И се вдадовте беспотребно на Рики. Скроз ви го објасни личното субјективно искуство врз база на поставените прашања. Лично искуство, не прочитано. Сподели доволно информации за сите што носат машко да се информираат. Еве јас поима немав за состојбава и се заинтересирав да истражам. @Мариаа. Генерацијо, што читам јас??? Многу многу се израдував, те сталкав да видам дали знаеш што е. Убавецот дадичка ќе има. Со лесно женска до крај.
Во соба со мене бебето на цимерката ја имаше оваа дијагноза. И ја кажа педијатарот на преглед кога не испуштаа од болница. Докторката воопшто не изреагира панично,како да е нешто секојдневно го соопшти. Рече ништо страшно,ќе си појдете на детски хирург лесно се средува. Јас можам за себе да кажам,во двете бремености примав утрогестан и прогестерон. Во првата од 20та недела до крај утрогестан плус 5 дози прогестерон. Во вторава до 12та недела и од 29та до 36та недела утрогестан. Фала богу здрави прави момчиња родив.
Се случува сигурно, но сепак денес скоро секоја трудница прима некаков прогестерон па повеќето бебиња се во ред. Во медицината секогаш се гледа бенефит наспрема ризик. Значи многу е поголем бенефитот да се прима отколку што е тоа лошо по бебето. За жал колку што е добро тоа што имаме достапни информации на интернет, некогаш е стресно тоа што ќе го прочитаме. Сепак добро е да се слушне секое мислење, затоа е и форум. Но, не треба да се земе одма здраво за готово, секоја бременост е различна. П.с доколку имате нормална бременост уживајте во неа и помалку читајте форуми.
Прегназон или ПреМама што е подобро ај да кажам , до сега зимав Прегназон денес докторката ми рече можеш и ПреМама.
Здраво дали некоја од вас има искуство со пораѓање во државната болница во Охрид? Што треба да се понесе со себе?
Хахахахаха Ич не сакам кокос, само кокосово млеко во екстра мали количини. На здравје нека ти е сладоледот, крв да ти се стори. Јас не ви кажувам шо ќе јадам, за доброто на сите.
Ajde malku pozitiva majkicki trudnici ubavi ,eve nie sme 15 dena veke so mojta lepotica malku spieme malku placeme cicame na 9ipol minuti hahaha.Ako sum porodena sepak nemozam dw se oddelam,sekojdnevno ve citam BIDETE SI SPOKOJNI SREKNI SMIRENI KE BIDETE NAJDOBRI MAJKI KOGA KE SE RODAT BEBCINJATA,KE ZABORAVITE SE LOSO VERUVAJTE MISLETE POZITIVNO L-Bidejki nema nisto po blagosloveno od raganje i stvaranje nov zivot pozzz za site
Не се замарај непотребно, внуче од брачеда се роди со хипоспадија, не примаше воопшто прогестерон во бременоста скроз уредна бременост имаше, така да не е ништо сигурно дури не се роди, неа не и видоа на ехо дека има мислам дека не се гледа, кај внучево беше на главчето мочниот канал ама малку подолу, го направија операција зимата на 3 и пол години и помина супер операцијата на Детска хирургија Скопје. @Maja1986. Јас почнав со премама 2 месеци ама ми се гадеше од омегата и потоа продолжив со Прегназон.
Како си дениз? Те мислев.. Мируваш уште? Женски јас 25, полна од денес и се осеќам огромно, жештиниве ме утепаа... Излегувате ли вие? По цел ден сум на овошје и салати и пак се осеќам огромно... Недостаток на здив константно, паники некој ден поише некој помалце, спиење никакво....
Ја исто вака инав грижа на совест за пиење парaцетамол при ненормални главоболки во прв триместар и милион студии исчитав за side effects.. па другарка шо ми кажа вистина дека се дрогираат цела бременост па здрави деца раѓаат... Се гледа и на мајката добросостојбата во бременост, иако често ја забораваме. Па еве си ставам и капки во нос по 3 дена од време на време кога ми е затнат зошто имам хемофилус од синко 1 и не можам да дишам. Инаку, дајте лек за грчеви и болки во нозе. Умрев овие денови
Лек за секоја болка во бременоста, смееш по 3 на ден, за грчеви бо нозе, добар сон, и намалување на грчење во стомакот, болки во кичма. Откритие на векот !
Може, на некој ќе му користи. Ги најдов во ГТЦ на промоција. Имаат рок до 2024г. https://www.zegin.com.mk/index.php/mk/alkaloid-premama-duo-2-kutii-po-30-tableti-i-30-kapsuli