Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Јас правев свежо смуди со спањак и јагоди во блендер, некако го пиев едвај. Ако можеш да поднесеш

2. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Не воопшто не е касно тој скрининг се прави од 22-24 г.н а можеш да закажеш на клиника јас платив 150 ден, а на приватно мислам дека е околу 100 евра, ама за приватно не сум сигурна. Мене и матичната ми правеше и на ГАК бев, така матичната рече сите ги праќа таму за второ мислење, а јас бев презадоволна од ГАК.

3. kallias

kallias Популарен член

@Maceto123 jas ne ziveam vo Mk i znam deka tamu se tie ceni, a tuka kajsto ziveam ima samo na privatno i kosta od 150-200 evra :( taka da se mislam navistina sto da pravam....

Maceto123 likes this.
  4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Здраво мешиња јас сум нова на форумот , а и на темата :)

Честитки до новите мамички да ви се живи и здрави бебенцата :* <3

И нека е со лесно и со убаво на нас трудничките :)
    Јас сум 12 г. недела , незнам зашто но многу се осеќам како да е цурица :) сега на 23 сме на првиот скрининг и здравје ќе видиме дали ќе се покаже кој е полот и дали интуицијата моја ме лаже или не :)

Имајте убав ден :*

makgirl, awl, okcenzi and 4 others like this.
  5. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Оф мила не сум знаела дека не си тука, е сега треба ти да си одлучиш како срце ти кажува така направи си. Со лесно и очекуваме да ни пишеш што си решила:*

Love86 and kallias like this.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

18 недела и 5-6 дена. Може е рано за прво дете, а докторот ми рече ќе го осетам после 19-20 недела.

7. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Јас прв пат ми се чини го осетив некаде околу 17 недела, повеќе беше како грепкање од внатре, а сега веќе пошто сме поголемки убаво се осеќа како клоца и на допир се осеќа исто така може и татичко да го осети :Dтака да што знам, тоа веројатно си е индивидуално секој различно.

Инаку во врска со железото јас гледав да го зголемувам на природна база, зошто знам колку се гадни ампулите бљак:| и ми варира некаде од 20-26 зависи.

kristina.k likes this.
  8. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Не моρа да значи! И мене ми беше пρва бρеменост па оκолу 16 та недела го почувствував! Κаκо вибρации, κаκо мусκул κога игρа! Таκа се чувствува! Нежно!

Maceto123, m.i.g and kristina.k like this.
  9. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

10. <3 pleza4e <3

Јас си направив список еден уште на почетокот на бременоста за се што ќе ми биде потребно за бебето :D
    Како оди времето само си шкрткам по нешто што сум купила...и така додека се роди се ќе си биде таман:D
    Да нема трчканици пред крај во 9 месец по жештиниве...тогаш што попрво :D:D вака со време спремни

okcenzi and eatpraylove90 like this.
  11. m.i.g

m.i.g Популарен член

Баш така и јас ја почувствував бебушка моја уште пред 2 недели отприлика а сега сум 20 недела, што значи дека не е рано за да го осетиш. И мене ми е прва бременост (втора, но со првата не стасав до тука) !

Maceto123, kristina.k and SpangeBob like this.
  12. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Со иста судбина сме! И мене втоρа ама успешна и сега си имам бебенце 1 месец стаρо!Уживајте во бρеменоста! Навистина се ужива тогаш! Потоа слатκи маκи доаѓаат! Поззз

m.i.g likes this.
  13. <3 pleza4e <3

Незнам дали сум јас изрод :D или само моево бебе не е нежно од внатре:D :D:D
    Сите ми велеа дека го чувствувале бебето како пеперутки да им играле во стомакот, а мене баш спротивно :D буквално како грепкање од внатре на почетокот беше само од десна страна сега веќе целиот се бунтува внатре:D Дури и докторката на преглед неможе да го фати вика лелееееееее не престанува да се превртува, кога треба да се земат мерки мака мачи жената:D:D
    Или не мрда ич, ама кога ќе почне-растура:D:D:rofl: а уште е малечко понатака кујзна што ќе прави...
    Инаку и мене ми е втора бременост, првата исто неуспешна:(

SpangeBob and m.i.g like this.
  14. m.i.g

m.i.g Популарен член

Да ти е здраво и живо бебчето:inlove:јас одвај го чекам чупево мое да си го родам и да си ја гледам секој ден...уште од сега збеснав готово одвај ја чекам. Поздравче и уживај и за мене со бебето:*

okcenzi and SpangeBob like this.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

срцка јас ќе одам во 23 недела т.е. тоа е на 29јуни .мат гинеколог ми рече најкасно до 25нед .не сакав ма државна,ни кај Органџиски Штип бидејќи на моја пријателка и кажа дека бебчето имало тешка срцева мана и да абортирала ја испаничи и одма она во Систина и кажаа дека нема врска,и еве си роди здраво,право девојче ништо не му е веќе 9мес машала супер си напредува. Јас се распрашав убаво со мн медицински лица,професори се консултирав и ми кажаа дека во Македонија само двајца имаат лиценца за тој скрининг и тоа др Елена Петрова во Ремедика и др Димчев во Систина. Си закажав кај Елена во Ремедика и не мн скапо 3000 ден и така се надевам ќе поминам добро...па ако имаш можност оди таму мнооогу се фалат од неа поззз :*

kallias likes this.
  16. m.i.g

m.i.g Популарен член

Нема таков скриниг кај Таше во Плодност?

17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Да да, царски , во чаир бев, се на се добро поминав. и раната брзо заздравува, секој ден е се полесно.

awl, espana, bile84 and 7 others like this.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Има @m.i.g здравје јас планирам кај др.Кристинка во Плодност да го правам скринингот. Имаат лиценца таа така ми има кажано.

19. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Девојче незнам кој ти ја дал таа информација за докторите, но посебна лиценца за таков скрининг не постои барем кај нас во Мк. Можеш да се јавеш по институциите кој работат со тоа за да ти потврдат дека такви лиценци нема, може имаат некои сертификати, ама далеку е тоа од лиценца. Ти кажувам бидејќи работам со доктори. Инаку тие двајца се супер доктори, али секој доктор има некогаш пациент кој не е задоволен од него и на кој му имаат утнато со дијагнози. Али секој си има право на мислење и избор на доктор

bile84 and mama89 like this.
  20. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Да има секаде во приватните има. Со среќа