Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Еве ние 40 дена како се бањаме со тој шампон/купка нема покажано ништо фала богу до сега. Ни од павловичевата. Ако е на мама во кожата ќе нема проблем со ништо :)

2. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    4.297
    Јас сум 16+3 и здебелена сум 4кг. До 12недела бев плус 3 и ептен депре ме фаќаше пошто не јадев воопшто повеќе од порано, а се движев исто како претходно, пешачење, работа, домашни обврски и се е на мене и некако мн ми паѓаа тешко килограмите. Воопшто јадам повеќе од порано , не грицкам солено, ниту јадам благо, стварно не знам од што ми се килограмите .Работата е што и пред бременост се здебелив 3кг и сега секој грам ми е одвишок. Среќа што после 12та недела скоро цел месец стагнирав со килограмите, сега гледам варирам со уште едно две килца. Ќе стигнам до крај со плус 15сигурно.

Јас користев sun dance 50ка од дм првите денови а после и со 30ка и не изгорев воопшто, дури ни цевенило немав. Е сега јас бев на одмор почеток на јуни и сонцето не печеше толку ко во сред сезона ама верувам дека и напосилно сонце со крема и малку повеќе да внимаваш со сончање нема да изгориш.

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    Примај утрогестан ако така ти препорачале.
    Јас мислев да не пиеш ништо против температура. Спиј спокојно. ❤️

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    299
    Jas deneska 37+1 vo ohrid sum vise vtor den celo vreme plaza navecer setanje ama pri setanje imam nekoe bolki vo grb dole i kako stvrduenja na stomak ama uste bebe ka gore da e

5. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    179
    Ги гледам памперс за новороденче, која е разликата меѓу pampers harmoni, active baby и premium, вие од кои сте задоволни

6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    Хармони треба да се со непреработен органски памук, најчисти, без парфеми, еко пелени. Не сум ги користела, ама би требало да се за најчувствителна кожа и да се најдобри од овие три.
    Премиум кер се памучни, меки, тенки, со индикатор за мочкана пелена (не дека нешто значи), исто без парфеми би требало да се и се доста впивливи. Ги користев за новороденче и бев многу задоволна.
    Актив се исто памучни, ама се покрути, мирисаат на парфем и имаат некој гел. На син ми му ја иритираа кожата, затоа не ги користевме.

На natash.a и Isabel им се допаѓа ова.
  7. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Девојки,
    Некоја што примила флостерон за зреење, дали може да сподели до кога имавте тахикардии?
    Втората доза ја примив во средата, имав тие два дена тахикардии, но од вчера пак се чувствувам омалаксана и со тахикардии. :(

Последна измена: 3 јули 2023
  8. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Здраво, префатив нешто од детето ми вирус некој изгледа, еве втор ден ми е денес ама вака долго не сум се осеќала. Главоболки, затнат нос, болки во тело... буквално сите грипални симптоми. Знам освен парацетамол друго не смее, еве пијам течности и буткам некако викам вечер ќе се напијам да ме опушти за спиење.
    Инаку освен солена вода смее некој спреј за одзатнување? Може септаназал јуниор од малово да прснам во нос, дека цела ноќ не спиев од затнатост :( 13+ сум

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Мене ми имаа дозволено, но сепак консултирај се со лекар не на своја рака. Повеќе течности пиј, туширање и ќе пројде.

На Limeta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Јас користев за алергијата на полен пред некоја недела навечер по еднаш за да можам воопшто да спијам. Баш се консултирав со Петрова ми рече не е проблем. Каков спреј конкретно користеше ти?

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас оперил за деца користев. Само знаеш дека некогаш и алергијата знае да делува како настинка :)

На Limeta му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Фала ти
    Ауу не, само што си реков готово помина алергијата, малото се разболе во петокот со темп со се', и од вчера и јас сум за никаде:( ама ќе пројде

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  13. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Втор ден главоболка пиев парацетамол поминува и после пак ме заболува.. што правите при вакви ситуации..

14. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    11.676
    Јас во прво тромесечие имав цели 3 дена главоболка, дури ме фати паника...пиев парацетамол, мн вода, во темница седев, лимон пиев и масажа...не помагаше којзнае колку, едноставно само од себе си помина, си трпев, ама пробај ова сè, може нешто ќе ти помогне. И замивај се со водичка на лице и позади уши јас така се освежував...и ја денес сум раздразлива, нешто ми се плаче, безвезе ми е..времево ептен ни влијае :(

На atz1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    Провери го притисокот како ти е.
    Инаку ништо, парацетамол, темна соба, кафе, кисела вода, кока кола, туш со помлака кон ладна вода, масажа.

16. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.334
    Допаѓања:
    19.536

И јас многу мака мачев во прво тромесечие, истото што ти го пишаа членките погоре, седење во затемнета, мирна и тивка просторија, многу течности, пробај вода со лимон, нане и ѓумбир мене многу ми помагаше. И туширање топла вода да тече од пареата мислам ми се опушташе главата.

17. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    Devojki ste imale nekoja namalemo tsh vo bremenost? Slucajno ispituvav i namaleno e. Mislite e prolazna rabota poradi bremenosta ili so bi rekle so zdravje da si go nodis?

18. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    46.404
    Јас, во 11 недела ми беше најниско, потоа почна да се покачува полека.
    Ми рекоа најверојатно е поради бременоста, но некој месец по породување треба пак да проверам за да се осигураме.
    Колку ти е тебе? Имаш некакви потешкотии поради тоа?

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    Може ќе и се најди на некоја мама.
    FB_IMG_1688394180080.jpg

На BadKarma94, Besbes24 и Viveki им се допаѓа ова.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    24.618
    Исто и јас до 4 месеци премногу ме болеше, парацетамол, кафе со лимон, кока кола тоа..
    Магнезиум маст е намалена во Еурофарм за грчеви.
    Screenshot_20230703_163055.jpg

На Alex* и Carolin. им се допаѓа ова.