Леле девојки ќе скренам со паметот дефинитивно. Незнам што да правам, нервоза ме мава нездрава. Пред 4 дена си бев на преглед приватно и се беше во ред со бебуш и со мене. Цервиксот не ми го измерија. (последно мерен пред месец време 3.7 цм) Во вторникот забележав две три капки крв проследени со болки , појдов на дежурен меѓутоа немаше дежурен и се јавив на матичниот и му објаснив што и како ми се случува. Ми рече дека сум покриена со терапија (утрогестан и магнезиум) само да лежам и одмарам . Знаело да се случува ова во трето тромесечие дека омекнувачи грлото и се спремале телото за пораѓај . Вчера пак крв на гаќите и појаки болки, отидов до ординација кај матичен чисто да ме провери . Со бебе беше се во ред , внатрешно крварење немало. Ми измери грло 4.8 (што ми падна ептен чудно толку да се зголемил ,али ајде му поверував и се смирив). Кај друга докторка на гинекологија ми измерија 2.7цм . Со ист одговор дека нема простор за паника .Ми рече да си продолжам со терапија за друго немало потреба. Денес пак крв на гаќи,без болки . Му пишав на докторот кај што одам приватно , меѓутоа немам добиено одговор. Прашањето ми е дали да си одам на второ мислење дека стварно стрес ми причинува ситуацијава . Инаку сум 29+6 и навистина ми е страв од што може да е ова. Бебе активно , само тоа ми е утеха . Извинете на моево кукање и долгиот пост .
Pobaraj si vtoro mislenje pa I treto, na eho mora da se vidi od Kade doaga taa krv, mene taka mi kazuvaa na gak ne se gleda nisto se vo red koga otidov kaj maticnata I vo remedika kaj Dr Efremovski dvajcata mi kazaa deka I'ma Malo hematomce, znaci se se gleda..
Плацентата како ти е поставена? Крварење во 3 триместар некогаш се јавува ако е доле плацентата. Оди на друго мислење мора да најдат причина зошто крвариш.
Дали некоја имала адхезии после царскиот рез и дали некоја имала вгнездено плацента на самиот рез од царскиот?
5ти ден ме држи настинкава/грипот. Дете оздраве фала Богу а јас секој ден се' полошо. Верувам дека и ослабнатиот имунитет заради бременоста има улога, вака не се сеќавам дека ми било. Чудно што изгубив мирис и вкус, како корона кога имав, ама неколку теста правев негативни излегоа. Ве молам кажете што ви помогнало побрзо да оздравите? Се надевам дека бебињата се добро
А да си појдеш кај Маџунков, или до Скопје да дојдеш да те прегледа некој детално, да не мислиш да си бидеш мирна...
Мајки, следната недела се најавува топлотен бран, мислите ќе има ослободување за трудници? И над колку степени објавуваат препораки за трудници?
Те прегледува еден доктор, а уште двајца само се потпишуваат? Дали многу се чека за преглед и додека ти го дадат конзилијарното?
Фолна киселина до кога се пие? Јас мислев цела бременост ама матичната денес ми вика може да прекинеме со фолна. 16та недела сум
Дали планираш да пиеш нешто како фемибион 2 или др. Сите тие се пијат до крај на бременост а може и додека доиш