Сеуште ништо ново кај мене. Вчера кога си легнав веќе не чувствував ништо, утрово само како притисок во коската долу, и по некое стврднување чат пат. Вие како сте?
Јас деновиве сум скроз без енергија, од утре 33та недела, испитував крв, железо пак паднало од 17 на 13.8, еритроцити под граница, 3.77 а од 4 е граница, хгб кренал малку 116, ме загрижија еритроцитите малку ама ваљда е нормално покрај другите вредности? Денес станав фатена во колк и половина, се мачкав маст блокмакс. Бебе се тегни на сите страни, де рака де нога активно цело време.
Од Еуцерин маслото, сум презадоволна. Почнав да се мачкам од 15 недела, а за фарбање само фарба без амонијак користам.
Ni kaj mene. Mislam deka veke 100 nedeli istoto. Bolka od so kloca, zamor i nisto vise. Mi ide veke da pocnam da ja molam da iskaca. Sekoe brisenje posle wc gledam dali padnal cipot. Sekoe stanuvanje mislam deka mi puknal vodenjakot sekoe odenje na doktor se molam da me zadrzat a dobivam deka ne sum ni prst otvorena
Zdravo , jas sum 34+1, poslednava nedela imam otoci po nozete i racete i mi kazaa da meram pritisok i sum iznenadena deka ne oaekam nisto a pritisokot mi e prilicno visok doaga do 140/95 najcesto okolu 130/90.utre sum na pregled kaj genikologot na klinika ama sakav da ve prasam dali smeam da pijam nesto sto ke me tera da mokram posto osekam deka ne mokram dovolno , nekoj caj na primer
Не знам дали пиеш нешто за железото, ама би ти ги препорачала таблетите ма Солгар. Мене за месец дена од 6ка ми се качи на 19
Истооо,овие денови половината веќе ко скината ми изгледа ама и доста напорни ми беа деновиве,правев генералка по дома,испразни плакари,кујна,избришав се од внатре па ги вратив стварите и тоа доста ме истошти.. Ама,тоа е ,се надевам во моја полза барем
27ма сум и само кокосово масло од ДМ мачкам и сега за сега е ок со оглед на тоа дека не ми е мал стомакот а го има користено и сестра ми и многу другарки. Е сега игра улога многу и од самата кожа некогаш и најскапите креми да ги купиш е џабе. Честитки мајка, да е жива, здрава и од Бога благословена
Smeete magnesium I dokolku se kacuva pritisokot mozat da vi dadat metildops tie se apcinja samo za trudnici I doilki za visok pritisok so lesno
Ги пијам грчките ферофолик 17ка беше ама пак паднало, сега сакав Сидерал да земам, со првата бременост така ми се крена брзо од него, како се викаат точно овие од Солгар? Во Зегин претпоставувам дека ги има? Од 4 сатот се вртам в кревет, немам сон
Јас имав земено на солгар ама не видов некоја промена, до сега само со сидералот имам видено а мислам дека и нај јаки се.
Добро утро жени, како да исперам гнездо за бебе, дали некој е перел во машина, страв ми е да не го уништам?
Јас перев пред неколку дена. На 40 го пуштив, без центрифуга дека ептен е големко. Не ставај многу прашок, оти многу пени секако. Го оставив да се цеди само на тераса и ете го суво е и ништо не му е..
Совет од педијатар за алишта и бебе аксесоари кои ги переме добив со првото и одлично се покажа. Многу малку детергент, и во самата машина врз тоа што перете пола филџан сода и третина оцет алкохолен. Убава дезинфекција без јаки хемикалии и мириси. Претходно имав се испрано со ариел течен бебе детергент и омекнувач и малото се исфрла па преперував се првите неколку дена на овој начин. За второто веќе си знам