Во контектс на муабетот јас ја користам апликацијата INCI beauty. Ја има за андроид за IOS не знам. Директно можеш да го скенираш бар кодот и дава детално објаснување за секоја состојка од продуктот. Јас како луда сум во ДМ
Леле, знам дека некоја апп се спомнуваше на форумов, ама не успеав на лупата да најдам која е. Фала ти.
Не дека и јас не експериментирав со првото. Ама до 3м користевме Памперс премиум,потоа Бејбилав. Кога не можев да најдам Бејбилав купував и Виолета,пробав и Бекутан,Слипи,потоа подолг период користевме Пуфис. Ама баш за новороденче не би експериментирала. Јас имав купено Мустела,но откако на 3м му се појавија лишаи матичен педијатар ми препорача Еуцерин маслена купка. До денешен ден (3г и 9м) ја користиме купката,а на докторката 100% и верувам. Кожата му е мека како памук. Сме пробале и Бејбилав купка, Корин де фарм,хип ,но ниту едно не ми се допаднало како оваа,затоа сега и новороденчето со неа ќе го бањам. Еуцерин не е најскапа козметика,баш е средна класа ,купката на попуст околу 500-600 ден ја купувам а трае со месеци. Ако земеш да истражуваш,ќе видиш дека и во павловичева крема има некои забранети состојки,ама ако правиме анализа на сите козметики ќе треба со оризова вода да ги бањаме Крема за лице му ставав на 3-4м во зима, од Веледа за заштита од ветар и студ. Леле јас мислам ова и на бато терминот ќе го помине Со него се породив 39+1, а денес сум 38+5 уште го нема да чукне на порти
Оваа ти е супер за пеленска регија. Јас не сум ставала лосиони за тело. Само купка за бањање и после бањање ставам доле само крем малце. Не мачкам бебе со лосиони за тело. Еве ја мојава 5 год супер кожа има.
Ова не е тоа бејби лове гледаш врска нема со тие паковања друга козметика е. Јас не сум грешка имам истражувано на темава со години, а ти како сакаш прави и нормално твое е што ќе користиш. Јас споделив мое знаење и искуство, се надевам бар на некоја нова мајка помогнав.
Не знам како изгледа пакувањето на бејбилав, не сум користела никогаш. Ама знам како изгледа на еуцерин и мустела оти имам користено и ете од сајтот шо ти го сподели, оценките се сосема коректни. Да, на крајот на денот секоја мајка си одлучува шо ќе користи за своето бебе.
Aj ве молам просветлете ме за кремите со цинк оксид, зошто се штетни? Пребарав по интернет, изворите што ги најдов викаат безбедни се... Јас па само таква користев, најминимална количина. Сега му зедов Сиберика и ич не сум задоволна, планирав пак да се вратам на Уртрекрам со цинк.
Цинкот ја суши кожата, затоа не се препорачува за секојдневна употреба. Добар е за третирање на црвена и иритирана кожа.
Значи тоа е проблемот во овие со хемиски филтри за сонце, сите што ги пробав му ја пресушуваат па морам навечер да поправам со похидратантна крема. Инаку од таа на Уртекрам немаше апсолутно никаков проблем на пеленска регија, нормално по потреба и преминимална количина. Веројатно е добро избалансиран составот.
Веројатно е до тоа. Нема мака од повремено користење по потреба, ама кај бебиња ко нашите со чувствителна и атопична кожа, дополнително им ја досушуваат кожата.
I mene termin mi e kraj na septemvri i resiv od ponedelnik da otvoram boleduvanje. Ke odam kaj maticen ginekolog ke se zalam na bolki vo stomak koj realno gi imam denes mn izrazeni, pa ke baram prodolzuvanje komisisko, pa odmor pa pak bolovanje...ne planiram pojke da odam na rabota dur se potodam, em mn zesko em cel den na noze em nikoj ne te stedi
Koga pocnuvate da se spremate za bebinjata? Obleka perenje peglanje pazarenje, kolicki, krevetce,ime?
Јас во 36 недела почнав да перам да пеглам, креветче и количка прано стасаа мислам кога бев 6ти месец свекор исвекрва купија, а име уште кога дознавме дека девојче во.5ти месец
Neznam za vas ama mene ovoj period pred poragaj mi trae 10 nedeli. Dali samo mene vaka sekoj den mi izgleda dolg vo iscekuvanje. Mislam deka 8meseci mi letnaa ali posledniov mesec ko cela vecnost.
Пиша и членката погоре дека е друг бренд. Јас стварно не знам каква е амбалажата на бејбилав козметиката оти не сум користела ништо, а овие се сите продукти шо ми излегоа на лупата.
Јас купив неколку нови шпикозни, бодиња, памучна пелена за покривање, цуцла една да се пробаме со ова првото никаква цуцла не фати, само цицка др имам од големиот батко. И арно што купив нешто оти тешко сега за шетање по продавници неможам на жешково. За количка, транспортер кон средината на јули планирам да перам, значи 34та недела од прилика за тие поголеми работи.