Dobra sum Milicka fala na prasanje. Miruvam da jas od strav tesko deka I ce pocnam da funkcjoniram normalno pak a I rano e mnogu seuste.
Здраво женички, дали некоја слушнала за pelvic gridle pain syndrome, или ти болка во пелвис, јас сум 20 недела и не можам да спијам , ме боли кога се вртам , уште сум на пола , ако вака е до крај што ке се прави, му спомнав на матичен ништо конкретно не одговори, демек се ширел лигаментот, правам и вежбички ,пешачам, некоја ако има искуство нека сподели чаре
Истото го имам сабајле едвај станав и со првото го имав едвај чекав да се породам и да легнам на грб како нормален човек за жал кај мене после пораѓај се среди се.
Леле бре, многу е непријатно, досега не сум слушнала за вакво нешто, и докториве не знаат да објаснат зошто настанува, среќа постои интернетов, кај мене и многу рано се јави некаде 10-12 недела , ама интензитетот е се поголем, ако е вака до крај нема да можам да движам
Е ова. Јас први месеци умирав од главоболки . Еднаш завршив и на дежурен . Среќа па матичната гинеколог секогаш ме поддржуваше во смисла дека ,ако мајката трпи болка и и е неубаво ,на бебето му е уште повеќе. Затоа ми дозволија Бруфен при неиздржливи болки и ме спасија. Секое апче има сајд ефекти, посебно за трудници ама не е секогаш така.
Еве ме, од утре полни 26. Се чувствувам ко 36 реално. Вчера пешачев малку повеќе, кај останав без здив, уште и со болки. Ми се чини дека стомакот ми е огромен и ќе ми испадне бебето во секој момент. Во првата бременост така ми беше скрос пред крајот, во оваа за никаде сум. Дали сите дешавки со цервиксот ми влијаеа психички, дали жештиниве допринесуваат или нешто сосема трето, немам поим. Излегувам секој ден, после 18-19ч, ако можам пешачам по малку, ако не барем седам во парк, не можам да седам само дома, ќе полудам. Лубеница и праски во последнава недела имам изедено колку цел живот претходно и никако не можам да угаснам жед. Спиење во илјада саат по полноќ, ама тоа си го влечам од дете, не ми е ништо ново.
Кој нема мигренозни болки, не може да разбере. Во сред ноќ се будев мислев дека удар имам од силина на болка. Со денови не ми поминуваше, со парацетамол ја намалував само да биде колку толку издржливо иако не беше. Од почеток на бременост имав пневмонија и така почнав со антибиотик, грип Б, стомачен вирус, хемофилус во нос. Во живот не сум била поболна. Паднат имунитет во комбинација со дете во градинка. Два пати бев на инфузии на Инфективна каде примав лекови за смирување желудник и за да не дехидрирам. Не грижа на совест, не спиев со денови од секирации што ќе биде со детето. Ако кажам дека сега во 30 недела не се секирам, ќе излажам, ама сите резултати, и нифти се ок. Треба здрава мајка да донесе на свет дете и да се грижи за него. Ако доктор даде терапија, треба да се прима. Сите даваме се од се да бидеме најдобри за нашите деца уште додека се во стомак
Точно. И со тој парацетамолот претераа. Нема проблем, ке умираме од болки и ке паѓаме во несвест. Советувајте се со доктори и ако ви дадат лекови да си пиете. Жената треба да е способна за ја износи бременоста а не да трпи па со тоа да нанесува штета и на бебето Верувај се ке биде океј. Ич да не се секираш. Парацетамолот и аналгинот во странство ги сметаат за едни од поопасните лекови а кај нас само тоа се дава на трудници.
Откако го сменав магнезиумот има подобрување кај мене. Земав обичен магнезиум на Џејмисон, сменав со магнезиум цитрат од Now (ги земав и во претходната бременост и веќе ми беа испробани). Нозете уште ми се грчат, ама бар не секоја вечер, а грчевите во странични мускули на стомакот скоро и да ги снема. Исто, провери во пренаталните дали имаш доволно Б12.
Имам на Natural Wealth ама пијам по 1 на ден ос 250мг и не помага. Од колку mg е овој на Now и каде го има?
Јас купив од 200мг и земам 2 пати на ден. Имаше и од 400. Дозволена доза за трудници мислам е до 500. Ги има овие во сите добро снабдени аптеки. Јас купив во Виа Фарм, инаку сум ги видела и во Зегин. Формата на магнезиум гледај ја. И на Солгар има мг цитрат, @doubleinfinity баш ми ги спомна тие.
Jas gi koristam na solgar citrat I stvarno se mnogu dobri. Jas primam DVa pati Po 400 mg znaci 800 mg na den inaku mi e kazano deka e dozvoleno do 1200mg za trudnici
Zdravo,momentalno sum 34+5 denes na pregled bebeto izleze deka e vo meseto za 3 nedeli pomalo kako za 31+4 ne znaat od sto, postelka plodova voda protoci se e ok , ctg ok.ne izvadija od pamet ☹️vo nedela pak ctg i vo ponedelnik pak na pregled . Ni spomnaa deka ne se hranelo dovolno i ne napreduvalo 1.800kg e pa mozno e porano da me porodat.epten sme isplaseni, nekoj da imal vakvo iskustvo , kako pominalo i kako se zavrsilo, sekoj sovet ke mi znaci
Јас имав и траеше можеби 1 месец, едвај одев. Тогаш чаре немаше... Ама не траеше до крај не се секирај, само од себе помина. Еве сега 38ма недела сум па не ме боли воопшто.
Istite I jas gi pijam na Solgar I top do sega GRC ednas ili dva pati me fati samo bolki skoro IC pijam po dve
Како ги пиеш? И јас зедов ама огромни се, со првата таблеѕа ќе се удавев, па пробав да ги кршам и така тешко ми одеше . Сега веќе 3,4 ден со страв и полна чаша вода за да имам за потуркање ама нема шанси пак да купам. Ќе ги земам тие со В6.
Според тоа што прогуглав по тој назив како што го кажа, тоа е тоа што го имам од 6 месец отприлика, а сега сум веќе 9ти и се уште трае. Почна само при вртење во спиење, а веќе и едвај одам. Докторката исто ми кажа дека се лигаментите и дека бебето удирало на нерв. Ваљда ќе помине