Лелеее значи да се спремам за плачење неколку дена. Али подобро јас да плачам, него он уште од сега паника ме лупа и се размислувам. Дефинитивно нема гледање ич... ако има слушање, гледање на вибер мислам дека ќе биде полошо...
Devojki dali ima nekoj info dali trudnici ke bidat oslibodeni nedelava od rabota zaradi zeskovo ili slabo?
Јас цел живот сум имала екстрасистоли. Холтерот во бременоста ми беше најдобриот што некогаш го имав направено. Пиев до 1500мг магнезиум и верувам дека ради тоа беше. Откако се породив престанав да пијам и еве ги се вратија. Консултација со доктор секако ама магнезиум помага дефинитивно.
30+1 бебе супер 1.500гр плодова вода таман постелка 2 степен добро е, цервикс само добив одговор супер не беше сигурна докторката со абдоминално ехо па мереше вагинално. И си добив прво ЦТГ нормално добро беше, мама веќе е возбудена ко за трето маже
Во Систина освен Димчев, кои други доктори се за скрининг? Случајно ако не најдам термин, да знам кај кого да закажам.
Јас до сега магнезиум не пиев, земав од вчера магнезан Ц, и решив да пробам прво природно, па дури потоа да се ослонам на апчињата, искрено не ми се ризикува. Знам дека повеќе паниката ми ги влошува но морам да се смирам.
Антиметил таблети пред доручек и пред ручек, Б6 исто така насабајлр. И досадна станав на сите ја препорачувам вода со лимон ѓумбир и нане, од вечер во бокал за утредента. Мене многу ми помагаше
Таблети Антиметил, само тоа ми помогна. Ги пиев насабајле и навечер. Друго се испробано, ништо не помагаше. И водата што ја пиев ја .
Zdravo ! 30 ta nedela sum i 2 dena mi rekoa da primam.amp flosteron preventivno za zreenje na plodot. Vcera primiv edna inekcija i vecer uste edna. Dali posle inekcijata poslabo vi mrdaa ?
Сама. Купи си лимон, корен од ѓумбир и нане. 2л вода лимон на кругчиња, ѓумбирот рендан и листови нане.
Здраво. Да прашам некоја мама матичниот му даде 15 дена боловање,потоа уште 1 месец комисиско е сега на 1ви ми завршува мислам во државна ми кажаа уште еден месец така со комисија па потоа го отварале до породување неморало до комисија пак. Како беше кај вас ? Дали ви го прекинаа можеби? Во извештајот ми пишува заканувачки абортус и задолжително мирување. 16 + сум ,некоја ако поминала низ ова некое искуство. Ви благодарам
Има препораки од Јавно здравје. Јас си останав дома секако, се лутеле или не од работа. Треба да се луди да не не ослободат... https://kurir.mk/makedonija/vesti/t...-odnesuvaat-pri-ekstremno-visoki-temperaturi/
Знам дека прават во qick fresh имаат во гарден инн и на уште едно место со пристапни цени се. Послабо мрдаат кога се примаат инекциите за зреење не се плаши. Рано ти е до породилно. Патолошка ќе ти отворат меѓутоа сега ќе ти треба конзилијарно мислење од државна болница со потпис од 3 доктори или приватна болница и после тоа се поднесува во букурешт и они продолжуваат на месец дена.