Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.334
    Допаѓања:
    19.536

Количка купив пред месец зошто многу ми се свиѓаше, креветче ни стаса пред две недели. Сега еве мм бели треба да се исчисти, да средиме и наши работи здравје наредна недела планирам и список да направам што ни фали од покрупни работи да купуме. Алиштенца купував сама, нешто ми купуваа. Уште шпикозни некои да доземам. И здравје после тоа да се испере да се среди и во 9ти раат да седам. Тешко ми е сега а за после ич не сакам да помислам како ке ми бидр, сега сум 32 недела. Имаме име најверојатно :rofl:

На *Milicka*, AlchinovaR1979, mcokolada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    24.618
    Име немаме, големот го крсти веќе ама не го сакаме тоа име јас и мм додуша мене почнува сеедно да ми е :wasntme: тој на сите му кажува како ќе се вика брат му :nod: и ние поправаме, нема така да се вика и така :D

На mal.ecka, Veki4kaa, Мариаа. и 3 други им се допаѓа ова.
  3. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Јас имам купено се, сега останувам една недела на одмор и планирам да ги исперам алиштата и наредам. Инаку сум 34+3 по циклус. Сакам да ги наредам алиштата како што гледам по инстаграм во фиокоте ама не ми се даваат толку пари за тие организатори.. дали некаде сте ги сретнале поевтино..

На mcokolada, Viveki, Lina5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    До толку сум нервозна и вознемирена што ми иде Б6 да се напијам|(
    Вчера слаааааби слаби менструални почуствував неколку пати и си реков тргна. Цела ноќ се будев одев во вц и денес ништо(facepalm)

Не знам дали пишав тука. Моево слушајќи не мене и мм на почетокот одбра едно од имињата,од пред 1м се предомисли,сега друго кажува:D

На Asja, Viveki и lackygirl им се допаѓа ова.
  5. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    Koja nedela ste? Jas 27+1. Planiram od ponedelnik malku po malku generalka doma, da napravam i mesto za rabotite na bebeto..pa potoa da pocnime da se spremame

6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    јас вечерта пред да се породам реков ќе метам наведната белки ќе го поспуштам и испровоцирам да се роди. исто ќерками ја буткав со точачето :D може стварно помогнало пробај :D Со лесно Софи:inlove:

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Моментално 34+4, денес и утре ќе средувам алишта. Од наредна недела почнувам со цтг и почести прегледи, па да ми е се средено.

На mcokolada, *Milicka* и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.334
    Допаѓања:
    19.536

Јас имам нарачано од алиекспрес ама не ми се стасани. Иначе гледав на фб NAMA мислам се викаше имаше за околу 3организери 300-400ден. И на инстаграм mybaby.mk имаше 4 за 450 беа

На atz1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Рано ви е имате време :inlove:

На mcokolada му/ѝ се допаѓа ова.
  10. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Јас со ќерка ми баш оваа недела количка купив и креветче. После 30та недела полека постелнина, тетра пелени некое боденце. Па ме исплашија дека ќе раѓам 32 недела па онлајн испонарачав свашта. Пеглав 35 та недела седната на стол, средував фиокара, 37ма се породив. Додека бев у болница маж испрал транспортер, наместил креветче. Сега немам што да се спремам имам и количка, креветче и фиокара ... Едино после 30та недела планирам да видам од малата што имам дека е родена лето, а ова октомври здравје боже па да купам само нешто по долги за почеток...

На mcokolada, Bluemoon1111 и Viveki им се допаѓа ова.
  11. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Здраво девојки 17 + 3 два дена си го осеќам бебко како пеперутки кога ке легнам и ке се опуштам , денес не сум го осетила и одма црни мисли . Дома не смеам да споделам ке ме утепаат:lol::lol: па затоа со вас .
    Па ајде сега како за утеха дали секојдневно ги осеќате или сеуште е мало и рано :inlove::inlove::inlove:

На Isabel и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Рано е за да бидат толку преактивни и да се осеќаат секојдневно. И јас мојава ја осетив на неколку пати само ме чуди што воопшто не се осеќам трудно премногу лесно се движам немам никакви потешкотии а веќе сум 18+2 дај боже вака да терам до крај.

На Viveki, AlchinovaR1979, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Исто и јас , до кај 12 недела бев хаос сега дури заборавам дека сум трудна и одма со мојте мисли и одма тука пишувам за све да ми олесни плус прва бременост не знам кај терам хахаха .
    Дај боже да си тераме вака до крај лесно :inlove:

На Srcka28, Cherry blossom89, Viveki и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150
    Zdr zenski imam edno prasanje
    Bremena sum 19 nedela imav zelen iscedok dali e toa normalno ili se rabpti za nekoja infekcija mora da idam utre odma na lekar ili moze da ceka do ponedelnik?

15. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    253

Jas bi ti rekla da si pocekas do sabajle i natenane da si odis na doktor.
    Bebeto e zastiteno i nisto ne mu se desava za eden den. Naspi si se i se ke resat so vaginaleti i nekoj antibiotik

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.963
    Devojki nekoja ako ima iskustvo so mala temperatura vo rana bremenost. Pocnaa nekade 9 nedela , samo navecer 37.2-37.3. Ne sekoj den, nekogas 5 dena po red imam, pa 3 nemam, pa eden den imam....kako i da e sega vlegov 13 nedela i sega eve pak se osetiv loso i meram 37.3.

Napraveni nekolku krvni sliki, se e mirno i CRP i se ostanato.
    Bris od nos i grlo negativen
    Vaginalni brisevi negativni.
    Urina sterilna.

Imam alergii na polen, sega mi se aktivni, malku sum zatnata i zemam Zyrtec preku eden den. Ama prethodno ne bev zatnata i pak imav temp. Stvarno ne znam dali da panicam. Maticniot opst mi vika ne e virus bakterija vidi so ginekolog. Ginekolog mi napravi brisevi se, kao dobro e. Ama jas ne se cuvstvuvam dobro.. Mislev da ne e normalno od bremenosta....ako nekoja imala vaka nesto da mi pise pls :*

Последна измена: 2 јули 2023
    На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Гледам пишувате за козметика за бебе. Можеби павловичева за многу од вас не е ок. Ама мене синко убаво ми реагира на неа. И кај со се перутеше по нозете со две мачкања толку. За бања користам Corine de farme. Е за лице сакав на weleda ама не најдов во мојот град. Земав од лидл но немам почнато да користам иако на апликацијата покажува дека нема состојќи со црвено. За оваа крема се работи. Некоја да ја има користено?
    Пелени користам памперс актив но сакам да земам и виолета да го навикнувам на промени.

Прикачени фајлови:

18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    Нормална е субферилна температура во рана бременост. Од прогестеронот е така. Не знам зошто си правела толку испитувања. Немој ништо да пиеш.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ги фалеа пелените на оваа марка сигурно и кремава е добра :) Виолета не ти препорачувам зошто мн брзо се кинат внатре порано не беа такви сега им се ужас.

Кај нас шампонот на корин де фем му направи такви корупки на главата и страшно беше после земав од козметиката на виолета и уште тераме убава им е.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.963
    Ok fala ti mnogu. Primam utrogestan inace, moze visok mi e. Ke spijam spokojno :):l:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.