Јас сум христијанка, ама секогаш велам дека од обрежување на машко бебе нема по хигиенско и по здраво .
Не се ни тие што не примале терапија исклучок, за жал нема правила, брачеда ми не примаше воопшто прогестерон па се роди со кила и хипоспадија, на 2 и пол год операција од кила го правеа, за 2 дена беше дома, на 3 и пол хипоспадија, 1 недела на болница. Моево првото се во ред се роди со спуштени тестиси во кесе, на 3 год му се крена едниот тестис во канал, сега треба операција да се прави. Пишав поназад ништо страшно бидејќи сите 3 операции кај машки (кила, спуштање на тестис и хипоспадија) ги сметаат за рутински веќе. За жал се почесто се кај машки деца. Од сите 3 најтешка е хипоспадија ама се поминува. А дека душава ме боли од моментот кога ми кажаа дека треба операција да го прават синко јас си знам и мм исто. И бремена во 7ми бев на детска хирургија да прашаме за операција дали ќе може побрзо ама неможеше докторот презафатен е, тек од септември натака ни рече, а јас септември здравје со бебе од 1 месец ќе бидам и нз што ќе правиме, од секирации за него за ова што е на пат неможиме да се израдуваме. А нерви и секирации не знаеме што се се дури не родиме деца... Уште нешто, На жешково тешко, на работа со клима и втора смена ми е топ, ама прва смена нз како ќе ја издржам до крај на јули
Epa eve da ne mislis deka ne e strasno.i deka e samo obicno obrezuvanje. A i site tuka sto se pravat pametni a vrska si nemaat za sto se zbori. Eve sto e slikovito. Dupceto od kaj sto normalno moca i isfrla sperma (neli taka se pravat deca) mazot so ku*ot e na vrvot na organot t.e na glavata na organot ( deka trudni pa se pravite deka ne ste videle k*r) kaj hipospadija toa dupce moze da bide bilo kade na penisot duri i najdole kaj testisite. I za vas ova e normalno i ne e nisto? I nikogas ne e pratena sama po sebe hipospadijata, kako sto pisa nekoj pogore ima i drugi propratni problemi, kako nespusteni testisi, problem so bubrezi itn. Na vtorata slika se gleda i vnatresno organot t.e mocniot kanal deka e pokratok i zatoa pri operacija se sece celosno penisot za da se prodolzi vestacki kanalot so cefce do vrvot kade sto treba da bide dupceto. Posle nema vrakanje na kozata nazad. A i ostanuva trajna luzna na samiot penis od rezot sto ne e strasna luznata kako luzna ama utre koga ke bide maz moze ke mu vlijae psihicki neli... Ok nisto ne e de. Ama nisto ne e koga e za tugjo dete, koga ke bidete zasegnati vie i vaseto dete togas ke pravime moabet dali e nesto ili ne e.
Модератор: Ве замолувам темата да си продолжи со дискусиии и разговори за кои истата е наменета. Кој има потреба да објасни или дискутира за споменатите здравствени проблематики може да отвори нова тема.
Ајде вие по упатени мајки дали смее љуто да се јаде? Никогаш не сум била љубител на љуто ама оваа бременост душа давам не дека јадам количински многу 2-3 залака колку ќејф да ми помине.
За 2-3 залчиња не е страшно. Ама не би ти препорачала ни едно ако имаш киселини. Не прашувај од кај знам
Не не, немам киселини оваа бременост за среќа а не ми ни прави киселини пиперката искрено само мислев да не е проблем ради притисок нешто да не качува итн Баш така за ручек со месо некако душава ми сака
Ајде жени домаќинки , ја исчистив шољата со доместос набрзинка Ваљда не е ништо страшно , заборавив маска да ставам До сега сопругот чистеше вц ( со тешки маки ) амааа денес морав јас
Жени шо прајме со отоците на нозете? Не си ги гледам глуждовите. Прежешко ми е, ќе си пукнам, само се туфкам цел ден. Денес притисокот 75/35, маж ме прашува дали сум била будна или сум спиела.
Немам зборови за жешкото веќе. Испив две кафиња денес и сега ќе си плаќам со киселини пред спиење....рекорд со притисок ми е 60 со 40. Среќа барем отоци немам ама ми иде да си излезам од кожа. Екстремен спорт е да чекаш летно бебе. Првото го родив во корона второто изгледа на +40. За национал географик сум во одделот за чудна и моќна мајка природа со се што издржуваме
Tek denes mi mnogu zeshko,cel den glava ne mozev da krenam od krevet.I teshko mi e plus cel den doma a sekoj den po cel den shetam nekade ( kafici,ezero,planina ) Alal da vi e na tie shto piete kafe,jas od koga ostanav bremena se nemam kafe napieno,povrakam . Pij mnogu voda i ovoshje i krevaj nozete za otocite da se namalat i miruvaj.
И јас од сабајле удрив на планински туризам. Ко издржа цервиксот денес, ќе држи до октомври. Вечерва в парк и низ град, немам кога да седнам дома. Не ни сакам искрено, се гушам дома.
Sigurno od toa ti se pojavile,deka si bila povekje na noze .Bi trebalo utre da gi nema... Isto i jas se gusham doma, kako kje izdrzam nekoja nedela od koga kje se porodam