убави немаат најлонче и прокиснуваат се лепат цели за тебе. ја денеска вир само две паковања најдов во жива фарм немаа повеќе. а во маалската аптека ми нарача аптекарката други некои не се бони . да стасаат ќе ви кажам какви се ако се добри барајте такви.
Dali e dovoleno idenje na plaza sakam da idem vo ohrid vikedonov samo 2 dena 36+2 sum sega 36+6 ke bidem togaj naredna nedela treba da idem na kontorla i so ctg da pocnem doktorkata sega na odmor e pa zatoa prasuvam ovde
Мене ми рекоа дека нема потреба да испитувам скриен шеќер. Немам во фамилија и на секој резултат ми беше шеќерот 4.3 или 4.4.
Јас еве 34+6 денес и викендот планираме да отидеме до Грција. Мислам дека и двете можеме да го фатиме последниот воз за плажа, ако се чувствуваме добро да избегаваме директно на сонце и така едвај чекам Убав помин на вас..
Јас повеќе од година дена се борев да останам бремена. Се додека не се опуштиш тешко,одете негде на патување,пушти малку мозок на пасење и односи да имате секој втор ден. Тоа ми беше совет од мојата докторка,да не гледам плодни денови да не се преоптоваруваме со тоа,послушав се и бидна сега сум 9+2 бремена. Со лесно и што побрзо да се радувате.
Во езеро нз дали е дозволено да се капи, мислам не, ако се осеќаш дека можиш да издржиш зошто да не, јас си мислев ќе можам бар 2 дена ради детево, ама неможам, деф не сум способна а 31ва недела сум, денес од 9 до 1 бев излезена, на преглед ваму таму и отeпана се вратив, па и на работа сум 2ра смена, тешко ми е и нема одење, ќе го однесат бабиве 1 ден 2 до Охрид или Преспа тоа е годинава, здравје в година поќе
Кај мене фанелингот се повлече за една недела. Примав по 3 утрогестани во таа недела и магнезиум. Мирував колку што можев. Цервиксот беше со ок должина (29та недела околу 35мм)
Здраво девојки Едно глупаво прашање Лакирање , ставање наливни нокти , гел лак дозволено или не Утре 17 недела. И едно сериозно прашање денес почесто осеќам над десниот јајник како некој со нож да те пресече ( не силно онака нежна болка )
Nemam ja problem nekoj golem po celi denooj sum natamu navamu doma nemozem ni da sedim ne sum naucena
Можда ни варира, баш махери. Мене во плодност најкраток ми го измерија, затоа некако таа мерка си ја земам како најрелевантна, ама од пусти страв до контрола, кај одам барам цервикс да ми мерат. Го мразам утрогестанот, мразам вагиналети Сите тројца ми рекоа дека е океј срцето. Се гледале сите пресеци шо треба да се видат. Ама шо знам, дека со првото бев и ајде, да не пропуштам нешто. Уште кај еден доктор да појдам, малку ми се овие. Јас сум со по два утрогестани и два магнезиуми. Само едниот доктор го виде фанелингот, после него другите двајца ништо, демек сѐ е во ред. Ама додека не појдам кај него на контрола и не ми речи тој дека сѐ е во ред, не можам да се опуштам и да бидам раат. За мирување, не мирувам. Едноставно не можам. Ама го скратив шетањето со саати, се трудам кратки да ми се прошетките и со паузи. Сега како ти е цервиксот? Уште земаш утрогестан?
Сега посакувам да е скратен цервикост 38+2 денес,очекувам да се породам деновиве. Утрогестан ставав до 36та и некој ден.
Јас ставам и на нозете и рацете цела бременост. Имам прочитано некаде дека треба да ги извадам на нозете кога ќе влезам во последните недели зошто било препорачливо да немаш лак на нозете кога ќе одиш на пораѓај. Ако не е точно демантирајте ме
Најдов денес во аптека Алпи фарм, имаат и залиха баш рекоа денес добиле, инаку има и едни памучни влошки во ДМ баш е нагласено дека се за родилки, но се поскапи 500 и некој денар за 12 парчиња
Тие од ДМ џабе се памучни кога воопшто не се добри. Огромни се, ко пелена да носиш, слабо впиваат и протекуваат. Не би ги купила повторно. Вир се подобар избор според моето искуство