Vo bolnica mi bese 0,2 a vo privatna labaratorija o.4. najniska referentna vredna e 0,4. Ginekologov ko vide me pusti nanovo da pram vo privatna..ama ne sum pojdena kaj nego so rezultati. Imav tahikardii nekolku dena i poradi toa napraviv. Kaj tebe kolku e? Ne ti dadoja terapija ili kontroli nesto?
Помага маста? Мене и обично ми се згрчуваат поради недостаток од б12, ама периодов секоја ноќ ме убија грчеви во нозе. И магнезиум и Б12 пијам, ми нема спас. После со сати боли мускулот што се згрчил.
Dali nekoj se soocil so visoki leukociti vo krvta a pritoa nema pricina zasto, crp mirno mokraca uredna?
Во бременост е нормално покачени леукоцити. Сепак ако е многу висока вредноста, консултирај се со лекар.
Мене ми беше 0,01 во 11 недела. Од тогаш го проверував еднаш на неколку недели мислам, по барање од специјалист. Со секоја следна проверка беше повисоко и поблиску до нормала. Бидејќи немав некои јаки симптоми, бебето си напредуваше нормално, ми направија преглед на тироидната (со рака, малку беше зголемена, но пак веројатно поради бременоста), и не ми дадоа никаква терапија. Само ете, да провериме пак по породување. Да напоменам само дека ова не е во Мк, доколку ти значи нешто.
Ima vrska so ne si vo mk, inace odma na terapija ke te stavea. So lesno ponataka. Sega koja nedela si i kolkuti e?
Благодарам, и на тебе исто, сега сум 39та недела, броиме денови веќе. Последен пат мерев мислам во 7ми месец, ми беше веќе на (ниската) граница на нормала, не се сеќавам колку точно, само ми рекоа дека е во ред и нема потреба да проверуваме пак доколку немам симптоми и не губам килажа.
Јас последниве 2 недели не можам да си помогнам, дежурам до 2 3 сабајле, а пред некоја вечер не ни спиев до 6 сабајле...нозеве ми се врели, жешки, ко да ми "скокаат" сами, дали нервиве, дали зголемена циркулација не знам..ми се спие а не можам да заспијам...ни б6 ни магнезиум не помага...нека каже некоја чаре ако знае, баш ми е за никаде
Не знам колку ти е железото ама во бременост се намалува а од ниско железо исто може да ти се појават тахикардии. Јас имав во прво тримесечие тахикардии, па сега немам и баш минатиот месец на последна крвна слика железото ми беше убаво покачено
Restless legs syndrome, јас и онака си го имам ама во бременост е леле мајко. И претходниот пат исто ми беше. Ништо не ми помага и мене. Поизразено е после многу активен ден, кога ќе седнам или легнам конечно да одморам. Исто така врели нозе, немирни, не можам да престанам да ги мрдам, не може да најдам положба и нема шанси да спијам или нормално да поседам. Абе да полудиш. Ако го најдеш чарето сподели.
Може трескам глупости ама може ќе ви помогне, мене ми отечуваат многу и ме жежат, ладна вода ме спасува со туш минутка две и да ги кренам на перница. Пробајте
Namaleno e hipertireoza, zgolemeno hipotireoza. Najverojatno od porano si imala, vo bremenost najcesto se dobiva hipotireoza t.e se zgolemuva. Konsultiraj se so endokrinog.
Od toa se tahikardiite, pri hipertireoza t.e namalen tsh se javuvaat isto i zabrzan metabolizam. Ti kazuvam od iskustvo jas sum 10 godini so hipo i hasimoto. Ti ja preporacuvam dr Tanja od Tireodijagnostika.
Сум пробала, ама не ми помага ич. Не можам да ги држам кренати, нема шанси да стојам во една положба. Немам отоци јас, поинаква ми е маката.
ТСХ обично се зголемува во бременост. Колку ти е ? Јас сум под терапија и со зголемена доза се трудам да го држам под 2. Едит: видов дека си пишала на другата страница колку ти е. Провери во Биотек. Па консултирај се со ендокринолог.
А помага ли? Некој со помош против грчеви? Ми се јавуваат страшни грчеви во спиење па плус и ако се погоди истовремено во двете нозе
Па што знам јас немам често грчеви, пијам по 2 магнезиум утро/вечер, плус се мачкам ама не секој ден и ако сетам дека ќе ме фаќа грч го кревам стапалото нагоре и држам така, сама си го пробав ова и најмногу помага, проверено, пробајте, тоа пред да почне грчот, ако веќе фати џабе е. @atz1995 јас не ама секако е плус знаење некој курс, пре би одбрала курс за доење бидејки тоа е потешкиот дел.
Zdravo mamicki za 1mesec treba da odam na prv skrining I za priska na gak no dr.livrinova me prasa dali da sme pravele nift test jas so prethodnite bremenosti ne me prasuvale za toj test.Me interesira dali nekoja od vas go ima praveno sega brzo na gak za sto e I kolku se plaka. Vi blagodaram
Курс за породување не, ама читав на некој српски форум, имаше доста информации за техники за дишење. Слушав работилници за доење, во тоа време Нате на доење со љубов организираше бесплатни предавања и искрено сѐ од тоа ми се најде.