Iskreno ic ne mi e jasno, Sega citam deka e isto I se zavisi od negovata golemina, sekoj hematom predstavuval Malo odlepuvanje na placentata vo bilo koe tromesecije, maticnata mi Dade antibiotik pancef I terapijata so progesteron depo I utrogestan pa so gospod napred se nadevam ke se povlece
Еве ова го читав јас кога имав хематом може го виде.. https://my.clevelandclinic.org/health/symptoms/23511-subchorionic-hematoma Не се секирај одмарај примај терапија ќе биде добро бебо
Зимата порачав на попуст од Зара, по 600 ден беа, види и сега има попуст на апликацијата можеби ќе најдеш нешто, плус ако не ти одговараат ги враќаш и пари ти враќаат.
Не немам, ама чим докторот не ти препорачал строго мирување претпоставувам не е страшно... Мирувај, примај терапија и пробај опушти се.
Девојки здраво , денес 29+4 . Вчера бевме на преглед се беше во ред . Пред еден час забележав две капки крв и имам блага болка во лев јајник . Ќе се упатам на дежурен ,но се плашам од што може да биде . На бришење нема ништо , бебе активно.
Не се плаши, не би требало да е страшно ❤ пиши како си поминала. @Asja кое време беше во Чаир да не сме се начекале Јас денес полна 39 редовен преглед, бебе е добро се наместила со главче да искача, вода има доволно, постелка зрела. На цтг покажа болки ама ништо алармантно, па докторката ми рече преглед за 5 дена. Чекаме болки да ме фатат редовни
Што примаш од терапија? Да не те гледале вагинално,и од тоа знае да се јави исцедок. На гак беше на дежурен?
Не , од Гевгелија сум... Инаку не сум гледана вагинално од пред две недели. Примам утрогестан и магнезиум.
Jas denes 38 so 4 Bev i jas u cair sabajle u 9. Ctg mirno plodova voda super postelka na preden dzid se u red. Mi zemaa krv za hiv i za ddimeri. Mi rekoa da dojdam utre da si gi zemam rezultatite i pa da me vidi doktorot.
Јас отидов покасно оти чекав да дојде сопругот да ми ги причува малите,накај 12 мислам.. ама многу брзо завршив работа.. и кај мене исто,рече главата и е скроз долу,баш е убаво наместено,ама вака штом вода има доволно,и стомакот уште не ми е доволно тврд,тоа стврднувањето кога ќе потрае е прв знак.Битно да се здрави,кога сакат нека тргнат,се грижев за килажата оти се плашев дека не напредува меѓутоа штом почнало да додава помалку,не ми е веќе гајле
@Sofi.ja Честито мами,два сина е големо богатсво,нека е живо и здраво,и големо да расте! Ти звучиш многу позитивно,дај Боже секој ден што поубав да ви е❤️