Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Јас правев свежо смуди со спањак и јагоди во блендер, некако го пиев едвај. Ако можеш да поднесеш

2. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Не воопшто не е касно тој скрининг се прави од 22-24 г.н а можеш да закажеш на клиника јас платив 150 ден, а на приватно мислам дека е околу 100 евра, ама за приватно не сум сигурна. Мене и матичната ми правеше и на ГАК бев, така матичната рече сите ги праќа таму за второ мислење, а јас бев презадоволна од ГАК.

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.988
    @Maceto123 jas ne ziveam vo Mk i znam deka tamu se tie ceni, a tuka kajsto ziveam ima samo na privatno i kosta od 150-200 evra :( taka da se mislam navistina sto da pravam....

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Здраво мешиња јас сум нова на форумот , а и на темата :)

Честитки до новите мамички да ви се живи и здрави бебенцата :* <3

И нека е со лесно и со убаво на нас трудничките :)
    Јас сум 12 г. недела , незнам зашто но многу се осеќам како да е цурица :) сега на 23 сме на првиот скрининг и здравје ќе видиме дали ќе се покаже кој е полот и дали интуицијата моја ме лаже или не :)

Имајте убав ден :*

На makgirl, awl, okcenzi и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Оф мила не сум знаела дека не си тука, е сега треба ти да си одлучиш како срце ти кажува така направи си. Со лесно и очекуваме да ни пишеш што си решила:*

На Love86 и kallias им се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    18 недела и 5-6 дена. Може е рано за прво дете, а докторот ми рече ќе го осетам после 19-20 недела.

7. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Јас прв пат ми се чини го осетив некаде околу 17 недела, повеќе беше како грепкање од внатре, а сега веќе пошто сме поголемки убаво се осеќа како клоца и на допир се осеќа исто така може и татичко да го осети :Dтака да што знам, тоа веројатно си е индивидуално секој различно.

Инаку во врска со железото јас гледав да го зголемувам на природна база, зошто знам колку се гадни ампулите бљак:| и ми варира некаде од 20-26 зависи.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Не моρа да значи! И мене ми беше пρва бρеменост па оκолу 16 та недела го почувствував! Κаκо вибρации, κаκо мусκул κога игρа! Таκа се чувствува! Нежно!

На Maceto123, m.i.g и kristina.k им се допаѓа ова.
  9. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
  10. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Јас си направив список еден уште на почетокот на бременоста за се што ќе ми биде потребно за бебето :D
    Како оди времето само си шкрткам по нешто што сум купила...и така додека се роди се ќе си биде таман:D
    Да нема трчканици пред крај во 9 месец по жештиниве...тогаш што попрво :D:D вака со време спремни

На okcenzi и eatpraylove90 им се допаѓа ова.
  11. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    5.815
    Баш така и јас ја почувствував бебушка моја уште пред 2 недели отприлика а сега сум 20 недела, што значи дека не е рано за да го осетиш. И мене ми е прва бременост (втора, но со првата не стасав до тука) !

На Maceto123, kristina.k и SpangeBob им се допаѓа ова.
  12. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Со иста судбина сме! И мене втоρа ама успешна и сега си имам бебенце 1 месец стаρо!Уживајте во бρеменоста! Навистина се ужива тогаш! Потоа слатκи маκи доаѓаат! Поззз

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  13. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Незнам дали сум јас изрод :D или само моево бебе не е нежно од внатре:D :D:D
    Сите ми велеа дека го чувствувале бебето како пеперутки да им играле во стомакот, а мене баш спротивно :D буквално како грепкање од внатре на почетокот беше само од десна страна сега веќе целиот се бунтува внатре:D Дури и докторката на преглед неможе да го фати вика лелееееееее не престанува да се превртува, кога треба да се земат мерки мака мачи жената:D:D
    Или не мрда ич, ама кога ќе почне-растура:D:D:rofl: а уште е малечко понатака кујзна што ќе прави...
    Инаку и мене ми е втора бременост, првата исто неуспешна:(

На SpangeBob и m.i.g им се допаѓа ова.
  14. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    5.815
    Да ти е здраво и живо бебчето:inlove:јас одвај го чекам чупево мое да си го родам и да си ја гледам секој ден...уште од сега збеснав готово одвај ја чекам. Поздравче и уживај и за мене со бебето:*

На okcenzi и SpangeBob им се допаѓа ова.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    срцка јас ќе одам во 23 недела т.е. тоа е на 29јуни .мат гинеколог ми рече најкасно до 25нед .не сакав ма државна,ни кај Органџиски Штип бидејќи на моја пријателка и кажа дека бебчето имало тешка срцева мана и да абортирала ја испаничи и одма она во Систина и кажаа дека нема врска,и еве си роди здраво,право девојче ништо не му е веќе 9мес машала супер си напредува. Јас се распрашав убаво со мн медицински лица,професори се консултирав и ми кажаа дека во Македонија само двајца имаат лиценца за тој скрининг и тоа др Елена Петрова во Ремедика и др Димчев во Систина. Си закажав кај Елена во Ремедика и не мн скапо 3000 ден и така се надевам ќе поминам добро...па ако имаш можност оди таму мнооогу се фалат од неа поззз :*

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  16. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    5.815
    Нема таков скриниг кај Таше во Плодност?

17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    Да да, царски , во чаир бев, се на се добро поминав. и раната брзо заздравува, секој ден е се полесно.

На awl, espana, bile84 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Има @m.i.g здравје јас планирам кај др.Кристинка во Плодност да го правам скринингот. Имаат лиценца таа така ми има кажано.

19. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Девојче незнам кој ти ја дал таа информација за докторите, но посебна лиценца за таков скрининг не постои барем кај нас во Мк. Можеш да се јавеш по институциите кој работат со тоа за да ти потврдат дека такви лиценци нема, може имаат некои сертификати, ама далеку е тоа од лиценца. Ти кажувам бидејќи работам со доктори. Инаку тие двајца се супер доктори, али секој доктор има некогаш пациент кој не е задоволен од него и на кој му имаат утнато со дијагнози. Али секој си има право на мислење и избор на доктор

На bile84 и mama89 им се допаѓа ова.
  20. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Да има секаде во приватните има. Со среќа