Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    313
    Здраво. 13+1 сум, денеска ми се појавија екстрасистоли и тоа претерано многу,од самото тоа што ги чувствувам уште повеќе се вознемирувам. Бев на лекар ми направија ЕКГ, крвна слика и тироидна проверив, сите резултати се во ред, но јас и понатаму ги имам. За првпат вака ми се појавија пред една година после смртта на моето бебе, и пиев бетаблокатори, но сега ми рекоа дека не сакаат да ми даваат апчиња, да пробаме природно. Ве молам доколку некоја имала како си помогнавте?

2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Многу тешко поминав, и ќерка ми по мене и јас по неа.
    На камера ја гледав но не е тоа-тоа. Бев "спремна за 2-3 дена", не оставија 8 дена во болница.
    Најмногу ми беше тешко заради неа.
    Таа и беше ок, ја чуваа сите, одеа по игротеки, паркови, со деца дружеа, и одвлекуваа внимание, но на крај пред заспивање пак "мами" ја бараше:(
    Биди силна мајка, и дај боже за 2 дена да ве пуштат од болница:hug:

На no name5, MinnieM, 0ли и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    И јас имав многу по пороѓај и ми поминаа од едно паковање магнезиум, шумливи земав. Ако не го пиеш, пробај.

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Оффф срциња мали. Ќе се издржи се... шта се мора, мора се :) сега гледам повеќе да го дружи мм и за спиење поготово ама здравје ќе видиме :) ❤️

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    299
    Jas bev deneska na kontrola imalo nekoj kontrakcija i vodata bila namalena mi rekoja imalo nekoja zrelost kako za poragjaj 38+1sum

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    299
    Dali nekoja za papocnata vrvca mi rekoja kj vratot bila mozela da se umota ama ne bilo strasno nisto sega i labava bila

7. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Никогаш не мислев дека и оваа 'болка' ќе ја осетам.
    Пред некој ден на истава тема за оставање дете, мали ми вика (што ме чуди,обично си викам не ме регистрира воопшто,лесно ќе е) Мамо кога ќе дојде бебето како пакетче за Нова Година ќе ме оставиш и ќе го сакаш,а јас ќе си играм сам :)
    Така поштено си се изнаплакав.8)

Кога идел на ден,два кај баба и дедо не ме ни гледал на камера,ама во вакви ситуации осеќаат се'. Толку мали ,а толку ГОЛЕМИ се :)

На MinnieM, lackygirl, LivingGlam и 5 други им се допаѓа ова.
  8. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    @Lili90 Ние поминавме добро да кажам. Можеби мене ми беше потешко, неа еден ден ја фати криза само плачела и ме барала. Скоро 5 дена ме немаше, не фати викенд, тогаш беше кај сестра ми, учена е да преспива кај неа, сите ќефови и правеле. Како Алишан преку ден најисполнето што може со занимации, шетања, дружења за да не примети толку дека ме нема. Пред спиење е најголемата криза ама ќе помине не се секирај. Ние не се слушавме ни гледавме на телефон, ми беше страв дека уште повеќе ќе плаче ако ме види а неможе да ме гушне.
    Претходно доста и зборев дека мама мора да оди во болница, да ја извадат даде од стомак и ќе си дојдам, многу разбира мојава и зборува како за големо дете, мислам и тоа имаше влијание. Кога и да ме побарала истото и го кажувале и ок прифаќала малку ќе се натажела ама викала ќе си дојде мама.:inlove:
    Многу беше интересно кога ме зимаа, искача прво бебето па јас, она превозбудена за бебето викаше на цел глас мама мама дојди да ја видиш даде, а мене рецка не ми удри:rofl:, јас ја бркав да ја бацам и гушнам.

На AlchinovaR1979, MinnieM, lackygirl и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Има некаква шанса да отворам боледување , веќе некако се осеќам не можам да одам на работа цел ден сум или во кола или на нога по маркети.
    До сега немам земено си одев редовно на работа.
    18 + 5 Сум

10. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.519
    Zdravo mamicki
    Go pominav tretiot skrining pred nekoj den se beshe vo red,dr ne mi spomna za brisevi ni da povtoram krvna slika. :wasntme:(3600 e tret skrining vo Remedika koj ke pravi.)

Na moja inicijativa ke go napravam.35ta nedela se pravat poslednite brisevi?

Cesto me boli dolniot del od stomakot i tamu dolu,kako puls chuka i bebe ne miruva mn e aktivno...Inaku sum33+

Uste edno prasanje :) Malku kaj papokot mi e kako modno ,ima li mesto za panika?

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Немаш опција од дома да работиш?

12. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Kako se spravuvate so zapek?

13. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    19.534
    Чаша ладно млеко, компот од сливи. Смути си правам со црвено овошје, овес и чиа. Суви сливи касни, брусница сушена. Јогурт со ленено семе. Нешто ке помогне.

На Isabel и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Имаш сируп од сливи во зегин, парафинско масло, јогурт, мене и грејпфрут цеден ми помагаше од сабајле го пиев, кафето ако ти помага за протерување. :)

15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.269
    Никако. Чат пат ќе се напијам парафинско масло. Се здробив од јадење праски и сливи, не бе брате, мачење живо е

На Kolumna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Лелееее се расплакав од постов човече! Одма си го замислив моево детенце. Ние исто му зборуваме, знае дека мама има бебе (на почетокот мислеше дека сите имаат бебиња во стомакот, па правеше накај мм "бебе бебе"... викам "не мама тато е само дебел") мислам дека уште не разбира што вистински значи :) дека ќе го анимираат и разгалуваат тие три четири дена (дај Боже да се толку) со сигурност, ама мене мислам дека премногу ќе ми фали!

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Мене ми помага овес со јогурт сабајле :) пробај

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Моето прво момче е многу приврзано за мене.
    Уште кога дознав дека сум бремена си поплакав дека сум го изневерила,дека тој нема да е единствен повеќе.
    Во текот на бременоста сопругот почна да прави сам работи кои дотогаш сум ги правела само јас или двајцата заедно(пресоблекување,бањање,бришење газе, хранење итн).
    Од 8ми месец почнаа да спијат заедно во детска соба.
    Од една страна ми годеше малку да ме олабави,од друга страна имав ролекостер од емоции,се чуствував отфрлена. Знаев дека сето тоа е во корист на детето.
    За време на цела бременост го замислував моментот кога ќе треба да одам во болница и дека ќе ме нема неколку денови.
    Него го спремав,баба му исто му зборела дека мама ќе оди во болница и таму ќе биде 2 дена да го извадат бебето. Тој со нетрпение го очекуваше братчето да се роди.
    Одам во болница на контрола,ми спомнуваат дека треба да останам. Ама немаше место па ми рекоа да се вратам. Јас се растреперив целата. Едвај чекав да се породам,да го запознаам бебето ,ама моментот останување во болница и разделба со бато ми беше за никаде.
    Се вратив приквечерта во болница,по пат го исплакав големото. Среќа другиот ден се породив. Го викнав мм со него да дојде да го видам,не ме пуштија да излезам,на врата само минутка,се расплака и он и јас. После на видео зборевме,уште толку беше тажен. Заклучивме со мм подобро да не се гледаме, се растажува и тој.
    За среќа после 26ч.од пораѓај ме пуштија,па дојдоа со тато да ме земат,пресреќни бевме.
    Инаку за тие 2 дена додека бев во болница татко му го шеташе ,му купуваше играчки,мастики бомбони и добро поминале. Неколку пати ме побарал,ама му свртеле внимание. Јас го мислев цело време ,ама знаев дека е згрижен како што треба па освен што ми недостасуваше да си го гушнам и бацам за другото многу не се грижев.

На Мариаа., *Milicka*, IRBBB и 10 други им се допаѓа ова.
  19. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Чукањето како пулс на точно неколку секунди е кога бебето ика :D најчесто кај мене за скоро време престанува. Модрото кај папокот мислам дека е многу слично нешто на линијата што се појавува низ цел стомак, кај мене беше потемно па сега забележав дека ми избледеа.

На Bebce1, Carolin. и lackygirl им се допаѓа ова.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.206
    Допаѓања:
    24.618
    Тоа ќе биде изгледа најтешкиот момент, моево е 4 и пол год и не сме ич разделени досега, само 1 ден бевме ко се правев операција од жолчката, за царски бев 5 дена јас, сега сиг пак 5 ќе бидам.
    Многу е емотивен и нз како би се однесувал, сиг ќе ме бара, па можи ќе изненади :) со бабите седи без проблем, со мајка ми претежно ќе биде оти свекрва оди на работа во 3 смени. Како и да е ќе помини одма како и се друго.

За запек ништо прво тромесечие, иако никогаш проблем не сум имала, тогаш катастрофа беше, после се среди.
    Ми помагаа суви сливи јадев, а сега праски, од праските па дијареа ме фаќа :D

На *Milicka* и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.