Кремата е наменета за пеленска регија со камилица, пантенол и содржи и мала количина цинкоксид. Секојдевно користам од раѓање и немало никаков проблем. Се разбира дека се консултирам со стручни лица и педијатри. Пелените на бејби лове исто се добри но ги немам користено, сега здравје боже планирам да ги пробам.
Не знам дали јас не можам да се снајдам, ми излегуваат само органски продукти за да ги купам. Можеш да постираш кои состојки се штетни и забранети во мустела, Еуцерин?
Значи секој си знае за свое дете/бебе, јас споделив мое искуство. Секој кој сака има се достапно на нет ќе прочепка ќе дознае
Биодерма како се? Провери ако сакаш, на моето само биодерма му помогна и ден денес маслената купка ја користам, 4 и пол год. Имаше атопичен дерматит, кој знае да му се појави на истите места.
Биодерма не е толку лоша, и јас ја имам користено маслената купка. Не е најчиста ама далеку е од мустела и еуцерин.
Освен магнезиум што друго можам да се напијам за болки во долниот дел од грбот од ноќеска ме боли нонстоп? Магнезиум не помага.
Јас оваа ја купив 3 тубички една планирам да ја носам во болница, за пеленска регија планирам да ја користам. Немам поима како изгубен германец сум, дали е добра? Може да ми пратиш слика каква да купам за тело лосионче или нешто?
Fala ti sto me mislis ama tuka sum seuste denes pola den vo Cair go pominav i posle namesto da se vratam i da odmaram,bevme do kaj svekrva mi pa da pazarime i se pribrav tek vo 19h Se osekam kako da me pregazil voz...nemozam da mrdnam... Inaku bidejki mi padna cepot vcera mi rekoa da odmaram da ne treba vikendov itno da odam vo bolnica,a zdravje vo ponedelnik treba da se dogovoram so doktorot za koj den da me operiraat carski...najverojatno ke e sreda... Uste malku ostana Kako ste vie denes,jas puknav od zeskovo
Не ти префрлам но јас баш земав да ги пробам слипи пред 1 година и се покајав. Бидејќи гзот месец дена не можев да му го оправам и оа од само 3 пелени, доколку пелената е чист памук и без белила тогаш не може да предизвика никаква реакција. Влажните марамици на Виолета доколку беа само 99% вода исто така немаше да му го зацрвенуваат газето. Бејби лов дефинитивно се најпогодени во однос на цена и квалитет. И уште нешто да те поправам е дека цинкоксидот воопшто не е погоден за бебиња се користи строго амо за црвенила и треба што е можно помалку да се користи, а не да се ставаат секојдневно дури и најмала грамажа да содржат. И помеѓу поскапа козметика е уриаж што е наменета баш за бебиња особено со атопична кожа и делува супер. Парацетамол само ако ептен е неподносливо, да не ти е фатен некој нерв што те боли толку.
Океј се, особено лосионот. https://www.ewg.org/skindeep/products/975854-Bioderma_Atoderm_Intensive_Gel_Creme/ https://www.ewg.org/skindeep/produc...tra_Nourishing_Anti_Irritation_Cleansing_Oil/ А не е дека бејбилав се супер, напротив, полоши оценки имаат и од мустела и од еуцерин. Еве за мустела Освен кремата за сончање шо е до оценка 5 и 6, другото има баш добри оценки. Исто и еуцеринот @*Milicka* грешка си, провери убаво.
Не знам да не е промена ладно/ топло, работам и физичка работа може и од тоа да е..еве сеа се истуширав се освежив малце се надевам ќе помине.