Да да, мислам така го нарече докторката од Плодност, сертификат (од Лондон мислам спомна). А матичниот ми рече дека секој преглед кај него ми бил скрининг, до сега секогаш мери се и гледа на 3д и 4д, ама ајде за посигурно и на приватно.
Срцка ми кажаа повеќе гинеколози можда и за сертификат е во прашање, но во секој случај имаш право во 10000 задоволни ќе се најде некој што не е и кај најдобриот доктор,но најважно од се е да се родат здрави бебчиња
Јас правев скрининг во Плодност во 13 недела, баш Кристинка го правеше и ми беше чудно дека така имаше пишано девојката. ..сега на почетокот на јули ќе одам на уште еден во 22 недела
Zenski denes bev na pregled bebuskata e super so nea se e vo red postelkata postepeno pocnala da se podignuva falamu na boga od ponedelnik ke pram pak urino kultura za e-coli I so e naj novo postojano Mora da ima nesto katastrofalno kaj mene ovaj Pat se kila. Jas si mislev deka e nesto povrzano so bremenosta mi se pojavi kako grutka na sredina vednas pod gradnikot kos and papokot I denes I pokazvam na doktorkatandeka toj del me boli I samo so me vide mi veli a pa to e kila ke si gi operiras od ko ke se porodiv I tolku znaci sekoja kontrola Mora so nesto da mi ja kreni kosata veke svarno ne znam poke so da pram sreka bebuso e super I seuste e cupe ako ne my prinikni nesto
Фала многу Дани сега ми се појасни многу работи.За детски работи уште не сум почнала да купувам.Рано ми е некако,тоа ќе го оставам за понатаму,сега само разгледувам.За дм веднаш се зачленив и добив купон од 10% попуст .Другата страна ја погледнав набрзина, и има убави попусти. За бебешки работи јас гледав исто така и по Амазон и Е бау.Има многу избор и е доста ефтино.Ние од Е бау спалната ја купивме за 400 еу од Полска и сме многу задоволни, тие модели во Германија се движеа по 700-800,а многу поедноставни модели.Што гледав има релаксатори од 15 еу па нагоре(поубавите се од 25 еу).Марами за носење на бебето од 20 еу. И оваа страна ја пронајдов на еден форум http://www.spielemax.de/ . Има продавници во цела Германија ама може и онлајн да се порача.
Здраво мамички... Помина нашиот прв преглед. Скоро сум седма недела бебушко е добро фала му на бога околу 8мм е. Докторот кажа дека се е супер...Му го слушнав срценцето.... Премногу сме среќни си мм. Ми даде едни таблетки за подржување на бременоста кои ке ги пијам до 12 ннедела и наместо фолна ми даде една комбинација витамини со омега три се викаат пре мама,,,Ги пие ли некој?
Јас ги пијам пре мама дуо ама ги почнав од 12 недела, до тогаш само фолна пиев. Не е грешка и сега да ги почнеш, имаат 0,4 мг фолна во составот. Цената им е околу 800 ден а има за еден месец, т.е 30 таблети и 30 меки капсули, се пие по една од двете по јадење. Со лесно и честито уште еднаш!
Јас пијам пре мама дуо мултивитамини+омега3 ама од 4 месец почнав да ги пијам, првите три месеци само фолна пиев, ама штом ти рекле така, така прави секоја трудница има различна бременост. Со лесно да си ја поминеш бременоста на следната контрола ќе бидеш уште посреќна кога ќе видиш цело човече, рачиња, ноџиња, убавини
Мамички имате ли гадење преку денот и како е преку цел ден или само на периоди?Јас имам цел ден многу гадење и чувствувам се како да имам дупка на местото на желудникот.Само кога јадам нешто ми се смирува гадењето, а помине некој период после јадење одма се враќа.За повраќање не сум повратила, бидејќи многу ретко повраќам и некако страв ми е од повраќање.Некогаш добивам како нагони за повраќање, ама се воздржувам од пусти страв, а тоа уште толку ми прави додатно проблеми.Имате ли некое лекче на природна база што би ми помогнал?Претходната бременост после 4 месец ми се јави гадење(толку јако што не поднесував јадење и само на јогурт цел месец живеев и на крај цела уста херпеси), а сега уште на почетокот.Многу проблем ми прави ова, цел имунитет ми го пореметува.Денеска исфрлив мал херпес на устата.Се надевам дека ќе помине после некое време, ако не тешко мене.
Во 8 до 10 недела имав гадење само наутро сега во 11 помцел ден и навечер и ме тера на кашлање и јас исто ке каснам нешто и ке ми помине,за природно нешто незнам.Ке помине побрзо
macnini imav od 8 do kaj 14 nedela nisto ne mk pomagase jas gi imav poveke navecer a imase I po cel den e sega, jas skoro nisto ne mozev da jadam den dva mi e ok edno jadenje I tolku, najmnogu mi pomagase margarin I sirenje nekoj velat toa predizvikuva macninni,kaj mene obratno ladno mleko mene mi pomaga I ako imas nagoni za povrakjane ne se stegaj povrati ke ti olesne I ke sednes pak ke si jades , eve jad ja teram 16 nedela I seuste povrakam ne sekojdnevno ama ednas do dva pati nedelno se slucuva, najverojatno do kraj ke teram vaka. Uste nesto ako osekas deka koga grickas ti e podobro jadi pocesto vnesuvaj hrana celo vreme za da nemas macni.
Јас од почеток уште пред да направам тест имав мачнини после тоа и со повраќање, а еве една недела две немам, значи негде од 16 недела. Јас јадев гризини, квики или двопек само од нив не ми се лошеше, некои денови ни вода не можев да се напијам. Исто ми помагаше и лимонада ама забите ми станаа многу осетливи па почнав да избегнувам. И јас се воздржував на почеток, мразам да повраќам, многу лошо ми се грчи желудникот, ама верувај големо олеснување е посебно ако цел ден имаш мачнини. Битно е да си најдеш нешто што ќе ти помага после тоа, пробај со двопек, млеко, банана.. Кај сите е различно.
http://www.ringeraja.mk/statija/vo-glavata-na-bremena-zhena-vo-shoping_4816.html Поздрав мешиња од мене со статијава-Во главата на бремена жена во шопинг Јас се пронајдов, за вас незнам Ова ми се дешава последниве две недели кога ќе тргнам да си купам нешто ново што ќе го собира мешето цело лето
За подршка на бременост ми дадиа мислат утрогестан... е сега треба да ги зимам вагинално но никогаш не сум употребувала вагиналети па ако сака некој да ми каже како ги употрбува
Da i jas gi koristam tie 3pati vo denot sabajle nspladne i navecer vaginalno pa ke legnes na grb ke gi rasiris nozete ja zemes vaginaletkata i so prstot ja butkas kolku mozes da bide vnatre neli da se rastopi megutoa ako ti ispaga koga mokris parcenca ne grizi se normalno e inace lezi po1,5cas najmalku ako mozrs da se stopi
Девојки ми заврси фемибионот но деновиве неможам да купам а дома имам фолна можам да продолжам со некзе неколку дена што мислите?
Здраво девојки како сте денес? Јас за гадење немам зборови повееке повракам по 2-3 пати секој ден и имам голема мачнина мислам дека нешто ме гриза во желудникот е сега ке почекаме уште некоја недела ако не помине ке ми стават инекции витамински сега сум 13+1 и многу ми е тешко, некогаш од многу напнувањњ ме боле и мешето и се плашам дали не му смета на бебето