Da mila jas sum vo Cair od sabajle smestena,me sledea cel den i utre me ceka operacija....so gospod napred,vaka sum dobra osven so imam mn kiselini i nikako nemozam da lezam a uste pomalku da spijam...
Кога се движам малку повеќе како струја да ми поминува низ десната нога и ја снемува за 3-4 секунди.. дали ви се случило?
Со лесно нека ти биде Ви благодарам на сите за честитките. Да си дочекате сите ваква радост и што полесно да поминете. Ми текнува Бубиш кога пишуваше дека контракциите со второто бебе поспартум се појаки. Го потврдувам тоа. Сабајле на нога бев до пола ден речиси без болки. Е кога се олади местото,почнаа болки кај епизиотомијата,како да ме тегне надолу,пече, па после менструални болки доле ниско кои уште траат....ајде се ќе помине
@lackygirl , @KuklickaSk Денес нема ништо така да можно е да е било и од гребаница/мозолче . Се слушнав со матичниот тој ми рече да одмарам , штом го чуствувам бебето и немам обилно крварење и болки се било во ред . Многу често се случувало во трето тромесечие жена да забележи две три капки крв , а да не е ништо озбилно .
Честитки за сите од мене Вие што сте со јулски бебиња, како си ги зедовте/планирате да си ги земете од болница? Мене мозокот ми е шашма, едни велат вака, други инаку и не знам што да спакувам.
Јас зедов комплет памучен со долги, јас сум август, бидејќи во кола ќе мора клима иначе ќе го претоплиме без клима, а бебе не смее да се претопли, капа никако, преку главчето поти. Иначе планирам и едно комплетче со кратки да земам па зависи денот тоа ќе облечиме.
Кај мене беше 25, со оптимална концентрација за возрасни од 115 до 200 и пијам витамин д од 5000ка. Затоа сакав да споредам тенкс
Некој ви кажа да проверите или сами? Мене докториве не ми побарале а ниту му рекоа да пијам..па ми е страв да не направам штета. Ќе испитам секако
Во болница ги облекуваат по долги. Вчера после раѓање беше со боди на кратки шпихозни долги. Денес боди на долги и долни тренерчиња со стапалца. Јас за излегување спремив боди на кратки и тенки долги долни, и плус блузичка за одозгора ако е ладно за по кратки.
Каков е тој преглед со рака за тироида и како проценија дека е ок со допир,(знам со допир на цел врат,дали има промени на него). Ти благодарам
Здраво девојки, дали некој се соочил со бел исцедок со доста непријатен мирис во вториот триместар од бременоста? Брисевите сите ми беа чисти, не знам дали може од нешто друго да се појави ваков исцедок што можеби не го фаќаат брисевите. Ако имала некој сличен случај, ве молам споделете. На преглед сум повторно следната недела, секако ќе разговарам и со докторот, но да не се мислам до тогаш. Ви благодарам.
Ешерихија коли на брисеви во 35та недела, и во цервикс и вагинално. Ја имав во втор триместар на почеток, па земав антибиотик, ја немаше на контролните и еве ај сега пак. Има ли некој природен начин да си помогнам? Ваљда ќе ми дадат и антибиотик, ама и нешто да помага природно..?
Zdravo devojki deneska bev ctg mi pravea 37+3 sum mi rekoja za dva dena pak vo petok ctg pak trebalo na kolku vreme vie ste pravele ctg?
Совет ве молам мајкички, 38 сум од денеска, бев на преглед уште е многу високо бебе, Што да правам да се спушти полека полека вежби нешто или што би ме советувале
Да пробаш со чучњеви,качување и симнување по скали. Јас на пораѓај добив таква насока за чучњеви но не скроз до долу,колена подвиткани,грб исправен за да се спушти бебето.