Девојчиња мене ме примија вечерва. Имам густа и намалена плодова вода, болки нешто минимално,отворена 3-4 прста. 39+1 Едвај најдов слободен кревет. Она што ме загрижува,на последното цтг бебе беше тахикардично,докторката што го виде прозборе нешто за царски веројатно, но мене ништо не ми кажа. Ме боцнаа со инекција да се смири,ми дадоа чепче за прочистување и сега повторно правам цтг. Дали ако е тахикардично повторно ќе ме спремат за царски? Или ќе почекаат можеби да добијам родилни болки
Ќе мора да следат ситуација можеби нема да има пак тахикардии, од руга страна не сите доктори ризикуваат за одредени ситуации некои и се одлучуваат дека така е по безболно за сите. Битно е да ти е живо и здраво па како ќе се породиш небитно. Јас со прво тргнав природно 5 прста се отворив ама паднаа доста тоновите на бебе, тоа да ти било умотано се папчаник, а докторката сакаше да ме пушти да прошетам па пак да се вратам на пораѓај на моја паника и реков царски да не ризикуваме и така испадна.
Баш ве мислев цел ден,тебе и @Viveki ,ама еве бебуш тргнал значи,4 прста отворена со минимални болки е супер,дај Боже да се отвориш бар уште 4,5 и да се олесниш. Штом те примиле,ќе ја следат ситуацијата,ич немој да си дозволиш стресот да те води. Ајде,со убави вести ❤️
Со лесно мајка, чим те боцнале со нешто ќе се смири бебуш. Добро е што си отворена толку и што немаш мн болки. Дај боже побрзо да се олесниш. Најбитно е само ти и бебето здрави и живи др не му ја мисли многу. Ти праќам сила и среќа за брз и лесен порагај
Со леснина Софи, првиот царски така ми се случи мене од паника моја бебе доби тахикардии, ме боцнаа и за кратко се смиривме и јас и бебуш, но секако завршив царски поради положбата на бебето. Не се секирај штом ти дале нешто за смирување би требало да делува, секако си под надзор таму како и да биде да сте живи и здрави само.
Ајде со лесно да ти биде, чекаме убави вести мајка ❤ @Asja фала душо што ме мислиш, кај мене исто така повремено некои болки во кичма али ништо посебно. Утре сум на преглед па ќе видиме што ќе кажат Како си ти?
Zdravo devojki, jas sum 23 nedela I nekoj den minatata nedela oskudno prokrvarev primiv progesteron depo I utrogestan 3 Po 1 I mi prekina posle TRI dena, ama eve Sega na brisenje epten malku Kako temno kafeno mi se pojavi I bas se ispaniciv inaku miruvam celo vreme, cerviks e dobar ne se znae pricinata, I'ma li nekoja clenka iskustvo sto da ocekuvam iskreno mn Se plasam
Исто,и јас со болки во половината,приметувам дека како бодежи ми идат наеднаш,ама друго нешто не.Во среда ја почнувам 38 недела и ќе одам за цтг,па да видиме дали додал бебуш нешто,малечко е,и според мешето гледам,денес точно 61 кг,7 кила се поправив од почеток до крај изгледа . А вака бебето си е толку активно,си мислам,изгледа помалите бебиња имаат повеќе простор па толку многу мрда,што буквално кој седи до мене ќе примети кај му е ногата Здравје,само нека се живи и здрави,кога и да дојде денот,ќе си чекаме,битно избегнувам паника и стрес,нејќам да се замарам за ништо.
Според моето искуство - темно кафено е стара крв. Се додека не е свежа крв, не се паничи. Повеќе одмор само, некоја книгичка, серија. Знам умот на кај води.. ама затоа ти спречи и релаксирај се. Ќе биде се во ред - ќе видиш
Devojcinja,13+5 sum. Pred dva dena imav diarea vo sabajle dva pati i doktorot mi prepisa linex forte. Sega vekje dva dena nemam diarea ama mnogu cesto izleguvam vo wc. Prvite nedeli bev skroz zatnata, sega pa me voznemiri sto 4 pati na den izleguvam vo wc. (Dobro i jadam mnogu zasto sum vo odmor i celo vreme kasnime nesto) ama dali e nesto da se zagrizuva ova? Pijam linex forte 2*1
Ne, pijam fermibion, vitamin D i metilfolat. Da ne mi e od vitamin D? Vo more sum ama ja pijam i suplementot. Posleden pat meren vitamin D bese normalen. 1000 IU ja pijam