Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Jas sum 16 nedela. Neli se skratuva vo tek na vremeto? Malku se isplasiv
    Btw pijam 2*200 utrogestan od pocetok na bremenostata. Sega prv pat mi go merea

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    Да прашаш дали да го ставаш вагинално наместо да го пиеш?
    Мене докторот ми рече дека е подобро вагинално да го ставам за да делува подобро локално на цервиксот.

Мислам дека должината ти е во граница, ќе одиш редовно на контроли да ти го мерат, не се плаши, постојат опции и ако се крати. Јас баш го прашував докторот, ми рече доколку има потреба и до 29та недела ставаме серклаж. Некако ме опушти после тоа.

3. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Vaginalno go stavim od pocetok. Imam nadez deka mereno mi bese vo itno vo ginekologija, i ima prostor za milimetarski greski,taka sto planiram uste ednas da idem kaj maticniot utre da mi go meri ubavo. Znam deka postoji i terapija za toa neli? Pred da dojde do cerklazot..
    I cudno mi bese sto doktorot sto mi go meri mi rece dolzinata ti e superr. 30mm e normalno

4. Boki_bokicka

Boki_bokicka Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2023
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    94
    Zenicki dali ima pusteno pari od fondot za mesec juni

5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    Не знам за неделата како треба да ти е, мене ми беше 32мм кога ми даде утрогестан. Ми рече во граници на нормала е, ама па јас и фанелинг имав.
    Терапијата е таа, прогестерон, ваљда ако има потреба ќе ни зголемуваат доза. Можеш и магнезиум два пати дневно. За мирување в кревет, мојот доктор ми рече дека нема потреба, наводно не е докажано дека бед рестот влијае врз должината на цервиксот. А низ форумов гледам на повеќето трудници им се препорачува лежење и мирување.
    Единствено ми рече да не кревам тешко и да не се преоптеретувам многу со движење и качување по скали, зошто претходно го правев тоа.

Во секој случај, појди на уште едно мислење. Мене тројца доктори ми мерат, сите тројца со различни мерки и од најмалата до најголемата должина цел сантим има разлика.

6. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Koja nedela ti bese 32? I kaj koj doktor se pregleduvas?

Последна измена: 16 јули 2023
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    Во 22ра недела, кај д-р Сотир во плодност.

8. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    299
    Zdravo da ve prasam vo koja nedela na kraj pred poragjaj ve pregleduvale vaginalno da vidat dali ste otvoreni 39sum jas?

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И мене матичната ми го измери 3цм во 15та недела мислам рече добро е после во 16та отидов во систина да видат дали да ми го прекинат дабростонот ми беше 4.5цм. И 19та недела пак мереа дека ме боли доле и пак цервикс е исти се затворено без контракции.

На Isabel, Kolumna и IRBBB им се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    37ма ме прегледа и бев 2 цм отворена и така сум се шетала во 38ма точно ми пукна сам водењак ама пак немав контракции :)

11. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    299
    Aha deka mene mi nemaa spomnato za toa

12. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    Zenski kako so zeskovo? Jas ovie dva dena prv pat osetiv poveke maka. Vrtoglavica, kako nekoj paniki, na momenti tahikardii, mi se cini nemam vozduh ponekogas. Inace pod dlaboka senka po cel den na priroda, lesna hrana. 29+2 sum.

На Sparky.99 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Еве јас никако не излегувам од дома пред 19:30 часот, а дома цело време е вклучена климата.. 37ма недела :angel:

На mcokolada му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Исто, како вампир се осеќам само навечер излагам и сабајле рано во 7 и пол да маркет и пак дома:D само хормониве оваа бременост ми се ролеркостер дефинитивно сама себиси си сметам|(

На IRBBB, Sparky.99 и lackygirl им се допаѓа ова.
  15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    24.618
    Тешко, ние досега во лето не сме пуштале клима дома, денес ја пуштив, среќа моево градче е ладно навечер, па бар навечер се ладиме, долу кај свеки па како клима да има е, преубо е и преку ден ладно му е.
    Тахикардии, мачнини, болки секаде, се осеќам мн неспособна, во 1ч се капеше надвор синко под сенка немав воздух :whew:
    Па се шетавме со другарка и децата, одвај 2км пешки, и сега опашкава ме боли... (facepalm)
    Од утре 34та, на работа до 31 јули мислам цела вечност има дотогаш (waiting)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.334
    Допаѓања:
    19.536
    И мене овие 3 4 дена под клима ми поминаа, не можам да се соземам иначе. Сабајле ми се слоши надвор од жешко, се исплашив дури реков што ми стана наеднаш ми се слоши. А реков да не седам во соба само, да ме фати воздух никаков воздух назад под клима.

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Јас имам среќа што работам од дома и планирам да си работам до последен ден кога ќе треба да родам :D

На IRBBB и lackygirl им се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    24.618
    Пред 2 дена од 2 до 4 ноќта седев, 2 пати во ВЦ бев дијареа имав, плус ми се гадеше, изгледа се од жешково е. Сабајлето на работа.
    Катастрофа, бременост во лето ми ти било нешто мн тешко. Со првото бев 5 ти, 6ти месец бремена во лето ама вакви маки немав, 15 свадби истерав на штикла...

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.334
    Допаѓања:
    19.536

И јас сум со дијареа овие 2 дена, а мм ми вика од праските ти е. Јас па само праски, кајсии, лубеница и диња од фрижидер да се ладни грч ги јадам. И салати, не можам друго во уста да ставам ништо

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. katce patce

katce patce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    300
    Со горештиниве ужас, у соба под клима не искачам. И кога ќе ми текне дека сум на контрола утре ми се темни
    Инаку сакам да прашам дали некој имал да му полажува големи контракции на цтг од 80до 100 па и над, а да немал болки или минимални и случај да не е отворен воопшто?