Ми препишаа вагиналети канестен, немав болки претходно, а ни исцедок, но откако ја ставив вчера доста боли и пече кога седам.. Матичната е на одмор, замената не ме прима, дали е нормално ова или да одам на ургентен (или не знам каде). 30 недели бремена со омекнато грло
И мене во продавницата ми кажаа слободно да го перам секој дел, така да планирам и јас деновиве да го исперам се надевам се ќе е во ред
И јас треба да го перам, мислам од Трифантино го порачав шиено е, во еден дел е и големко е, нз со што е полнето, ќе му се пробам в машина ако закочи машината ќе остани ни ваму ни таму 33та недела од денес
Како тоа замената не те прима? Бреј која луда држава сме. Биди дрска нека те прегледа она,најбрзо ќе завршиш работа ќе кажеш дека си трудница ,ако е до толку иди на гак или у чаир.
Јас денес 40ка, терминот е тој, а на бебуш му е убаво во меше изгледа. Да ме прашавте пред некоја недела си мислев секој момент можам да се породам, ама еве сме уште. Утре на преглед, да видиме што како се одвива, и да се надеваме деновиве ќе се реши да излегува.
Зависи колкава е. Мојата не ја собира и ја перам само навлаката,се вади. Ако ти ја собира у машина на 40.
Да ве прашам може не е ни темава вистинска. Сакам да јадам џигер или дроб кој како го вика. Докторот и нетов викаат дека трудници не треба да јадат, но некој викаат баш треба да се јаде. Кажете мислење
Треба убаво да е приготвен, иначе во него има најмногу железо. Било кое јадење е нормално додека се јаде во нормални количини. Можеби би кажала дека туната не е за внесување ради живата што ја содржи, но други работи сите што се убаво испечени, сварени не би направиле проблем.
Не препорачуваат заради голема количина на витамин А. Ама ако ти е мерак и да касниш некој залак ништо нема да биде. Јас ја исправ на 40° на 800 обртаи. Жива и здрава излезе. Јас имам од трифантино од оние со плетенка што им се вади. Прво го перев тој сунѓерот, па после плетенката оти не ми го собираше цело гнездо наеднаш. Перев на 30° 400 обртаи.
Mene istiot den mi bea na moj termin prikaceni. Pravev tamu skrining na GAK, pa taa doktorka me prati na priska, i vednas bea.
Мајки што веќе имате едно детенце и се породивте со второ, како поминавте без првото детенце додека бевте во болница? Јас сум 34та недела и веќе ме фаќа паника како ќе го оставам малиов дома минимум 3 дена не дека нема да се снајде маж ми и бабите и со нив е многу близок ама има две годинки и мислам дека многу ќе ме бара дајте совет и мене многу тешко ќе ми биде