Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    И од Now се исто огромни тие од 200. Е тие од 400 се во гел форма, па би требало да се полесни за голтање, да не заглавуваат.

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    299
    ?

3. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Вчера помина и вториот скрининг, саат време траеше, докторот се детално изгледа од глава до прсти. Добро бебево малку беше инаетливо ни вртеше грб, не можеше да види срце убаво и лице. Цело време е активно, на крај се сврте скроз во различна позиција и успеа се да види, на сред преглед дури и се помоча бебето ептен беше смешно :rofl: Докторот ми вика да беше женско ќе ја викавме drama queen,ама пошто испадна машко е drama king. Не се даваше од самиот почеток да видиме што е, дури рече да отидам пак за 1 недела амаа на крајот рашири нозе ехее од женско цел преглед излезе машко на крај :rofl: циркуси беше докторот сме се изнасмеале благодарение на бебето. Провери се детално се е супер, има плодова вода, измери грлото вика прилично е долго над 4, не требало да биде под 2. Вика нема ризик од предвремен пораѓај. Ги провери протоците на крвта до бебето од десна страна покажуваше послаб проток, од лева супер беше, вика ќе провериме пак д димери можеби се намалиле :) бебе супер си расте се развива како што треба, се е во ред ми олесна :inlove: Вика вакво бебе не сум имал од лани, 100% ќе биде некој спортист:wasntme:

На 21kike21, DaisyDream, *Milicka* и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Aw, kolku ubavo :D Jas edvaj cekam sledniot mesec da go pominam ovoj vtor skrining. Cela panika sum i mnogu ti zaviduvam sto si slusala tolku ubavi zborovi od doktorot. Daj boze da bide se vo red i kaj mene :)

На IRBBB и MinnieM им се допаѓа ова.
  5. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Ептен сум задоволна матичен ми е, многу внимание посветува за вакви битни работи. Дај боже и кај тебе да е се во ред (fingers)

На Kolumna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Dali ti pogresno go protolkuva zborot obrezan? Dali voopsto znaes sto znaci obrezan organ, cirkumizacija? Ok toa kaj muslimanite e normalno, ama ne kaj nas. Na primer jas nesakam, ama ete toa e koga se mora.

Mnogu ste cudni tuka, prasuvate i ocekuvate samo pozitiven odgovor. Koga nekoj ke vi ja plesne vistinata vo lice odma napagjate. Zatoa ste i na forum skrieni pozadi tastaturi, dali i vo vistinski zivot ste takvi. Dobro znaete deka ne sekogas cvetaat rozi. Jas koga prasuvam nesto sakam da slusnam licno iskustvo od nekoj sto navistina pominal makar i da ne e ubavo. Dovolno sum psihicki silna za da isfiltriram (ko sto pisa nekoj pogore) sto se pisuva pogotovo na nekoj si forum kaj sto sekoja budala moze da pise sto saka. Nekoj pisa operacija nisto strasno. Epa koj nema dadeno svoe dete vo operaciona sala ne znae kakva bolka e. A pogotovo pa da go gledas posle taa operacija kako zakrepnuva a nemozes da mu pomognes. Za tugjo dete koga se komentira ne e isto koga i za svoe, ama zivotot e takov, krug, utre nedaj Boze i vie ke kazuvate iskustvo tuka i ke bidete na moe mesto pa ke recete vo pravo bila. Tolku od mene. Temava voopsto ne e ista kako od pred godini kade sto se zafrkavavme na se, dodusa do clenkite vo nea e. Toa e sekakvi lugje ima, za zal i takvi koi se smeat na bolest i toa kaj dete, ama ok rekov utre nekoj od vas ke bara sovet... Pozdrav

7. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Pa sega posto sama go spomna, moram da te prasuvam. Cirkumizacija ti e strasna rabota tebe? Ne razbiram za diagnozata ama samo cirkumizacija trebalo da se pravi na deteto?

На Tiny Love и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.441
    Допаѓања:
    32.279
    Ок срц. Имај убав ден ајде :)
    Не знам ништо јас.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Мајка, сите знаеме што значи обрежан пенис и е најнормално секаде освен кај нас, од предрасуди.
    Најдобронамерно ти пишувам, иако некако ми изгледа дека е без поента дискусијава и ќе биде уште еден во низата погрешно разбрани коментари. Син ти ќе си има најнормална иднина и девојки и се' само ако ти си го решиш ова разочарување сама со себе и не дозволиш да се рефлектира на него.

На 0ли, MinnieM, Kolumna и 8 други им се допаѓа ова.
  10. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Jas gi pijam od pocetok I isto mi bese mn tesko dodeka naucam da gi goltam od druga strana samo tije mi pomagaa nikoj drug magnezijum, pa so Tek na vremeto veke nemam problem se e navika

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    9.603
    Пробај со јогурт, јас имам проблем со голтање големи апчиња, само густ јогурт помага :inlove:

12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    1.813
    Moze ke upadnam vo temata izvinete a ponova sum ama 9 nedeli trudna pijam dabroston pa me zainteresira temata. Dali situacijata e isto kako i obrezan? Bidejki jas sum muslimanka i normalno site mazi vo semejstvoto se obrezani nekoi duri se bebinja odma koga ke se rodat nekoi pa povozrasni pr.mazot mi 6 god ama ne poznavam nikoj sto ima problemi site zeneti so devojki so deca normalno funkcioniraat. Toa ne e nesto sto sprecuva normalen zivot da imaat naprotiv si funkcioniraat normalno. Mozebi kaj vas e malku cudno no dokolku taa operacija e ista ja pravaat so anestezija nisto ne osekaat za 4 5 dena se vrakaat vo normala pa od iskustvo brat mi istiot den fudbal igral ne mu se sedelo doma haha. Ako e nesto dr sostojbata bas se isplasiv bidejki pijam dabroston i zvucite kako da e mn strasno nesto. Da ne se navrakam nazad neka mi kaze nekoja clenka kako se vika pa da prebaram na net ako moze? Izvinete sto upagam.

На MartinaMM, lackygirl и Kolumna им се допаѓа ова.
  13. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    I jas sum muslimanka. Daj boze da rodim zivo zdravo bebe, vednas ke bide cirkumiziran. Toa e dupla cistotija i ne gledam nisto strasno i tragicno vo toj proces.

На Besbes24 и lackygirl им се допаѓа ова.
  14. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Здраво мајки..планираме 2 бебенце.. момент. Сум на метилирана фолна пред планирање, брисеви правев испадна пзитивна уреаплазма па лекував, па пак брис па океј беа тогаш...здравје планираме август да пробаме. Е сега ке одеме на одмор се мислам дали коа се вратам да идам пак уште еднаш да ги правам .... и дали е пожелно и уринокултура...

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.604
    Не, ми открија и фати ковид, на 16ти закажано операција, на 14ти ковид пандемија прогласија. Во бременост пиев брусница и витЦ сабајле вечер и сеуште не сум имала мака од бактеријата иако ете 6м не пијам редовно, само повремено.

16. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    11.676
    Никој не ми одговара во соодветната тема, ај да не ги мислам, ако знае некој да ми пише :?:

IMG-52671583abc41010a1acacd5552b189e-V.jpg

17. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Meme I maticnata istoto prasanje mi go postabi Kako gi pies hahah bas lesno nemam muka cela bremenost gi pijam

18. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Zenski Kako STE po toplovo Jas mislam deka se cedam tolku mnogu se potam na sekoj saat po Tus I dzabe e aj pa I najloso dva Tri dena namaliv so magneziumot po edno piev I od sinoka pocnaa muskulite da me bolat na nozete isto Kako koga ke te fati GRC no mene bez GRC me bolat ...setam vikam ke pomine ama ne uste bolat I na odenje duri....bebus I na nego toplo ne mu se iskaca seuste ke me gura do kraen termin pa da se macam vo najzeskoto....hahah

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Девојки,
    До пред 2 дена ставав лактогин вагинални. Е сега денес приметив бели остатоци во тоалетот, а и на бришење имав како бело, како урда... Не знам дали може сеуште да има делови од вагиналните или можеби е кандида?
    Во вторник имам брисеви закажано, но дали да паничам или да почекам?
    Матичната не е на работа денес за да ја консултирам :|

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.041
    Со лесно да си ја износиш бременоста. Мислам дека исклучок се тие што не примиле некаква прогестеронска терапија во бременост. Така што, не читај и не се нервирај пред време. Има милион ситуации кои може статистички да не снајдат заради било што, лекови, генетика, околина. На почеток си, не се оптоварувај, ако треба да примаш терапија за да одржиш бременост, немаш многу избор. Ехее, тек после откако ќе се роди, уште толку секирации што и како може да се случи..
    Уживај мајка во бременоста, брзо проаѓа и во денешно време, се во секирации

На Besbes24 и Isabel им се допаѓа ова.