Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    9.236
    Јас сум христијанка, ама секогаш велам дека од обрежување на машко бебе нема по хигиенско и по здраво .

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    24.618
    Не се ни тие што не примале терапија исклучок, за жал нема правила, брачеда ми не примаше воопшто прогестерон па се роди со кила и хипоспадија, на 2 и пол год операција од кила го правеа, за 2 дена беше дома, на 3 и пол хипоспадија, 1 недела на болница.
    Моево првото се во ред се роди со спуштени тестиси во кесе, на 3 год му се крена едниот тестис во канал, сега треба операција да се прави. Пишав поназад ништо страшно бидејќи сите 3 операции кај машки (кила, спуштање на тестис и хипоспадија) ги сметаат за рутински веќе. За жал се почесто се кај машки деца. Од сите 3 најтешка е хипоспадија ама се поминува. А дека душава ме боли од моментот кога ми кажаа дека треба операција да го прават синко јас си знам и мм исто. И бремена во 7ми бев на детска хирургија да прашаме за операција дали ќе може побрзо ама неможеше докторот презафатен е, тек од септември натака ни рече, а јас септември здравје со бебе од 1 месец ќе бидам и нз што ќе правиме, од секирации за него за ова што е на пат неможиме да се израдуваме.
    А нерви и секирации не знаеме што се се дури не родиме деца...
    Уште нешто,
    На жешково тешко, на работа со клима и втора смена ми е топ, ама прва смена нз како ќе ја издржам до крај на јули :smirk:

На IRBBB, MartinaMM, rikimiki и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Nipi

Nipi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    64
    Здраво девојки, кој доктор за водење бременост во Систина би ми препорачале?

4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.041
    Корнелија Трајкова

На Nipi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Гордана Петровска, Палчевски, Бобан Сарџовски.

6. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Epa eve da ne mislis deka ne e strasno.i deka e samo obicno obrezuvanje. A i site tuka sto se pravat pametni a vrska si nemaat za sto se zbori. Eve sto e slikovito. Dupceto od kaj sto normalno moca i isfrla sperma (neli taka se pravat deca) mazot so ku*ot e na vrvot na organot t.e na glavata na organot ( deka trudni pa se pravite deka ne ste videle k*r) kaj hipospadija toa dupce moze da bide bilo kade na penisot duri i najdole kaj testisite. I za vas ova e normalno i ne e nisto? I nikogas ne e pratena sama po sebe hipospadijata, kako sto pisa nekoj pogore ima i drugi propratni problemi, kako nespusteni testisi, problem so bubrezi itn. Na vtorata slika se gleda i vnatresno organot t.e mocniot kanal deka e pokratok i zatoa pri operacija se sece celosno penisot za da se prodolzi vestacki kanalot so cefce do vrvot kade sto treba da bide dupceto. Posle nema vrakanje na kozata nazad. A i ostanuva trajna luzna na samiot penis od rezot sto ne e strasna luznata kako luzna ama utre koga ke bide maz moze ke mu vlijae psihicki neli... Ok nisto ne e de. Ama nisto ne e koga e za tugjo dete, koga ke bidete zasegnati vie i vaseto dete togas ke pravime moabet dali e nesto ili ne e.
    Screenshot_2023-07-14-19-54-57-370_com.android.chrome.jpg Hypospadias+types-866w.jpg

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.077
    Модератор:
    Ве замолувам темата да си продолжи со дискусиии и разговори за кои истата е наменета.
    Кој има потреба да објасни или дискутира за споменатите здравствени проблематики може да отвори нова тема.

На Мариаа., 21kike21, LivingGlam и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ајде вие по упатени мајки дали смее љуто да се јаде? Никогаш не сум била љубител на љуто ама оваа бременост душа давам не дека јадам количински многу 2-3 залака колку ќејф да ми помине. :lol:

На India и Lili90 им се допаѓа ова.
  9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    Јас си каснувам. Не којзнае колку, ама со месо и манџи сакам по некој залак да каснам.

На Brpbrp и tanjaaa им се допаѓа ова.
  10. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    2.370
    За 2-3 залчиња не е страшно. Ама не би ти препорачала ни едно ако имаш киселини. Не прашувај од кај знам :)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Не не, немам киселини оваа бременост за среќа а не ми ни прави киселини пиперката искрено само мислев да не е проблем ради притисок нешто да не качува итн:D
    Баш така за ручек со месо некако душава ми сака :inlove:

На tanjaaa и IRBBB им се допаѓа ова.
  12. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Ајде жени домаќинки , ја исчистив шољата со доместос набрзинка :lol:
    Ваљда не е ништо страшно , заборавив маска да ставам :D
    До сега сопругот чистеше вц ( со тешки маки ) амааа денес морав јас:^)

13. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    30mm dolzina na cerviksot dali e ok?

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да, испод 2.5 веќе превземаат мерки. :)

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    Жени шо прајме со отоците на нозете? Не си ги гледам глуждовите. :worried:

Прежешко ми е, ќе си пукнам, само се туфкам цел ден. Денес притисокот 75/35, маж ме прашува дали сум била будна или сум спиела. 8-|

16. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Немам зборови за жешкото веќе. Испив две кафиња денес и сега ќе си плаќам со киселини пред спиење....рекорд со притисок ми е 60 со 40. Среќа барем отоци немам ама ми иде да си излезам од кожа. Екстремен спорт е да чекаш летно бебе. Првото го родив во корона второто изгледа на +40. За национал географик сум во одделот за чудна и моќна мајка природа со се што издржуваме

На KuklickaSk, lackygirl, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.519
    Tek denes mi mnogu zeshko,cel den glava ne mozev da krenam od krevet.I teshko mi e plus cel den doma :Da sekoj den po cel den shetam nekade ( kafici,ezero,planina :wasntme:) Alal da vi e na tie shto piete kafe,jas od koga ostanav bremena se nemam kafe napieno,povrakam .:|
    Pij mnogu voda i ovoshje i krevaj nozete za otocite da se namalat i miruvaj.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    И јас од сабајле удрив на планински туризам. Ко издржа цервиксот денес, ќе држи до октомври.
    Вечерва в парк и низ град, немам кога да седнам дома. Не ни сакам искрено, се гушам дома.

На LivingGlam, MinnieM, *Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.519
    Sigurno od toa ti se pojavile,deka si bila povekje na noze .Bi trebalo utre da gi nema...
    Isto i jas se gusham doma, kako kje izdrzam nekoja nedela od koga kje se porodam :D :D

На IRBBB и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.200
    Допаѓања:
    26.154
    Ништо не ти е, нити на бебето. Цело време јас чистев.

На Ivana2111 и Maja1986. им се допаѓа ова.