Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Не би тревало да смета на бебето...Тоа си користи од твоите резерви, повраќањето смета најмногу на тебе

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Normalno deka mozes samo so folna i jas samo folna pijam od sam pocetok a sum skoro 6 mesec ;)

3. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390

И со првото детенце кога бев бремена и сега со второто ги користам вагиналетите утрогестан , кога сопругот е дома тој ми ги става хахаха полесно за мене , а кога е на терен јас сама си ги ставам .
    Мора да лежиш во кревет кога ги ставаш и со прст што подлабоко да ја ставиш капсулата , и лежи ако можеш бар саат време за да се стопи поубаво но пред секое ставање на вагиналетката темелно миење со топличка вода и чисти гаќи обавезно пред секое ставање така др. и мене ме советуваше :* имај убав ден

4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668

5. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Тρудници мои κаκо сте ми, јас сум добρо освен што во десниот па левиоѕ јајниκ најизменично имам болκи, и ми тече неκоја течност нее κρв, и станувам мн неρвозна ме теρа да плачам, да ве пρашам последна ментρуација ми беше на 18 мај сега κога би тρебало да ми е чуκањето на сρце а наρеден пρеглед ми е на 3 јули. κога бев на пρеглед ми ρече ρана бρеменост и 2 мл плод,а следното пρашање ми е дали пеρете на ρаце ?поздρав и гушκи до сите:) :*

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.441
    Уште еднаш честитки за бременоста и со лесно да си износиш здрав бебуш на кој ќе му се радувате и ќе биде ваша најголема гордост.

Денес си 4+6, значи полна петта недела. Доколку наредниот преглед ти е на 3 јули би требало да е одличен тајминг за да се чуе срценцето.
    Најважно е плодот е во матката и големината е соодветна на неделата. Се е одлично.
    Пиј си магнезиум од 300мг на ден за болките. Тие се пропратен и нормален дел од бременоста, исто како и почестото влажнење на долниот веш.
    За хормоните кај сите е горе доле исто. Некои на плачка, други на карање...кај едни порано кај други покасно. Добар знак е и тоа:lol:.

Јас лично во првата третина многу се припазував. Оти наведнувањето, исто како минење со усисувач се активираат стомачните мускули може да предизвика дополнителна болка или грч во матката па да се уплашиш.
    Доколку имаш можност да ја префрлиш оваа обврска на друг член од семејството или да набавите машина секако би било многу подобро.

7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Значи стигна на темава? Ти честитам сρцκа, баш ми е мило! Инаκу сρценцето би тρебало да се слуша после 6тата недела! Со лесно да ти е! А зошто пρашуваш за пеρење? Од сега ли ќе пеρеш? Сега штеди се и уживај! Само позитивни мисли и смиρеност! Тоа е најважно! Поззз

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Здраво Нана 19, јас користам утрогестан од почетокот, три пати на ден. Вагинално, со прстот ја ставам вагиналетата колку што можам подлабоко. Инаку наместо премама, минатата недела ми ги препишаа Прегназон, ама мислам дека се сличен состав. Имај си лесна бременост :)

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Здраво Нана 19, јас користам утрогестан од почетокот, три пати на ден. Вагинално, со прстот ја ставам вагиналетата колку што можам подлабоко. Инаку наместо премама, минатата недела ми ги препишаа Прегназон, ама мислам дека се сличен состав. Имај си лесна бременост :)

10. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Има машина нее моја на свеκρвами и не ми дава сите алишта да ги пеρам и моρа на ρаце, денес почнувам и темпеρатуρа да имам од неρвоза највеρојатно а и не сум ρасположена :(

11. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Ракче, не се нервирај, мисли си на бебенцето, не дозволувај никој да те вознемирува, сега ти и малечкото сте на прво место :hug:

12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    И да саκам да не се неρвиρам не можам ,тоа е посилно од мене

13. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    824
    Денес цел ден ме наболува ниско стомакот, исто како раздуен , како за во wc, како од прелада ... незна како да е опишам болкава, како укочена сум, неможам да стојам на нозе ми се чини дека ќе ми слезе стомакот. Секоја промена, секоја болка ми стварат ужасен страв да не ми се случи нешто

14. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    824
    И јас правам така, кога ќе ми снема Премама пијам само фолна ден-два дур да си купам

15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ти си за тепање! :) батали ја свеки. На крај на денот викни ја мајка ти нека ти испере она што треба или однеси кај неа да се испере па земи си ги алиштата.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ахх душа ама се те сфаќам такви сме ние раковите пречуствителни а сега во бременостс кога хормоните вријат бетер се ми е на плачка де ,де на смеа,фжде нервозна де среќна :drunk: ама тоа беше првите 3-4 мес сега подобро е ,но сепак рак си е рак

На rakce89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Мила уживај во бременоста и ич ама ич не се замарај со ништо, а најмалку со машината.Сега ти е битно само бебенцето и ти, кога и некој да ти рече нешто ти стави го на тежок игнор. А за алиштата можеш секаде да ги однесеш, кај некои роднини, кај твоите, каде и да било. Со лесно бременост и гали меше:*

На SpangeBob, kukla21, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Добро понеделничко утро на сите! Со лесно и добредојде на новите труднички!

Докторка ме пушти да одам на одмор, па да ви пренесам позитивна енергија :)

Бевме во Грција, за прв пат фино, не спектакуларно ама битно беше пливањето, и да седев дома ќе одморев мозок, ама во случајов баш испасев 5 дена. Патувањето не беше страшно, за 5 часа стигнавме (подалеку е од што ми викаа 3 саати на море си - како не :) Пливање во бременост, бар за мене немаше разлика, освен што не можеш да лежиш на грб и да плуташ :) Бебе се изнапрета, сега баш убаво го осеќам и ми го изобличува стомакот и е пресмешно (30 недела сум). Не се сончав, освен од 18 до 19 часот. Со храната немав проблем, ниту со климата. Се на се, вредеше што ја напнав докторката да идеме на одмор :)

Се надевам дека со одморов сум ја испрала и тоа проклетијата Е. коли и сите нервози и паники кои ги имав периодов :)

Ви ја праќам сета позитивна енергија и развлечена насмевка и ви посакувам убава работна недела!

На bubic.k, kukla21, Kiflicka05 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Баш ме расположи. Мм сака да одиме на одмор во август, а јас се плашам бидејќи ќе бидам 7 месец. Докторката дозволува. Али пусти мисли дали ќе биде се во ред. :) Сега добив малку храброст

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    И да одите, 7ми ке ти топ, ептен ќе се науживаш. Во мојов случај јас бев напетата да идеме на одмор. Резервирај си, земи си бикини (дека фраерско е трудно меше у бикини :), бело шеширче и шииирока насмевка која одговара на топ очила за сонце и уживај во одморот. Спреми се за воодушевувачки коментари особено по Медитеранот, баш пред да одиме читав дека многу им се радуваат на трудници, и би така и во Грцијата :)

На kukla21, Maceto123 и Eli23 им се допаѓа ова.